Kako dobiti kosu drugog dana kada ništa ne radi | BA.inspinre.com
Modu

Kako dobiti kosu drugog dana kada ništa ne radi

Kako dobiti kosu drugog dana kada ništa ne radi

Problem u postizanju drugog dana kosa je trn u mnogim kovrčave djevojke strane. Je strah neke žene zapravo osjećati kada čuju drugi opisuju kako lako dobiju 2. Dan kosa je obeshrabrujuće zajedničko. Čini se tako lako kada vidite video ili pročitajte kako-tos iz članaka o tome kako održavati ne samo 2. Dan kosu, ali 3., 4. Ili čak i za cijelu sedmicu! Mislite da možete učiniti previše, ali ako ste nešto poput mene i moju kosu, onda znate sve previše dobro da to nije tako lako kao što se čini. 2. Dan kosu ili kosu koja zahtijeva minimalno ništa učiniti da se postigne trajni stil dan nakon pranja i dalje je prepreka mnogim kovrčave djevojke pokušavaju da preskoči. Da, vidjeli smo snimke i da smo pokušali noćni rutina, ali kada se probudimo sa ptičje gnijezdo ili ravnu kosu previše puta počnemo da rugati na ideju. Da li si spavao divlje ili kao razmažena princeza, 2. Dan kosa nije tako lako postići jer neki bi se moglo pomisliti.

Sada, nisu svi nada je izgubljena. Kao kovrčava djevojka što već znate, morate misliti izvan kutije i ako ste pokušali ananasa, saten haube, saten jastučnicu, pa čak i spavanje glavu na jednu stranu kreveta i tada i još uvijek ne mogu ostvariti 2. Dan kosu onda možete biti u istom brodu kao naš čitalac, Discoveringcurl, koji je pisao sljedeće pitanje na našem Curly Q & A.

Pitanje:

Nisam našao način da spavam bez zabrljati gore moju kosu i Ponovnim ga ujutro, sugestije?

load...

Odgovor:

Ako ste pokušali samo o svemu i dalje mogu ne dobiti prestižnu 2. Dan kosa onda da razjasnimo neke zablude, dolazi do nekih super jednostavnih saveta izvan onoga što većina nas već znaju i gledati tebe biti dozvoljeno u 2. Dan kosu klub.

Ono što je 2. Dan kosu?

Drugi dan kosa je jednostavno zadržati frizuru od dan ranije obično nakon dan pranja. Kovrčava Nikki ga opisuje kao "stil koji traje četrdeset osam sati i još uvijek izgleda fab!" To je o pravu i njen odgovor je uočiti na kao dobro.

Čvrste temelje na 1. Dan kosu

Ako se žele 2., 3., ili čak 4. Dan kosa morate osigurati si uradio sve što je potrebno na 1. Dan. To znači da treba da pravilno vlaže kosu da zadrži odgovarajuću vlažnost i tako vaša kosa neće biti dehidrirana i ukovrdžati ili postati suha. Ako pokušavate da se to ostvari, nakon dan pranja: si očisti, stanje i DEEP CONDTION? Dodam da zbog toga što još uvijek postoje neke kovrčave djevojke preskakanje ove ključne i neophodan korak za pravilan pH uravnotežen, mekša i hidratizirana kosa. Duboko uređaja i vraćanje elastičnosti na kosu i ojačati tako da treba biti redovan komponenta svoj dan pranja.

Dati svoju kosu što joj je potrebno na prvi dan za savršenu definiciju i vlage, jer pokušavaju da ga dodati nakon činjenica je i to razlog zašto se ne može postizanje 2. Dan kosu. Naša kosa treba ne samo potopiti u vlagu, ali da zadrži tako pobrinite se da nježno čiste kosu, koristite odličan ispire sa kose i zapečatiti svoju kosu sa velikim putera ili ulja. Takođe budem siguran da dodate gel čak i ako nemam gde da odem, jer gel postavlja moje lokne samo pravo, tako da ne zaboravite da ostanu tako sutradan. Gel ili drugi proizvod holding će se zaključati u kovrče i treba primijeniti nakon isteka odsustva-u i ulje ili maslac.

Pronađite odgovarajući zaštitu

Ne mogu ananas moju kosu za ništa na svijetu. Kad god ja to radim samo drži uspravno, protezao do tačke gubim kovrče i moram čuti različita imena mog 14-godišnjeg sina smatra da opiše moju kosu. Našao sam satena haube ne pomaže ni satena jastučnicu tako da sam objavljivanja u Loc Soc za vođenje moju kosu na mjestu bez gnječenja moje kovrče ili istezanje ih do tačke frizz. Ne postoji pravilo koje kaže morate ananasa ili spavati sa satenskim poklopca motora na glavu. Ako ne možete pronaći drugi proizvod ili tehnika koja radi onda ga upotrijebite. Neki mogu jednostavno spavati na satenskom jastučnicu i biti u redu tako probati nekoliko različitih stvari da se vidi koji najbolje radi za vas i vaše kose.

load...
Možda ćete morati osvježiti

Da, mnogi kovrčava djevojke osvježe svoje kovrče ujutro i pogodi šta? To je dobra stvar! Znam veoma malo kovrčave djevojke koje mogu samo protresti i otići ujutro. Čak i nakon što sam skinem Loc Soc Ponekad imam osvježiti moje namotaja sa lavandom i destilirane bocu s vodom preparata i lagano diraj mi kosu s nekim odsustvo-u uređaj. To je sasvim u redu da bi one kovrdže vrati u život, pa čak i brzo pare iz prenosivog parobrod ili tuš često može učiniti trik previše. 2. Dan kosa ne znači ne mijenjanje, dodavanje ili doterivanje. To znači nije potpuno počevši završi novi stil ili ponovno onaj koji ste imali. Nikad imaju iste kovrče iz dana u dan, već raditi s onim što imam svako jutro i držati ga se kreće. To razmišljanje me je zadržao iz rewetting moju kosu pod tušem svaki dan za oko godinu dana.

Možete mijenjati svoj stil

Drugi dan kosa ne mora izgledati isto kao i 1. Dan kosu. Ako ne možete spasiti frizuru po malo ga mijenjaju onda u svakom slučaju to! A pranje i otići na 1. Dan kosa je isto tako prekrasna kao ninja punđu na 2. Dan ili neuredan lepinja na 3. Dan. Ne boj se više potrebe za promjenu vašeg stila, bez potrebe da rade ozbiljan make-over kao retwisting ili potpuno rewetting i pokretanje više. Nemojte stavljati preveliki pritisak da imam savršenu kosu i naći ćete svoj jutra, operite, a stajling sesije manje stresno. Radi se o pronalaženju ravnoteže sa negu kose. Nismo svi isti, niti će svi imati iste rutine za njegu kose, tehnike, ili ishoda. Nije dobijanje 2. Dan kosa savršena kao narednih kovrčava djevojka nije kraj svijeta, tako rock vaše jedinstvene kovrče, održavati solidan temelj za hidrataciju i da taj stil svoj!

Da li ste shvatili kako postići 2. Dan kosu? Ako je tako, recite nam kako dolje!

load...