Kako ja vlažim kravlje dužine struka | BA.inspinre.com
Modu

Kako ja vlažim kravlje dužine struka

Kako ja vlažim kravlje dužine struka

Vlagu i prirodna kosa ponekad izgledaju poput vode i ulja je teško ih držati zajedno. Srećom, postoje proizvodi vani koji čine hidratantna prirodna kosa puno lakše za sve nas. U zavisnosti od vaših potreba kose, ovi proizvodi mogu biti ono što vam je potrebno.

Vlaže dugu kosu

DIY Whipped Shea maslac

Da, možete kupiti proizvode sa shea maslac, ali ne postoji ništa kao što je prava stvar, posebno sirove, nerafinirani shea maslac. Ono što je sjajno sirovi shea maslac je da možete napraviti svoj vlastiti šlag shea maslac i miješati ulja u njemu. To je također fantastično za brtvljenje u svom sirovom stanju. Vekovima ovaj gusta, kremasta maslac se koristi da pomogne ženama zadržati dužinu i sprečavanje oštećenja od isušivanja, što može dovesti do pucanja.

load...

Kako ga koristiti:

Jednostavno zagrijati sirovi shea maslac u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku, ali ga ne topi u potpunosti jer ne žele da unište sadržaj hranjivih tvari. Dalje, isprazne ga mikserom rukom dok kremasta, dodajte bilo koji drugi ulje po svom izboru (manje od shea maslac), a zatim mix vitamina E u na kraju. Mjerenja ne moraju biti točne, ali trebalo bi da je samo potrebno da koristite kap ili dva vitamina E ulje; To pomaže da se produži rok trajanja. Čuvajte mješavina na hladnom tamnom mjestu i koristiti po želji.

Carol kćer dlake Milk Styling Pudding

Bio sam oduševljen da otkrijete ovaj proizvod na NaturallyCurly.com. Zašto? Jer nema proteina u njemu! Na mojoj potrazi za čuvanje moje pranje i go hidratizirana shvatio sam da mi je potreban nemasnu, proteina besplatno gusta krema. Činilo se nemoguće pronaći, ali mi je drago da jesam. Ovaj proizvod je dao mi je više vlage nego bilo koji drugi proizvod koji sam ikada pokušao na vlastitim. I ne samo to, sjaj je iz ovog svijeta. Volim koristiti ovo na vrhu na svom odmoru u uređaj kada radim pranje i otići. To je parabena, nafte i mineralnih ulja besplatan. Takođe, ne sadrži nikakve veštačke boje.

Savjet:

Koristite ga na vlažnu kosu, a ne mokra, inače postane previše vodenaste i gubi svoju učinkovitost. Kada se koristi na vlažnu kosu, definiše, vlaži i dodaje sjaje kao ništa sam ikada vidio. 

SheaMoisture Curl Enhancing Smoothie

Iako bih izbjeći proteina, ovaj proizvod je vrlo hidratantna, na povremene puta da ja to koristiti. Za one koji imaju guste kovrdžave kose i ne smeta proteina, ovo je super za prenošenja vlage u kosu. Bio sam nedavno u četiri dana seminara i ovaj proizvod je bio u stanju da održim vlagu dok sam bio tamo.

SheaMoisture Curling Gel Soufflé

Ovaj proizvod je stvarno odličan za hidratantna. Sadrži agave nektar i laneno ulje i to je sulfata i parabena. Kao što ste vjerojatno već čuli, ovaj proizvod je vrlo ljepljiv tako da je najbolje koristiti štedljivo preko SheaMoisture Curl Jačanje Smoothie ili kosu maslac po svom izboru.

Koji proizvodi pomažu da vam dugotrajnu vlagu?

load...