Kako napraviti nerafinisano devičko kokosovo ulje kod kuće | BA.inspinre.com
Modu

Kako napraviti nerafinisano devičko kokosovo ulje kod kuće

Kako napraviti nerafinisano devičko kokosovo ulje kod kuće

Ali uz ponude i potražnje podiže troškove teglu kokosovog ulja u prodavnici, to je osvježavajuće da znaju da postoji lakši način da se izvuče svoju naftu iz kokosa na sve. Ovdje je kompletan vodič za kokosa i jednostavan način da se ulje od kokosa sa metodom ključanja.

Ono što trebate znati o kokosovo ulje

Kokosovo ulje je prirodni ublažavajući koja se vadi iz zrelog berbe kokos. Za razliku od nekih prirodni ovlaživači koji leže na površini vaše kose, kokos prodire vratila kosa za pružanje i održavanje vlage. Kokosovo ulje je svjetlo prirodan ublažavajući za sprečavanje kosu postane suho i održavanje njegove prirodne elastičnosti radi sprečavanja loma. To je razlog zašto kokosovo ulje je omiljena među kovrčave djevojke.

Što trebate znati kada se radi sa kokosovim uljem

load...
  • To je hidrofobna.

Kokosovo ulje ne miješati s vodom zbog različitih kemijska svojstva. Kokosovo ulje je molekula masti i se definira kao ne-polarnog otapala, dok voda je polarna otapala. Polar i ne-polarnih molekula nikada neće miješati.

  • Ona ima visoku topljenja.

Se ikada zapitali zašto je vaš kokosovo ulje je ponekad solidan? Kokosovo ulje ima tačku topljenja koja je iznad sobne temperature (oko 78 stupnjeva), što znači da će biti u čvrstom stanju na sobnoj temperaturi. Kada odlaganje kokosovo ulje, držite ga od izravnog topline, kao na suncu i čuvajte ga na sobnoj temperaturi. Se lako može pretvoriti u tečnost sa samo toplinu prstima, ali to dosljednost je važan faktor da razumiju kada se radi s kokosovim uljem.

  • To se može koristiti za razne namjene.

Možete dobiti mnogo više od svog kokosovog ulja nego ga koristite samo na svoju kosu. Može se koristiti kao šminke, za ispucale usne, a kao prirodni ovlaživač za kožu i strije.

 Nauka iza Kokosovo ulje za kosu

The Boiling Method

Ovaj kipuće metoda iz Idiots će Vodiči vam pomoći da nerafinirana, djevičansko kokosovo ulje kod kuće samo pomoću destilirane vode i kokos.

2 šalice destilirane vode

1 zrela, smeđe kokos, nutmeat uklonjen

Mali šerpa

Rende

Miješalica

Gaza

Kuhinja sito

Srednji šerpa

Korak 1: Heat vode u malom tiganju preko srednje jakoj vatri.

Korak 2: Grate kokosovo meso u činiju.

Korak 3: Mjesto kokosa i tople vode u blender i poklopac. Ostaviti da odstoji nekoliko minuta prije nego miješanje tako da tečnost ne prelivaju blender i opekotine na rukama.

Korak 4: Pire od kokosa i vode u blenderu.

Korak 5: linije sito slojem ili dva gazu i stavite u zdjelu srednje veličine.

Korak 6: Sipajte kokos pire u sito i pritisnite tečnost u posudu koristeći gumenu lopaticu ili poleđini velikog žlicom. Kada je pritisnut suho pulpe, dodati malo više vode pulpe i ponovo pritisnite.

Korak 7: Mjesto tekućine u srednje veličine šerpu i dovesti do čir preko visokoj temperaturi, neprestano mešajući. Kokosovo ulje će se odvoji od krema i voda će ispariti.

load...

Korak 8: Kada je odvojen i kiselo vrhnje porumeni, naprezati tečnog naftnog kroz kuhinju sito u kontejner. Pokrijte i čuvati za kasniju upotrebu.

load...