Kako provući svoje kravlje | BA.inspinre.com
Modu

Kako provući svoje kravlje

Kako provući svoje kravlje

Zašto se protežu vaše lokne? Istezanje vaše kovrče omogućava kosu da drži vlagu duže i olakšava upravljanje.

Kovrčava Žene koje vole da "operem i go" često primijetiti da njihova kosa izgleda i osjeća drugačije, ovisno o elementima izvan njihove kontrole, kao što su vremenska prognoza i vjetra. Ako se radi o vrlo vjetrovit dan, ne samo da će vaša kosa osuši brže, ali također ćete primijetiti više "vazduh oko" izgled. Budući da vaše kose duva oko toliko, verovatno ćete također primijetiti više zapetljavanje i čvorova.

Istezanje vaše kovrče eliminira ovaj problem i je najuočljivije i korisno za kovrdžav tipa 4 kose, iako 3c djevojke mogu imati koristi kao dobro.

Ono što Supplies mi je potrebno?

To ovisi o tome kako želite da se protežu one lokne. Ako ste u potrazi za to učiniti relativno brzo - recimo, tako da možete izaći iz kuće ujutro - morat ćete fen, sušilo za difuzor. Ako imate više vremena i mogu čekati, morate samo ruke, a neke igle Bobby.

Kako to radim?

Uz fen i difuzor:

load...
  1. Oprati i ručnik osušite kosu kao i obično. Razmislite o primjeni emulgator, kao što su Miss Jessie Kovrčava Pudding nakon brisanja peškirom. Ovaj proizvod je za upotrebu sa kovrdžav potrazi za dati svoju kosu malo potezu, dok ga držite oslobodio se "krize" ti lakom za kosu i gel.
  2. Koristeći difuzor vezanost, držite na kosi oko inča ili tako daleko od kraja i počne sušenja. Povucite lagano (ne želite razbiti bilo kraja) kao i ti ovo. Jednom kada ste učinili sve svoje kose na ovaj način, izvadite difuzor i završite sušenje, ponovo scrunching i lagano istezanje kovrče u tom procesu.

Bez fen i difuzor:

Ako radije ne koristiti za kosu ili nemaju vremena za jedan, možete okrenuti tvoju lokne ili pletenicu ih da im daju neke potezu.

  1. Za twist napolje, sekcija off oko 1 i pol inča dio vaše kose i primijeniti bilo koji kosa krema obično koristite. Tada ćete nježno odvojiti svoju kosu u dva niza, a zatim okrenuti da kosa skroz do kraja i osigurati (možda ne treba ništa da biste ga učvrstili ako imate super gustu kosu). Možete ih ostaviti ovako (za "Twist out") ili možete pretvoriti ih u Bantu čvorova.
  2. Da bi se to Bantu čvorova, vjetar zaplet oko sebe nekako u "lepinja" oblika u blizini glave i zakačite ga ili ugurati na samom kraju twist "u" čvor tako da je siguran. Ponovite za ostatak kose, onda neka to osuši za nekoliko sati. Ako ćeš ga ostaviti da se osuši preko noći, zamotajte kosu u svileni šal ili Satin Hair folijom za zaštitu čvorova i za svoju udobnost.

Žele više?

Love za pranje i otići, ali ne mogu da shvatim kako se ne zamrzne smrti mokre kose tokom zime? Imamo svoj pranje i otići kosu za zimske rješenje!

Final Thoughts

Javite nam kako ste se protežu vaše kovrče!

load...