Kako način rada kovrdžave iskoristiti za kosu (čak i ako to znači kršenje pravila) | BA.inspinre.com
Modu

Kako način rada kovrdžave iskoristiti za kosu (čak i ako to znači kršenje pravila)

Kako način rada kovrdžave iskoristiti za kosu (čak i ako to znači kršenje pravila)

Pitanje

Su šamponi sa silikona kovrdžave-girl metod? Bio sam o načinu CG već godinu dana i pročitao sam korice do korice. Lorraine Massey kaže da treba izbjegavati sulfata u šamponima i silikone u uređaja i oblikovanje proizvoda. Sam perused ovom sajtu za CG-prihvatljivih proizvoda i puno šampona i cowash sugestije sadrže Dimetikon i Amodimethicone, koji nisu rastvorljiva u vodi. Da li to znači da ti proizvodi nisu zapravo pogodne za kovrčave metodu djevojka?

Odgovor

Prema Curly Girl Način (CGM), ne bi trebalo koristiti samo botanički uređaja ili šampone koji nemaju sulfata ili silikone da očiste i stanja kosu. Dakle, u najstrožem smislu te šamponi, uređaja, a za oblikovanje ste spomenuli ne bi dio CGM, međutim, većina kovrdžav koji usvoje CGM mijenja ga po svom ukusu.

Je Curly Girl Način je stvoren za sve teksture, a dok je naš kose koristi se smatra ružnim patkice, kovrče su preuzele svijet kose i to je sve o nama. Ok, možda ne u potpunosti, ali ljubav prema kovrče i naše potrebe utiču na tržište, kao što vidimo još marke catering za kosu teksture. Bez obzira na različite režime i vodiči kažu, kada je u pitanju pronalaženje pravog proizvoda za naše individualne potrebe, vlastite kose i načina života bi trebao biti definitivni vodič. Za neke ljude to znači pronalaženje proizvoda koji se pridržavaju Curly Girl Metod, a za druge to znači ugađati da napravim da radi za njih.

load...

The CGM može se mijenjati

Ovo treba rješavati tako da zajedno sa ostalima razumiju važnost krojenja tehnike vašim individualnim potrebama. Prateći CGM ili bilo koji način na pismo osigurava punu korist, izgleda da su ga slijedi dugo vremena (1 godina) i najvjerojatnije pronašli ono što radi za vas i ono što ne mogu. I ja sam pratio i vole CGM ali mijenjati ga primi moje potrebe, kao što su povremeno uključivanje uređaja sa silikonima za određeni pogled mogu se nastoji postići, a onda sljedeći korak sa bez sulfata SheaMoisture Jamajke Black ricinusovo ulje Jačanje, Grow & Restore šampon.

Šta da radim ako koristite proizvode koji ne poštuju CGM?

Ako koristite proizvode koji sadrže ne-vodi topiv silikone, morat ćete koristiti Šampon ili sulfat šampon da ih ukloni. Gledam sastojaka, ali ako želim da probam nešto onda idem dalje i učiniti, a ako dožive nagomilavanje koristim šampon. Postoji nekoliko aspekata na CGM tako ugađati da je u redu i obavlja mnoge.

Uvek imate opciju da se drže samo kovrdžave-djevojka prijateljske sastojaka i marke, ali postoje tone brendova koji imaju zvjezdani proizvoda koji nisu CGM prijateljski, ali su kovrčava, valovita, i coily djevojka prijateljske. Putem pokušaja i pogrešaka ćete pronaći ono što metoda, proizvodi i tehnike koje rade za vas.

load...