Kako napraviti savršen izlaz | BA.inspinre.com
Modu

Kako napraviti savršen izlaz

Kako napraviti savršen izlaz

U moje putovanje prirodne kose, sam saznao da tehnika može biti jednako važno kao i proizvoda, tako da postavim pitanje u vezi tehnike oblikovanje (uključujući proizvode koji se koriste) koji daje najbolje rezultate za većinu definirane Twist-Out ili Twist-n -Curl.

Dragi Exhale1913:

Ja sam se zezao sa ovim puno u zadnje vrijeme. Posebno imajući u vidu da Twist-auti i Twist-n-Curls su moj potpis stilova! Moje najnovije eksperimenti doveli su u sljedećim implementacije:

Stan twist korijena za više dosljedan obrazac. Mislim da baš ne znači ravno obrt - uzeti sekciji želite da savijaju, i izdvoje najviši sloj. Dva-strand preokret tog sloja 5-6 puta, a zatim je uhvatite ostatak kose u tom poglavlju i dva-Strand twist na krajevima. Nadam se da ima smisla.

load...

Ranije, kada sam osiguravanje samo korijene sa Duckbill snimak, oni ipak uspeli da dođu Undone i uzeti na svoja prirodna tekstura, a ne valovitom teksturom obrtima stvorio na mom dužine. Ovo je definitivno promenila moj život.

Nakon desetak obrta.

Očigledno, manje obrte dovesti u čvršću obrazac pregib / talasa, i veće obrte dovesti u labavija obrazac pregib / talasa. Volim da 8-11 preokreta ovisno o mom raspoloženju. Vijeće za implementaciju mira iznad je rezultat vjerovatno 10 ili tako obrta.

I dobili najbolje setove u danima nakon što je preko noći tretmana kane. Twist-n-Curl traje duže, ima bolje i frizzes manje. Plus, moj lokne drži dobro i uvijek izlazi super chunky i sladak. Kada god imam negdje važno da idem, ja ću pokušati pogodio kane sjednici u ubrzo unaprijed.

Proizvodi

Što se tiče proizvoda, pretpostavljam da ovisi o doba godine. Upravo sada, ja pokušavam da slušam moju kosu i poštuju "tačke rose 'pravila. Imam vrlo dobro, previše porozne kose. To lako i jednostavno upija vlagu iz mog tuš i proizvoda, oslobađa se isto tako brzo, a zatim pije se atmosfersku vlagu kao da sutra ne postoji - ostavljam jednom definirane Twist-n-Curl pufnastu, i neposlušnu. Ja ne mrzim izgled, ali ne izgleda dobro na dodir (gruba i ljepljive čak), i to je sranje da se dosta vremena staviti u stilu samo da se to raširiti na tebe.

Uz to, rekao je, u redu, previše porozne ljudi poput mene treba da se drži podalje od glicerin i drugih ovlaživača u letnjem periodu - kosa mi ne treba pomoć upija vlagu iz zraka. Ja zapravo tražim u neki anti-ovlaživača! Aveda čini jedan, i mislim da njihova definicija kose također ima nekoliko anti-vlažilac svojstva u njemu, kao i (iako ne mogu reći. To ne radi puno putem vlažnosti). Sintetičke sastojke Tražim su izopropil palmitat ili određene silikone. Ali shea maslac, kokosovo i maslinovo ulje, pčelinji vosak, i hidrogenirano ricinusovo ulje su svi poznati po svojoj sposobnosti da dobro funkcionira u klimama visoke vlažnosti. Anti-ovlaživača kaput, poravnati, i zapečati vanjski zanoktica sloj vlasi kose, što znači nakupljanje je definitivno rizik. Ja bih definitivno će zadržati šampon na palubi.

Vlaže

Još jedan način da se zadrži frizzies u uvali je kako bi bili sigurni vaša kosa je već zasićen vlagom i zapečaćene u tako da ne izgleda da je atmosfera ugasiti svoju žeđ.

Nanesite vaše dopuštenje-u i / ili Styler na vlažnu, ne mokra kosa. Ovo je veliko za mene. Moji rezultati su puniji, deblji, duži (manje skupljanje) Twist-n-kovrčama. Nakon mog detangling sjednice, ja isprati sve uređaj iz moje kose i izaći iz tuša. Ja zavrnuti moja kosa malo, a zatim izbrisati sa frotir ručnik, Curl Tkanine, ili kako god imam pri ruci. Onda sam izvući svoj kompjuter i otpad vremena. Barem 10-20 minuta da dam vremena za kosu da se osuši. Jednom mnogo vode nema, da se prijavim moje odsustvo-u i Styler u rubrikama, twist, roll, i VOILA! Moja kosa suši brže i moji setovi su sve ljepše.

load...
load...