Kako očistiti šminke šminke | BA.inspinre.com
Modu

Kako očistiti šminke šminke

Kako očistiti šminke šminke

Razmišljanje kupovine novih četkice za šminkanje? Razmisli ponovo! Kvaliteta četkice za šminkanje može biti pricy, ali oni će vam trajati godina, ako ti je stalo do njih pravilno. Redovno Čišćenje četke će ih učiniti trajati duže, a vi ćete primijetiti manje breakouts i bolje rezultate od šminku.

Ulja i pigment, iz oba šminke i kožu, izgraditi u čekinje vašeg četke tokom vremena. Kada koristiti svoju četke iznova i bez njih čišćenje, ulja se prenose nazad na vašu kožu i može učiniti više skloni breakouts.

Također je važno imati na umu da treba da se suzdrže od dijeljenje šminku i vaša šminka četke sa drugima. Ako radite udio četke, trebalo bi da ih detaljno očistiti prije nego ih koristite na svojoj koži. Šminka je teže, kao što ne može očistiti rumenilo ili sjenilo paleta, i ne postoji način da se ukloni ulja koja su prebačeni iz četke dužnika.

load...

Ovdje su dos za i protiv kako da očistite četkice za šminkanje!

  • Investiraju u četku šampon. Sephora čini veliki antibakterijski, nježan i uređaj za prečišćavanje Brush šampon. Jednostavno isperite kosu od četkica mlakom vodom, kovitlaju četku u šampon i zatim isperite još jednom mlakom vodom. Ako ima puno pigmenta, možda ćete morati da ponovite šampon i isperite ciklusa. Preoblikuju četka dlake i položite četkicu stan da se osuši. Lijepa alternative četkom šampon sadrži baby šampon (pokušati Johnson Baby šampon) ili nježna sredstva za čišćenje lica (Cetaphil radi odlično). Ako koristite jedan od ovih metoda, obavezno razrijediti šampon ili sredstvo za čišćenje lica s toplom vodom pre čišćenja četke.
  • NE koristite sapun za čišćenje četkice za šminkanje. Još više općenito, ne koristite bilo koji proizvod koji ne bi koristili na kosu ili lice. Sapun za ruke, kao primjer, je prestroga za četke i može izazvati ih da se osuše i baciti čekinje.
  • Budi nježan kada čišćenja četke. Priuštite kosu na četku na isti način na koji se odnosite prema kosa na glavi - ne želite bilo koji od tih čekinja ispada!
  • NE natopiti četke u sudoperu. Prilikom čišćenja četkice za šminkanje, važno je da mislimo ispiranje, ne SOAK, i fokusirati se na kosu četkom. Ako potopite cijelu četku u mlakoj vodi, ljepilo će otopiti tokom vremena, i četku neće potrajati.

Za najbolje rezultate, očistite četke nedeljno ili, u najmanju ruku, dva puta nedeljno. Vaša šminka četke su investiciju i da ih čišćenje je tako jeftin, tako da nema razloga da se stavi ga! Nemojte dozvoliti da bakterije uništiti četke i kožu.

Žele više?

  • Top Face & Hair Ulja
  • Najbolji i najgori gradovi za vašu kožu
  • Premijera Orlando 2012: Airbrush Make Up
load...