Kako da popravim staru promenu posle spavanja na njemu? | BA.inspinre.com
Modu

Kako da popravim staru promenu posle spavanja na njemu?

Kako da popravim staru promenu posle spavanja na njemu?

To se već dešavalo svima nama. Proveli smo sate na šamponiranja, uređaj, a styling kosu, samo da traje samo jedan dan. Spavali smo s maramama, saten jastučnice, i koristi svaki trik u knjizi, ali izgleda stil jednostavno ne traje dugo. Naša pregib prijatelj, queent_nae, pita nas sljedeće u Curly Q & A.

Pitanje

Kako da obnovi staru preokret nakon Spavao sam na to? Ako sam spavati na obrt sa samo satena šal, ja nađem frizuru da izgledaju staro i mat. To je previše muke za mene da ponovno twist ili ponovno pletenicu moje 4a kosu svake noći. Pa šta bi ti preporučio da radiš da držim lokne tražim svježe na drugi dan? Btw, pineappling ne radi za moju kosu, jer mi je kosa nije dovoljno dugo za to.

Odgovor

Nešto što treba imati na umu dok ste u styling je da budete sigurni da se prijave dovoljno proizvod, a vi koristite desnu tehniku ​​dok frizuru. Uvijek imajte na umu da je način ste postavili vaše kose će se odraziti na rezultate. Ovo je ključni faktor za dugotrajan frizure. Za svoj twist outa, pokušajte što manje dijelove, što će dovesti do manjih obrta. Također, pokušajte Rodding krajevima vašeg obrta. Ovi savjeti će omogućiti kosi da imaju više definicija, a lokne će biti čvršće, pomažući da traje duže.

load...
Opcija 1: Retwist

Postoji nekoliko načina na koje možete sačuvati frizuru nakon dugo stajling sesije. Re-uvijanja je opcija, međutim, ne morate ponovo twist svake noći. Možete overmanipulate kosu time da svake noći. Pokušajte ponovo uvijanje svakih 1-2 dana. Dok ponovno uvijanje, sprej kosu lagano sa vodom i nanesite malu količinu proizvoda na kosu dok ponovno uvrtanje. To će omogućiti zaokret kako bi imati više definicija, što može izazvati da traje duže. 

Opcija 2: Satin jastučnica

Druga opcija može biti prebacivanjem saten šal za satenskom jastučnicu. Spomenuli ste da će vaša kosa izgledati staro i mat. Da li znojenje noću? Znoj definitivno mogu igrati ulogu u frizuru ne traju. To definitivno može uzrokovati problem otirača. To se događa svima nama, uključujući i mene. Možda je saten kapa uzrokuje da se znoji. Satenske jastučnice može dozvoliti kosu da diše i smanjili znojenje noću i štiti kosu.

Opcija 3: Promijenite svoj ananas

Na kraju, znam da si spomenuo da ananas ne radim za kosu. Ali, da li ste pogledali modifikovane načina da ananas kosu? Mislio sam da je isti posao kao i ananas rep nisu radili za mene. Shvatio sam da je singlepineapple konjski rep nije sačuvati moje kovrče. Međutim, dva rep (jedan na prednjoj i zadnjoj strani) rade bolje i dozvolite mi da zadrži definicije i protežu korena moju kosu. Pogledajte ovaj članak o tome kako da ananas kosu, bez obzira na dužinu. Pokušajte koristeći satena scrunchies na ananas kosu za zaštitu i očuvanje vaše kovrče.

NaturallyCury svijet vagati u, kako obnoviti svoj obrt van?

load...