Kako da se moja kosa brže osuši preko noći u preokretima | BA.inspinre.com
Modu

Kako da se moja kosa brže osuši preko noći u preokretima

Kako da se moja kosa brže osuši preko noći u preokretima

Tek nedavno sam se vratio u moju prirodnu kosu. Kada sam počeo grli moja prirodna kosa imam neke nesigurnosti, kada je u pitanju edukacija. Tokom mog procesa u tranziciji, imao sam mnogo loših kose dana. Nesigurnosti pogoršali samo kada je jedan momak pitao da li bi "imati" 3a kovrče kao što je moj drugi žene imaju. Shodno tome, bavio sam se sa nesigurnost kada je došao u moju ljubavni život. Ja dijele neke misli sam imao.

"Kako će reagirati kad me vidi sa satenskim haube na?"

Ovo je samo misao koja se pojavljuje kada pogledam u ogledalo dok stavim satena šal na. Trebamo li brinuti o njemu to vidi? Kažem ne, nikako. Potencijalni boo treba da prihvate ko si, a ne za ono što nosite prije odlaska u krevet u udobnosti vlastitog doma. Iako je u nekim slučajevima, to je lijepo poslastica dotjerati za njega mig, ono što čini da se osjećate dobro.

"Ako sam preskočio dnevno pranje, šta će on misli mojih neposlušnu kosu?"

load...

Kovrdžanja je dio kovrdžave kose: ne možemo promijeniti, ali možemo to prihvatiti. Pranje kose svaki dan će se isključivo rezultirati u vama skidanje kosu. To povećava frizz. Ali, zašto bi podesiti nešto što je jednostavno dio svog pojavljivanja za nekog drugog? Kovrdžanja je lijep; trebate rock svoju veliku kosu!

"Da li je on kao moj pregib obrazac?"

U prošlosti, saznali smo da ravna kosa je lijepa i kovrdžava kinky kosa nije. Mnogi od nas su se razvile percepciju da je naša kinky kosa nije lijepa. Neznanje drugih samo pogoršava ovu percepciju. Mi ne treba da brinu previše o tome što nas razlikuje od nekog drugog. Naša kosa je jedinstvena i treba ga prihvatiti.

"Trebalo bi da ispravim svoju kosu prije nego što naš prvi sastanak."

Šta god da radite, ne ispravite kosu za prvi sastanak. Ti si boginja ljuljajući je prekrasan kovrče i spirale. Ne bi trebalo da sakrijete svoj jedinstvenost, pogotovo na prvom sastanku.

Moja poenta je.

To je, kao naturals, mnogi od nas brinuti o tome što naš potencijal značajan druge misli naše prirodne kose. Kao posljedica toga, odlučili smo da se sakrije naše prekrasna kovrče povlačenjem ih u punđu ili čak topline ispravljanje. Ja kažem, ne budi nervozan. Vaša kosa je samo jedna prekrasna osobina vašeg izgleda. Ponesite osmijeh i jednostavno uživati ​​datum!

Photography Shauntelle Sposto, za njom na Instagram

load...