Kako me je prirodno putovanje kose naučilo da trpi sa sobom | BA.inspinre.com
Modu

Kako me je prirodno putovanje kose naučilo da trpi sa sobom

Kako me je prirodno putovanje kose naučilo da trpi sa sobom

Naučio sam da je, bez obzira na ono što moji roditelji pokušali usaditi u mene, moja kosa nikada ne bi bilo prihvatljivo. Moja mama je postala 4C pregib šaptač iz ljubavi i divljenja za ono što joj je kosa ne može učiniti. Ona je uvijek molio za malu devojčicu sa kosom baš kao i moja. Dakle, ona nije imala problema sede da to mi je kosa nedjeljom ili improvizovani noćne izlaske u tjednu za prvih 13 godina mog života. Ona je ponos u mojoj kosi za oboje, tako da nije slučajno da su se pobrinuli ni minival mogao ni biti u istoj sobi kao i ja.

Kada sam stariji, i prste moje majke umorili, odgovornost onoga što je viđeno u mojim očima kao "teret", prenio na mene.

Nikada neću zaboraviti prvi put sam pokušao da stavim kosu u rep i suze tekle niz moje lice kada nisam mogao sve moje kose u Goody bend.

(Cue tinejdžerskom drame.)

Uvek je bilo grubo, neukrotive, masivna, gusta, i naizgled nepodnošljivi. Znala sam da ne mogu, pogotovo u nedostatku iste kreativnost, uzbuđenje, strpljenja i iznad svega, volim da je moja mama je imala.

load...

Od tog trenutka, moja prirodna putovanje kosa je počela.

Moja mama je učinio sve za mene i moju niti dok sam imao oko 13 godina. Oko tog vremena, počeo sam dva Strand okrećući se za svoj život. Bilo je teško bilo kojeg proizvoda - ili barem, ništa što sam znao - u to vrijeme, tako da kosa masti i vode su bili moji najbolji prijatelji i ja volio da eksperimentišete sa figaro. Iako sam mučio moju kosu, a ja znam da jesam, otprilike u vrijeme kada sam počeo da radim to sam bio kad sam počeo da volim. Počeo sam shvativši svestranost kosu i koliko daleko twisted stilova mogao. I naučio kako da stan twist kada sam mogao da shvatim kako da uplete i došao s raskošnim podignute frizure da pokažem moje sposobnosti. Naučio sam kako da isfenirajte mi kosu; češalj prilog postao moj pomoćnik kada je trebalo previše vremena da se osuši.

I dok radim moja kosa je i dalje naporan posao, sve što sam saznao unruliness i neprihvatljivost iznenada je kroz prozor kada sam preuzeo odgovornost za to sebe.

Sa rastom YouTube i SheaMoisture koji je došao u moj junior godine na fakultetu, stvari se se malo lakše.

Moja prirodna putovanje kosa do sada je trebalo puno strpljenja, rizika, eksperimentiranje, inovacije, puno kreativnosti, i samoljublje. To me je naučio snagu i otpornost, a ono što ja zaista napravljeni. I dok ja ne mogu gladak sve do kraja, koristiti samo jedan Goody bend, ili čak obavezati na pranje i otići, to može učiniti 100 stvari i više, i uvijek će mi pokazati samo ono što je napravljen. Iskreno mogu reći da je moja kosa je naučio vrijednu stvar ili dvije o ljubavi sebe, a ja sam i dalje otvoren za više od svojih lekcija.

Potrebno više Khadija u tvom životu?

Glasi: Zašto sam Vraćanje Rezolucije Novogodišnji sa ovim novim praksa

Pratite: @thepoetessdij

load...