Kako hidratizirati kosu u vrlo suvoj klimi | BA.inspinre.com
Modu

Kako hidratizirati kosu u vrlo suvoj klimi

Kako hidratizirati kosu u vrlo suvoj klimi

Izgubili neki pregib kada sam se preselio iz srednjeg zapada u Arizonu. Bilo koji sugestija da uzmem curl nazad?

Ja obojite svoju kosu, ali imam već godinama. Kad sam živio u Kanzasu imao sam najbolje kovrče, siguran sam da je vlažnost pomogao, ali sada pošto živim u Feniks moje kovrče su nekako mlitavo! Pokušao sam pet ili šest različitih pregib proizvoda. S obzirom da sam imao dozvolu za nokte mogu kupiti od distributera. Bih da slušam vas suggestions.thank unaprijed!

Odgovor

Klima je faktor u tome kako vaše kovrče ponašaju. Mnogi ne znaju dok ne kreću ili posjetite mjesto razlikuje od njihovog prebivališta, ali u kojoj živite igra veliku ulogu u tome kako vaša kosa izgleda, osjeća, i da je spremna na saradnju. Vlage i rose boda nisu jedini faktori sredine koji utiču na našu kosu. Zagađivača, sunce i vjetar sve utiče na naše kose i kreće u drugi klime znači učenje ili štiti kosu od tih elemenata. Od vlage je glavna briga da saznamo šta je to.

load...
Što je vlaga?

Pojednostavljena definicija bi biti količina vodene pare u zraku, ali to nije u potpunosti tačno. Prema Jeffrey Hovis, nauku i operativni oficir sa Nacionalnom okeana i atmosferske administracije je Nacionalna meteorološka služba u Charleston, WV: "Vazduh koji udišemo je sastavljena od brojnih plinova, uključujući i vodene pare. Termin vlažnost uglavnom se odnosi na iznos ove vodene pare u atmosferi. "Relativna vlažnost, termin koji se često koristi vremenskim lica, je mjerenje stvarnog količinu vlage u zraku u odnosu na ukupan iznos za kosu mogu zapravo držati.

Kao što sam već naveo, vlažnost to nije jedini faktor zaštite životne sredine jedan mora da se bavi. Količinu vodene pare u kosi ne utiče na naše kovrče. Vode u atmosferi pridaje na pramenove kose, upija, i uzrokuje vaše niti da otiče, uzrokujući neposlušnu i kašastu kosu. Međutim, život u suvom klimom, kao što su Phoenix i imate čitav niz problema sušare klime nanese na kovrče. Hej, znam da je borba kao što sam već žive u Denveru za više od deset godina. Suvi vazduh ne samo da utječe na kosu, ali vaše kože uzima batine kao dobro. Evo nekoliko savjeta za život u kosu klime za kovrčave, valovite, i coily djevojke.

load...