Kako odabrati dan venčanja frizerski moj priča | BA.inspinre.com
Modu

Kako odabrati dan venčanja frizerski moj priča

Kako odabrati dan venčanja frizerski moj priča

Ako ste poput mene, vi ste zauzeti osoba koja se trudi da se uklopi planiranje vjenčanja u svojim svakodnevnim aktivnostima. Ja sam na postdiplomskim studijama i priprema moje vjenčanje, tako da je moj put je vrlo ograničena i ne mogu provesti sate ispred kompjutera radi istraživanja pronaći pravi frizer.

Iako nisam znao (i još uvijek ne znam!) Što kosa stil želim za moj dan vjenčanja, znao sam da želim nekoga ko bi mogao učiniti sve vrste kovrčave kose. Moja mama, moja sestra i ja planiramo na radimo svoj kosi zajedno, ali svi mi imamo različite tipove kose pa koga radi na nas ne bi trebao biti vješti s uskim i labave kovrče.

Počeo sam pretraživaču pitao mog koordinator vjenčanja za nekoliko imena. Nažalost, žena koju je predložila i kome ona vjeruje većina je već dobio žuti karton za taj dan. Ja sam se preselila na listi i rezervirati sastanak sa drugim kontaktom mojim koordinator mi je dao. Stilista je vrlo lijepo i činilo se da budu upoznati, ali nisam bio u potpunosti uvjeren da će biti onaj koji sam hteo da imam radim moja kosa i make-up. Trebao sam spomenuo da volim čine i iako nisam kompulzivno opsesivno mlada, ja sam teži za besprijekoran rad kada je u pitanju moja vjenčanje frizuru i šminku (kao i većina nevjeste, zar ne?).

load...

Savjeti za izbor stilista

  • Dozvolite dosta vremena prije nego što vaš dan vjenčanja da odaberete stilista. Idealna količina vremena je oko 6 mjeseci. To se preporučuje u slučaju da se odlučite za rast ili skratite svoju kosu, a zatim je potrebno vremena da se sredi u svoj novi stil.
  • Pitajte za upućivanje. Prijatelje i članove porodice vjerujete bi trebao biti u mogućnosti da vam upravlja prema barem jedan pouzdan i talentirani frizer.
  • Nađi prijatelje, kolege, pa čak i poznanstva sa frizurama zaista volite i zamolite ih za upućivanje. Slobodno pitajte strancima o svojim frizurama, kao i! Oni će vjerojatno biti polaskan da čujem koliko se divite svoju kosu.
  • Sastaviti listu od četiri ili pet frizera i njihov broj telefona. Ovaj korak pomaže vam da ostanete organizovani prilikom poziva i razgovora sa potencijalnim stilista.
  • Provjeriti jedan ili više od frizera na listu. Jedan od uraditi najboljih stvari je da se poštuju stilisti subotom, kada su često svoje najprometnijih.
  • Zakazati konsultacije sa svakim stilista. Budite sigurni da znate šta će konsultacije uključiti. Na primjer, neke konsultacije uključuju rez i stil, a drugi ne. Saznati tačan punjenja, ako ih ima, za konsultacije.
  • Napraviti inicijalni sastanak sa vjenčanja dan stilista napokon odabrati. Izražavaju bilo kakvu zabrinutost imate o svojoj kosi, i ne daj mu da izvrši pritisak na nešto što ne želite.
  • Održavati poštovanja i produktivan dugoročni odnos s vaše vjenčanje dan stilista. Budite jasni o datumima i raspoređivanje, i odnosio prema njoj s poštovanjem i ljubaznošću.

Budući da sam nije bio uspješan sa liste koordinatora, okrenuo sam se kovrdžave prijatelje da ih pitam o frizer. Većina nije znao jedan jer se ne udaje u skorije vrijeme, a jedan prijatelj koji se vezuje čvor tri sedmice prije mog vjenčanja ima sasvim drugačije kosu tako da ovaj pristup nije išlo ni. Nakon osjećaj pomalo frustriran, odlučio sam da koriste internet da nađem "savršenu" stilista. Nedavno sam saznao da je mišljenja potrošača su vrlo moćni, jer ljudi imaju tendenciju da izraze svoje prave osjećaje o proizvodu ili usluzi kada su online.

load...

Tako sam tražio za all-inclusive salonima (frizuru i šminku) koje su specijalizovane za svadba sjednicama. Ovo je mjesto gdje sam našao Keep Austin Gorgeous. Volio sam činjenicu da oni imaju prije i poslije slike sa svim vrstama nevjeste sa različitim tipovima kose. Ovaj alat mi je omogućilo da imaju viziju onoga što sam mogao izgledati na dan vjenčanja. Posjetio sam mjesto i shvatio da je studio je udoban i lijepo, iako je malo daleko od mog hotela.

Na frizeri-koji su ujedno i šminkera-su ljubazni, pouzdani i rade veliki posao, u skladu sa online recenzije. Ono što mi se najviše sviđa je činjenica da možete imati čitav mjesto za vašu grupu ako imate stranku od pet ili više dobivaju frizuru. To znači da ja mogu donijeti mimoze, voće, lagane obroke i sve drugo želim u salon, dok uživate lijepo vrijeme sa svojom porodicom i djevojke. Ono što sam drugo mogao tražio?

Radujem uživanja moje venčanje i vrlo sam uzbuđen provesti zabavno vrijeme sa svojim najmilijima, a da mi frizuru i šminku učinjeno u tako zabavno mjesto. Ovo će definitivno upotpuniti naš meksička / kolumbijski vjenčanja, koji će biti daleko najuzbudljiviji neko vjenčanje ikad prisustvovao!

load...