Kako da prelazimo sa perikom na pravi način | BA.inspinre.com
Modu

Kako da prelazimo sa perikom na pravi način

Kako da prelazimo sa perikom na pravi način

Ako niste primijetili, prirodno kovrčava, coily i kinky perike su u! Oni pružaju način za žene da se prebacite svoje izgled i da se malo zabavimo tokom procesa. Od više žena prihvataju njihove prirodne teksture, periku i tkanja kompanije konačno dobiti pravu. Davno su prošli dani ograničene mogućnosti teksture. Zahvaljujući YouTube više žena uče kako da naprave svoj prirodno kovrčava perika, koji su odlični za tranziciji.

Prelazak može biti težak, dugotrajan, a ponekad emotivno frustrirajuće. Ako ste se našli na raskrsnici sa svojim prirodnim putovanje kosu, razmislite prelazak sa perikom kao zaštitni stil sebi pauzu. Ali prvo, morate znati kako to učiniti na pravi način.

Odaberite Vrsta montaže

Izbor vrsta perika za instalaciju je jednako važno kao odabiru tip kose ćete kupiti. Idemo razgovarati puna, pola, i U-dijela perike.

Cijeli Perike i Half-perika

Puna i pola perike, obično uz bilo uzicom ili periku klipova, brzo i lako se instalira. Oba komada su velike mogućnosti i ako nikada ranije nosio periku. Ne želite provesti gomilu novca? Postoji nekoliko velikih mogućnosti na mnogim lokalnim prodavnica ljepotu za samo 25 €. Puna i pola perike su savršeni ako želite da imaju malo ili nimalo prirodna kosa izostavljen dok zaštitni stajling.

load...

U-Dio

U dijela perike bi se omogućila veća prirodna kosa biti izložen, što omogućava bolji miješanje. Oni su veoma prilagodljiv sa sposobnošću da ručno odaberete teksture i boje. Ako se odlučite za napraviti U-dijela periku, instalacija može biti dugotrajan, čak sa najboljim YouTube tutoriali. Srećom, neke od najboljih prirodno kinky i kovrdžave tkanje brendova kao što su Heat Besplatan dlake i Indique oba nude opcije gotove U-dijela. U dijela perike mogu biti osigurani periku snimke ili šivanje perimetra periku na pletenicu, slično punu SEW-u stilu. Neke žene preferiraju opciju šivanje kako bi se osiguralo da je perika ostaje na snazi ​​u dužem vremenskom periodu.

Sintetička vs. Virgin ljudske kose 

Dok su sintetičke i djevica ljudske kose su veliki izbor za prelazak sa perikom, željeni vremenski okvir će biti odlučujući faktor. Sintetičke kose perika su izuzetno niske troškove održavanja, uz mogućnost da se doslovno pop periku i otići. Oni su manje šanse da traje onoliko dugo koliko perike napravljene od djevičanskog ljudske kose

Ako vrijeme je na Vašoj strani, Virgin ljudske kose je najbolji izbor. Virgin kosa će morati da se održavaju i zbrinuti kako bi se očuvala tkanje je teksture, mekoću, i upravljivost. Co-pranje i duboko uređaj djevica ljudske kose omogućava periku da ostanu u netaknutoj formi i stapaju sa prirodnom kosom. Ako ste početnik u nosi periku kao zaštitni stilu, dok u tranziciji, moj savjet je da odaberete jeftiniji sintetički opciju da biste dobili osjećaj za nosila periku sa punim radnim vremenom.

Nastaviti Daily & Tjedno održavanje

Sada kada ste se odlučili na instalaciju i tekstura, ne zaboravite na prava kosa, koja je jedna od najvećih grešaka žene čine kada nošenje zaštitne stilova.

Zaštitite svoj Ivice i Leave Out: Obim je vaša kosa najviše krhko područje, tako da ćete i dalje treba da se tretira s pažnjom. Držite ivica i izostaviti hidratizirana za sprečavanje isušivanja i pucanja. Okrećite ili pletenicu je izostaviti s proizvodima kao što su As I Am Twist Definiranje krema ili svoj omiljeni odsustvo-u uređaj. Odabrati periku sa pregib obrazac koji liči sami ili će ličiti na teksturu vaše twist se da pomogne sa miješanje. Ako se odlučite nositi ravno stil, samo postavite topline sa svojim prirodne kose, a kosa čista. Na kraju krajeva, vi želite biti sigurni vaša prava kosa ostaje zdrava da se ne preokrene svrha ovog zaštitnih stila.

load...

Vodite računa o svom vlasišta: Nastaviti šampon i duboko stanje vaše kose kao i obično, ako se odlučite da jednom uklonili periku nedeljno. Ako se odlučite da instalirate u-sklopu periku pomoću metoda šivanje i neće ukloniti periku kao česte, a šampon je potrebno ukloniti naslage proizvoda. Također koristiti anti-gljivične ulja kao što je ulje čajevca ili kokosovo ulje kada srerujemo kosu koja će biti pod periku. Ako vaš skalp počinje svrbjeti nekontrolisano, to je znak da je suho i treba vlage. U Alikay Naturals Lemongrass Hranjiva regenerator je velika mogućnost da vlaže kožu glave, dok je kosa još uvijek upletene.

load...