Jessi curls poslova je više nego duboka | BA.inspinre.com
Modu

Jessi curls poslova je više nego duboka

Jessi curls poslova je više nego duboka

Jessica McGuinty, nakon što joj Brave ljubavi šišanje.

"Moja majka bi rekla" Ti si samo dijete. Ne možete učiniti ništa o tome ", McGuinty prisjeća. "To me uvijek smeta."

Dakle, kada je osnovana Jessicurl prije šest godina, ona je planirala da daju novac u dobrotvorne svrhe čim joj prihodi udario određenom nivou.

Dvije godine kasnije, ona je gledala "Oprah" i čuo dr Ketrin Hamlin govorimo o uzroku koji stvarno dodirnuo njeno srce - lečenje žena u Etiopiji od fistule, užasno stanje koje se može dogoditi kao rezultat obrezivanja žena. Ubrzo nakon toga, ona vidjela intervju sa Michael Franti, pjevač benda Spearhead, koji je govorio nešto o nepravdi u svijetu. On je govorio o svojim bendom, kao organizacija za ljudska prava.

"Mislio sam da ako bend može biti organizacija za ljudska prava, zašto ne mogu moj posao?" McGuinty podsjeća. "Mislio sam," Šta čekam? ' Odjednom, moj posao je postao o mnogo više nego kosu! "

load...

McGuinty staviti nešto na njenom web stranice što joj korisnicima da doniraju novac direktno na Fistula bolnica. Od tada, Jessicurl - uz pomoć svojih kupaca - donirala je više od 10 € na dugu listu organizacija, uključujući Smile Train, North Star Quest Camp, Stop kampanje nasilja i usvojiti minsko polje. Ona redovito dobiva informacije od kupaca o uzrocima vole da podržavaju.

"Naši klijenti nam zahvaliti za dajući im priliku da daju", kaže McGuinty. "Kao što je jedna osoba, oni ne osjećaju da mogu učiniti mnogo. Ali 10 € i 25 € stvarno dodaje se i čini razliku."

Jedan od svojih omiljenih napore za prikupljanje sredstava je njena "Jokebox," veliki jukebox odvede na različite događaje. Kada kupac plaća novac, ona će iskočiti i priča vic. Ona naplaćuje do 1 € -5 €, u zavisnosti od toga da li je vic je čist ili prljav jedan. Ona to zove Tražim "potpuno Jessica stvar", odražava njen neuobičajenim ličnost dok prikupljanje novca za razne dobrotvorne svrhe.

Jedan od njenih najnovijih filantropski napori bio je da se odrezati svoju dugu lokne za Brave ljubavi, što čini perike za djecu sa zdravstvenim gubitak kose. "

Za McGuinty, to je uvijek bio o pomaganju drugima. Čitav podsticaj za svoju kompaniju je došao iz želju dijeliti recept ona je stvorio za kovrdžave gel, a ne za pokretanje biznisa.

McGuinty borila sa kosom od puberteta okrenula ravno brave kovrdžava na 14. Ona se zvala "Mushroom Head" i "kaciga glava" od drugova iz razreda. U svojoj potrazi za informacije i podršku, naišla NaturallyCurly.com, uranjajući sebe u CurlTalk i izradu brojnih cyber prijatelji.

Mnogo toga što oni govore o, međutim, proizvodi - uglavnom kako oni to ne rade. Jednog dana, ona je došla u vrlo osnovni recept za gel za kosu napravljena od sjemenke lana.

"Sjećam se razmišljanja, 'Wow, kako kul bi bilo kad bih mogao samo da mojim gel za kosu? Siguran sam da će uštedjeti mnogo novca!'", Prisjeća se McGuinty, koji je radio kao lični trener u to vrijeme.

Dakle, ona je pokušala osnovni recept, sa manje nego Stellar rezultata. Taj eksperiment inspiriran je da podesiti recept, dodajući drugih prirodnih sastojaka je saznao, kao što su ulje jojobe i glicerina.

load...

"Rezultati su bili ništa manje čudesan", kaže ona. Bio sam šokiran koji je konačno moja kosa izgledala kao da sam želio, a ja sam napravio proizvod na mojoj kuhinji! "

Jessicurl je liniju proizvoda.

"To se dogodilo tako organski", kaže McGuinty. "To nije bila moja ideja. Bilo je stvarno ljudi koji su ohrabreni da ja to uradim. Prilično ludo, zar ne?"

Kompanija je polako rasla, sa McGuinty rade iz nje 600 kvadratnih metara stana, što etikete na kompjuteru. Uskoro zahtjev došao od kupaca u potrazi za nježan šampona i hidratantnu uređaja.

Kada klijenti zatražio jači-drži proces stil, okrenula se članovi NaturallyCurly da pomognu ime proizvoda. Annette Gaynes (CurlTalk 's NetG) došao s imenom samopouzdan zavojnice, a proizvod je službeno pokrenuta u Austin.

Kompanija sada prodaje 11 preparate za kosu i liniju tijela zaštite.

"Svi naši proizvodi su rezultat unosa kupca", kaže McGuinty. "Samo želim da uradim nešto kada je stvarno glasno bubnjanje za to. Mi mislimo da sada imamo solidnu skladu s ponešto za svakoga."

McGuinty kompanija sada je sinonim u domaćinstvu za mnoge kovrdžav, a njen rastuće poslovne odražava to.

Od rođenja kompanije, Jessicurl je preselio svoje poslovanje na području San Francisco Bay u tvornicu od 2.000 kvadratnih metara u Arcata, Kalifornija, gdje se proizvodi testirani na stvarnim kovrče (ne životinje!). Ona sada ima osam zaposlenih. Svoje proizvode su poslani na kovrdžav širom svijeta - mnogi koji su naučili o njoj kroz usta do usta. Bila je gost u Rachael Ray šou u oktobru 2006. Godine, čime kovrdžava savjeti za kosu.

Osvrćući se u proteklih šest godina, McGuinty kaže da je neverovatno koliko brzo je vremena prošlo - godina u kojoj je ona pretvorila u uspješan, uvjeren poduzetnik.

"Zaista sam saznao da sam odličan mislilac", kaže McGuinty. "Mi nismo imali priručnik za kako početi i rastu a kovrdžave poslovne kosu. Sve naše marketinške ideje morao biti originalan i kreativan.

Što je još važnije, McGuinty je ponosan što je ona stvorila kompanija koji istinski odražava ko je ona.

load...