Kako osvežiti suvu kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Modu

Kako osvežiti suvu kovrdžavu kosu

Kako osvežiti suvu kovrdžavu kosu

Korak 1: 

Ovaj korak je najvažniji dio rutine: dodavanje vode! Pri tome ne želite previše koristiti previše i ne premalo. Da biste lako kontrolirati količinu Volim koristiti sprej bocu. Koristeći previše vode će odmjeriti kosu i uzeti svoju kosu duže da se osuši (želimo brzo popraviti ovdje) i pomoću premalo neće dozvoliti da se uređaj za upije u kosu za dodatnu vlagu.

Počinjem sekcionisanje moju kosu u četiri dijela i radi jedan dio u jednom trenutku tako da ne propustite na bilo kovrče. Kod prskanja vodom trebalo bi biti u stanju osjetiti proizvode koji se koriste na posljednji dan za pranje veša počinje da curi da je, kada znam da sam koristio dovoljno vode.

Korak 2:

Kada osvježavajuće moja kosa samo sam ikad voleo da koristi odsustvo-u uređaj nije ekstra gel ili krema jer ne želim da se teška proizvod izgraditi ili ukočenost. Vidjet ćete već imate uređaj i oblikovanje proizvoda u kosi, tako da samo žele da ih reaktivirati uz malu pomoć.

load...

Da pomognu obnovi kovrdže koristim svjetlost odsustvo-u kao što su kovrče Coconut Curlada regenerator koji je Isperite uređaj, ali je velika kao svjetlost odsustvo-u zbog svoje neverovatno klizanje, ja također željeli koristiti SheaMoisture Jamajke Black ricinusovo ulje ispire se iz istih razloga.

Ja nanesite količinu dime veličine od uređaja za svaku sekciju i prst češalj kroz.

Korak 3: 

Jednom razvezane, ja onda dodali još jedan manji iznos veličine dime i rad u krajevima moje kose za vlagu jer su najstariji dijelovi za kosu i imaju tendenciju da se osjećaju najsuvlje.

Korak 4:

Kada su uslovljeni svim dijelovima ostavljam svoju kosu da se osuše, koji bi trebalo da traje dugo oblačenje i radi šminke ili poslove oko kuće. Jednom mi je kosa suva da se odbija vratiti s mnogo veći volumen i definiciju.

Korak 5:

Za brtvljenje u vlage sam dodao na kosu Volim koristiti bademovo ulje, što je odlično za kondicioniranje kose zbog visokog Sadržaj vitamina E. Kada masirati u kosu također prirodno čini kovrdžava kosa izgled sjajne i sjajna. 

Da se prijavim malo ulja na dlanove i utrljajte kroz kosu jednom preko kako ne želite da utopiti svoju kosu u proizvod (pokušavamo izbjeći koliko nagomilavanje je to moguće). Ovaj korak je važan jer zatvara u svim vlage upravo dodali na kosu.

Rezultati:

Ste napustili sa definisanim skokovito i sjajnu kosu koja će vam trajati još nekoliko dana do naredne dan za pranje veša!

Pogledajte video

Koliko često morate osvježiti svoju kosu?

load...