Kako liječiti uši na kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Modu

Kako liječiti uši na kovrdžavu kosu

Kako liječiti uši na kovrdžavu kosu

Ponekad moramo razgovarati o ne tako prijateljski problema kovrčave djevojke mogu imati da se bave s vremena na vrijeme. Neće svaki kovrčava imati posla s njim, ali ako to učinite, želiš da znaš šta da radim. Govorim o vaške.

"Vaške, pod nazivom Pediculus capitis naučnici, su male parazitski insekti. Oni žive samo u ljudske kose, hvatajući vratila i hranjenje jednom dnevno sisanjem male količine krvi iz vlasišta. Ženski bitanga, veličine od susama, polaže otprilike deset jaja, zove gnjide, dan i lijepi ih ​​vratila kosu. Oni izlegu za 10 do 14 dana, rasti za devet do 12 dana, a zatim se pare i počinje ponovo ciklus. Lice mogu da žive tri do četiri sedmice. "- USA Today

U mom iskustvu postoji rašireno uvjerenje održava u crnoj zajednici da ne možemo dobiti vaške. Dok lice učiniti vole fine, ravna kosa niti preko grube, kovrčavu kosu tako da je zaista manje vjerovatno, ali je lice i dalje mogu utjecati na svaku osobu bez obzira na rasu ili tip kose. Jedan od razloga je više načina za lice da se širi dijele četke i pribor za kosu da dodiruje kosu drugih ljudi.

load...

Nažalost, većina popularnih metoda za uklanjanje vaši su pogodne za koje se bave ravna kosa sa alatima kao nit odbacivanje češljeve. Oni češljevi imaju vrlo uske, male zube koji mogu izazvati pustoš na kovrdžave tako sljedeće metode su bolja opcija.

Lice uklanjanje

Hemikalije

Ako mislite da morate koristiti vaši šampon i ukloniti gnjide s tim posebnim češljem, onda to učini, dok je kosa mokra. Mokre kose je mnogo lakše češljanje kroz. Držite bocu vode pri ruci kako bi se ponovno mokru kosu, jer može se osuši tokom ovog dugotrajan proces.

Gušenje

Gušeći lice sa agentom, kao što su maslinovo ulje, majoneza ili vazelinom je najbolja metoda za kovrčave jer davi vaške i olakšava češljanje kroz kovrčave kose. Maslinovo ulje je laboratoriju testiran i utvrđeno je da budu efikasni u ubijanju vaške. Tako da ulje da sede u kosi preko noći je u neredu, ali vrlo efikasan. Češlja kroz kosu prije šamponiranja da riješi mrtvih vaši i gnjide.

Fen

A fen pomoću direktne topline može riješi skoro 98% gnjida i 55% lice, ali ne treba kombinirati metodu šampon sa ovim, jer mnogi imaju zapaljive sastojke. Ovo treba da se vrši na čistu kosu i mogao bi biti upareni sa metodom gušenje. Visokoj temperaturi nije neophodno, ali to mora biti toplo. A hauba za kosu je manje efikasno tako koriste ručni fen.

Preporučena Način

Predlažem zasićenje kosu s maslinovim uljem preko noći i češljanje kroz vaši i gnjide prije pranja kose. Djelo sušenje sa fenom za njih najbolje iskorijeniti.

Izvori:

load...