Kako dobiti profesionalne prste namještaja kod kuće | BA.inspinre.com
Modu

Kako dobiti profesionalne prste namještaja kod kuće

Kako dobiti profesionalne prste namještaja kod kuće

Prst svici su odličan styling opcija za naturals mnogih dužine. U svih osam godina sam bio prirodan, mislio sam da mogu samo rock namotaja na kraće dužine, ali to je tako daleko od istine! Imao sam priliku da iskuse ovo za sebe uz pomoć Houston stilista Candace Zidovi Sovereign Styles Hair Studio. Koristeći proizvode iz Design Essentials Prirodna linija, uzela moja kosa od kovrdže do kalemova u tili čas!

Ja sam vrlo brzo uči i mislim da je ovo stil Mogu ja sama kod kuće. Međutim, nikada nije pomislio da mogu ostvariti ovu vrstu stila je zaista jedina stvar koja me. Počevši na svježe oprana i uslovljeni kose i rad s leđa moje glave na front, ona presecani moju kosu u mali red za rad i ostatak je zakačio se s puta. U okviru tog reda, ona onda presecani komada manje od jednog inča kvadratnih, stvoriti pojedinačne namotaja. Ona se koristi kombinacija Design Essentials prirodnih Twist & Set Postavljanje losion, Curl Jačanje Mousse i Curl Istezanje krema širom moju kosu da ga pripremi za prst motanje.

load...

Jednom kada su primijenjene proizvode, ona protezala i twirled moju kosu dok nije počela da se formira namotaja. Jedan tip sam naučio gledajući joj je kako bi bili sigurni je kosa uvijena do vlasišta. Ovo će osigurati namotaja ostati duže i nećete morati da se bave plašio podbule korijene ludilo! Ova tehnika je ponovljeno sve preko glave, a ja ne mislim da je trajalo duže od sat i pol da se završi. Nastavio sam sedeo pod kosu dok mi je kosa bila potpuno suha, i voila... Imao sam svici!

VIŠE: Inside the Design Essentials Naturalista Class

Profesionalni kalemova prst prema Candace Zidovi Sovereign Styles Hair Studio

Pod kosu

Close-up namotaja

Coil Out Savjeti

Sljedeći korak u svici je zavojnica od koje je ostvareno sljedećeg dana.

  1. Baš kao što bi s twist out, vaš kalemova mogu razdvojiti sve dok ne postignete željeni efekat. Jer je moja kosa je tako čvrsto uvijena, rezultirajući zavojnica se nije bio toliko obiman kao i moj twist outa su, ali su izgledali odlično!
  2. Nastavio sam da ih razdvoji u narednih nekoliko dana, a kosa mi nikada nije dobio na neposlušnu država koja dolazi sa četvrtog i petog dana kosu.
  3. Namotaja i zavojnica izlaza može trajati duže vrijeme uz pravilno održavanje noću, pa čak i da je jednostavno. Spavao sam sa satenskim haube cijelo vrijeme sam imao namotaja i kosa mi nikad nije bilo neumjesno.
  4. Moje jedino oprez sa ovom stil je da budu oprezni prilikom poništavanja namotaja. Zato što je moj svici su bili tako mali i čvrsto, imao sam teško razdvaja ih dovoljno da se otpetljava manje naporno. Odvojen sam kosu u četiri dijela i primijeniti mojih omiljenih Detangler Njegujući Zemljinom Nectar ali to nije učinio mnogo da pomogne da kroz male kalemova. Našao sam se da moraju ići samo o zavojnica od zavojnice, odvajajući onoliko koliko sam mogao dok nisam napokon izvukao moju Denman četku da završi posao. To nije bilo zabavno, ali mislim da sam imao više vremena da se odvoje prvi onda detangling bi bilo mnogo lakše.
  5. load...

VIŠE: Finger Namotavanje za Tvrdoglav Wash-i-Gos

Final Thoughts

Pouka ove priče: Nikad ne reci nikad do frizure za kovrče! Uz prave proizvode i malo strpljenja, naša prirodna kosa se može pretvoriti u bilo šta, ako ste spremni da ga probate. Voleo sam moje iskustvo sa namotaja prstom. Održavanje i održavanje je super jednostavan i to mi je potpuno drugačiji izgled nego sam ikad ranije. To obuzdati moje želje za kraće kose i bilo je prilično svestran! Ovo može biti odličan stajling opcija za zaposlene dame u pokretu, novi Naturals i svima između. Happy stajling!

Da li ste pokušali namotaja prst na dužu kosu? Kraće kose? Kakvo je vaše iskustvo? 

load...