Kako mi je Stiv Harvey uništio kose | BA.inspinre.com
Modu

Kako mi je Stiv Harvey uništio kose

Kako mi je Stiv Harvey uništio kose

Pitajte bilo kog crnac znate, pronalaženje veliki berberin može biti teško. Povjerenje može biti krhka stvar i počinje kako se osjećate o osobi bulji u tebe u ogledalu. A veliki frizura nije sve, to sigurno može dati muški ego poticaj. Muško grooming u cjelini je vrlo podcijenjene ritual, ali jedna stvar posebno može učiniti ili slomiti samopouzdanje muškarca, njegove kose ruba do.

Rub up je temelj velikog šišanje. Bilo koji barber vrijedan njegove / njene soli će vam reći da je rez nije potpuna bez da oštre linije. Ali, šta to zapravo znači? Pa šta to znači prije 1996. Godine, bila je da će vaša barber koristiti t-rub Clippers i brijač da pažljivo raditi svoj prirodni kose kako bi se postigla oblikovana linija.

Unesite Steve Harvey Show 1996. Godine.

Gospodin Harvey definiran njegov brend sa odela i najpraviju ruba do čovjek ikada:

load...

AP SLIKE

AP SLIKE

To se promenilo ono što kupci očekuju od svoje berberina. Više nije bilo dovoljno dobro imati dobro njegovan prirodne kose, kupci želio savršenstvo. Ili ono što su mislili da je savršenstvo, kao što je i sam Steve Harvey, nekada držao prirodne kose (iako bi morali kopati duboko u arhivi da tu sliku).

Pa šta promijenilo?

AP SLIKE

Chasing ova lažna stvarnost je po cijeni. Sa ovom novom trend pojačane Hairlines došao trikova, proizvode i nove alate trgovine (boje za kosu, šminka olovke, ruba do predložaka i slično) za proizvodnju ravnoj liniji ruba ups. Razmisli o tome na ovaj način, kako može berberina smanjiti savršeno ravnoj liniji sa oštrim ivicama na okruglom glavom bez ugrožavanja kose? To je dovelo do čitavu generaciju berberi koji ne poštuju prirodne kose koji čini svaki čovjek jedinstven, i nam je dao neke vrlo zanimljive poglede. Ne morate ići daleko kako bi pronašli nekoga ko je pretrpio "push back" u berberi pokušavaju da im savršeno ruba do. To je sada da je postalo norma tako uobičajeno. Ja bih išao tako daleko da kažu da se ovaj trend bi mogli uzrokovati priliv u udaljava Hairlines, ali to je samo nagađanje. Nemoj mi vjerovati? Pogledaj okolo. Vidjeti ako ne počne primetim muškaraca sa neprirodnim tražim rub ups.

Sada ću priznati da je ovaj stil reza ne izgleda dobro na nekim, ali kako kaže "nije sve za svakoga", i da je vrijeme da i muškarci smo dali izbor. Kao i većina stvari, rješenje počinje svijest i obrazovanje. Sada postoje mnogo veći problemi u svijetu je danas da treba riješiti, ali to je malo promjene pravimo u našim svakodnevnim životima koje inspirišu velike promjene. Biti svjestan i što svestan izbora u tom smislu svakodnevnom životu igraju veliku ulogu u svoju sposobnost da rade svijetu koji se mijenja posao. Hvala Huey Moss II i Brandi je Barbette za kontinuiranu podršku kose.

Želite više članaka kao što je ovaj? Prijavite se za prirodno kovrčavu bilten. Za više informacija o kosi putovanju Džons, pratite ga ig @redpandaessentials

load...