Kako prestati da mrze svoju kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Modu

Kako prestati da mrze svoju kovrdžavu kosu

Kako prestati da mrze svoju kovrdžavu kosu

Mrzeo sam moje kovrče za čitav život. Kako da volim svoju lokne? Kako mogu dobiti moj željeni izgled? To je izuzetno važno za mene. Ako neko ima makar malo savjet, molim vas podijelite. Stvarno mi treba pomoć. Verovatno je trebalo da se račun postavila ovo pitanje Naturallycurly zajednici odavno. A dugo prije. Ali ne mogu učiniti više. Tako da sam pitao za pomoć sada. Ja sam star gotovo 20 godina i nikada nisam volio moju kosu. Pokušao sam sve za godina. Toliko različitih proizvoda i metoda. Toliko vremena prelaska preko kovrčava članaka. Toliko sati gledanja YouTube tutorijali i informacije video. Toliko sati samo gledajući slike na Google slike i pitajući se zašto ne mogu da imam prekrasne kovrče. I ništa ne radi. Ja sam u prilogu neke slike od mojih odvratno kosu za referencu. Mislim da je 3B, ali nikad ne mogu stvarno reći. Ja gotovo nikad shampoo to. Ja sam trenutno koristim Shea vlage Curl i sjaj kose. Ja koristim četku za kosu pod tušem za pranje kroz. Stavio sam ga u t-shirt za neko vrijeme, a onda uzeti ga, očetkajte čvorova, i primijeniti neku vrstu ulja. Ja ću staviti u punđu dok Završio sam spremam / spremna da napusti kuću. Ako ne, to se pretvara u giganta, fuzzy, trouglasti afro. Ja stalno prebacivanje brendova pronađete onaj koji radi za mene, a niko od njih nema. Nemojte me počeo na putu I dio moje kose. Grozno je i to treba popraviti. Ali ja nikada ne mogu pronaći ispravan način razdvaja moju kosu. I gotovo uvijek nosim kosu u punđu, jer Stidim se kako izgledam. Da, ili ja sam bolestan od ljudi samo me znaju kao "djevojka s dugom kosom." Ja samo želim da budem. Nije moj veliki, fluffy kosu. U video sam u prilogu je moj san kosu. Pokušao sam beskrajne puta da pratite njen stil instrukcije i kosa mi nikad ne ispadne isto. Mrzim svoju kosu. Osećam se odvratno i ružno. To se uzima svoj danak na mom mentalnom zdravlju; Ja nikada ne mogu prestati misliti o tome ili paranoičan o tome kako izgleda. To je sve što sam ikada razmišljao o tome. Umoran sam od mrzi kako izgledam. Netko ugoditi pomoć!

Xo, Kyra

Odgovor

Vaša kosa je sve. Morao sam da počnem sa tim prvo zato što vam je potrebno da ga čuju i stvarno slušati ono što sam rekao. Vidim da si i tvoj bol i ja vam zahvalan da dopru do nas da dijele ono što te muči i mnoge druge mlade žene suočavaju sa istim izazovima i problemima. Evo par saveta koji bi trebao olakšati bol uz dajući vam san kosu želite.

Probajte cut

Niko ne kaže da odseci je nego dati neki oblik kose. Traži pregib specijalista će vam pomoći na nekoliko nivoa, jer ne samo da su ti pomoći sa savršenim rez da vam daju manje količine i manje kovrče, ali oni mogu pomoći u stil i proizvodi za kosu možete uživati. Možete pronaći uvijanje stilista ovdje.

load...

Pokušajte krem ​​Styler i / ili serum

Rekla si da si samo dodati ulje na kosu, ali izgleda da je potreban Styler pomoći ukrotiti volumen te nije briga za vas. A rez će pomoći sa "debulking ili uklanjanje piramide kosu, ali je Styler će također pomoći da se smiri kovrdžanje i zvuka. Bacite pogled preko po izboru ovogodišnjem urednika za naše omiljene. AG kozmetika za kosu kovrča i SheaMoisture Raw Shea maslac rekonstruktivnu Završni Elixir (volim ove stvari) može pomoći u borbi protiv kovrče što vidite. Takođe pazite da koristite hidratantne proizvode od šampona do uređaja za Styler da pomogne u smirivanju kovrče. Znam da si pokušao dosta proizvoda pa neka pregib stilista pomoć u pronalaženju neke marke koji će raditi za vas.

Što manje manipulirati svoju kosu nakon što ste ga oprati, to bolje. Pobrinite se da vaša kosa potpuno razvezane prije nanošenja hidratantne kreme, koji se ne ispire, i / ili uljem. Perete kosu nakon što ste ga operite je izazivanje samo frizz.

Ne dozvolite kosu zavist da te mrzim svoju kosu

Mnogi od nas imaju kose ili uvijanje zavisti, ali kada se ispostavilo da mrzim svoju kosu onda je štetno po vas. Video ste delili je popularan jedan od vlogger sa zadivljujućim kosom, ali imate neverovatan kosu previše. Nemojte dozvoliti da neko drugi učiniti ako se osjećate ništa manje lijepe i poznajem rutinu i proizvoda ne može dobro proći s vama. Svi mi imamo kosu zavist povremeno, ali baš kao što je trava nije uvijek zelenija, svoju trava rasti mnogo bolje ako imaju tendenciju da se više od brige o nečijem drugog. Oni samo znači fokusirati manje na druge, a više na svoju uvojcima i početi da vidi ogromna razlika u narednim nedeljama.

Razgovarati s nekim

Ne želim da mrzim svoju kosu ili sebe do tačke u beznađu, tako razgovarati s nekim da li je prijatelj, član porodice ili čak i pregib stilista popraviti problem i krenuti naprijed u pozitivnom i produktivan način. Izlazi iz vašeg negativnih osjećaja i na put, gdje možete napraviti neke stvarne promjene u pravom smjeru za kosu. Vaša kosa je izvan prekrasna i sa nekoliko tweaks ćete biti od toga lepinja i u slobodu od kovrča i volumena u nema vremena.

load...

Da li ponekad mrzim svoju kosu? Recite nam dolje.

load...