Kako ovaj uticaj utiče na afro-latinsku zajednicu | BA.inspinre.com
Modu

Kako ovaj uticaj utiče na afro-latinsku zajednicu

Kako ovaj uticaj utiče na afro-latinsku zajednicu

Kada sam prvi put vidio jedan od mojih dlaka blizanaca na društvenim mrežama, Kilsi Rodriguez, sam je znao samo kao ono što svi ostali online: @Le_Frosie.

Oboje smo bili afro-Latina sa sličnim obrascima pregib, i kao nedavni transplantaciju New Yorku, bio sam zainteresovan da se upoznaju njen rad izvan Instagram selfije i frizuru tutoriali. Mjeseci nakon završava u nacionalnom Rizos na turneju sa blogerima Ada Rojas i Rocio Mora, postao sam više radoznala nego ikad da se pridruže snage s druge jake uticajni u Afro-Latinx zajednicu da nastavi da talasa i razbijanje lanaca. Ispostavilo se, Rodriguez je radio isto. Upoznajte Kilsi Rodriguez - Le Frosie - u svom riječima.

Odrastajući sam bio ponosan što sam Dominikanska ali ništa drugo, nikad nisam identifikovao s tim da Latina ili afro-Latina.

Nisam imao pojma da mi je kosa mogla promašiti niti da sam imao bilo koju vrstu afričkog pristojan. Živio sam u pretežno talijanski susjedstvo, ali išao u školu koja je bila vrlo raznolika. Ko sam ja kulturno nije bilo nešto što sam ikada fokusiran na ili prihvatili. Mislio sam da su svi isti i da nije bilo ništa posebno o mojim baštine. To nije bilo sve do koledž kada sam iskusio moj prvi incident koji je otvorio oči da ko sam i da je boja moje kože i moj akcenat su faktori koji ljudi posvetiti pažnju. Sećam se da sam ljut da sam znao ništa o tome ko sam ja, moja kultura, moji korijeni, riječ Latina. Kako je vrijeme prolazilo na faksu, sam sebe obrazovani što je više moguće o svojoj kulturi. Slomio sam niz zabluda o tome šta znači biti crna i počela da se izjasne kao afro-Latina.

load...

Kada sam počeo Le Frosie, znao sam da želim da jednog dana imati događaj.

Planiranje događaj je nešto što ja uživam, planirao sam više događaja na faksu i ja trenutno planiram događaja za srednju školu Radim u, ali sam želeo da budem siguran da je imao svoju svrhu i da je moj događaj mogao biti direktan odraz mene. Počeo sam dlaku klub u srednjoj školi predajem u jer toliko devojaka su dolazili do mene sa pitanjima. Nakon mjesec dana ili tako da počne razmišljati o tome kako neverovatno bi bilo da se klubovima kao što su to u svim školama. Pogotovo jer mi je dok sam bio na faksu da ni znao da sam bio i dok Diplomirao sam da prihvati moju prirodnu kosu. Tada sam odlučio da započne planiranje Afros & Rizos. Hteo sam da budem siguran da je inkluzivan i interaktivne. I po uzoru na događaj nakon lekcija format koji se smatra jednim od mojih najboljih praksi i nazvao sam ga Afros i Rizos jer sam želeo da uključe žene čija je kosa je prirodno, ali ne mogu uviti. Ja bacio moj prvi događaj i shvatio da želim da i dalje utjecati na živote. Ja sam bio u toliko kovrčava djevojka događaja i nijedan od njih nije imao društvenu odgovornost. Nisam htio da samo prate taj trend. Želim da koristim platformu za utiče na život i pomaže srednju školu djevojčice i dječake prihvatiti sebe kroz slobodno programiranje i događaji upravo udario kući na toliko nivoa.

Najizazovniji dio sponzore da vidi svoju viziju.

Prošlo je teško dobiti predstavljanje sponzora, ali mislim da kompanije moraju da vide stvari u akciji prije nego što počini, ali ja sam vrlo odlučna osoba i želim da budem siguran da podignu dovoljno novca da ponudi besplatne događaje za učenike srednjih škola.

Kao što sam već rekao, ja sam učitelj poslovanja i marketinga. Predajem poduzetništva i ja pomažem moji učenici razvijaju poslovne planove. Koristio sam sve svoje Afros i Rizos planiranje kao primjer da ih nauči korake poslovnog plana; oni su više uzbuđeni od mene za seriju događaja da se dogodi jer žele da pohađaju besplatne srednju školu događaja. Uzbuđenje i interes je ono što pokreće mene!

Mislim da je mainstream medija je došao dug put, ali još uvijek dug put. Mi prihvataju od prirodne kose, ali zastupljenost svih tekstura kose nedostaje. I dalje nađem u potrazi za Latina s kinky kosu se prikazuje u medijima. Vjerujem zastupanje stvarima i ako želimo da imamo samopouzdanja žena, ona počinje sa našim djevojkama i najbolji način da se to postigne - preko reprezentacije.

load...

Predstojećim događajima

Imamo tri događaja: SUNY Old Westbury na 23 Velj, Syracuse University 21. Aprila, a NYC događaj 27. Jula. Mi planiramo lansirati naš 1. Srednje škole događaj u oktobru! Također, želim da se proširi od samo [organiziranje] događaje i programiranje za mentorstvo mogućnosti i stipendije u budućnosti.

Pratite Kilsi na Instagram @Le_Frosie i posjetite AfrosAndRizos.com za više informacija o njenu inicijativu.

load...