Jesi li u iskušenju opet opustiti kosu? | BA.inspinre.com
Modu

Jesi li u iskušenju opet opustiti kosu?

Jesi li u iskušenju opet opustiti kosu?

Znate, oni trenuci kada se čini da vaša kosa je pokrenuo lični napad protiv vas - i unatoč svoje najbolje napore da diplomatske sa najboljim duboko uređaja i najsvetiji od Holy Grail Curl deminera - odbija da se povuče? Možda ste pogriješili (ili tri, ili deset), a ti si samo spremni da odustanemo. Ili možda, cela ova "prirodna stvar" čini prekomplicirano, a ti si spreman da se vratim na ono što smatra jednostavnim i poznato - da Relaxer ili taj stan željeza.

Vjeruj mi, ja sam bio tamo - više puta nego što želim priznati. Ali, prije nego što pokrenete sa Sally i zgrabi te duboko diskontiraju kompleti Relaxer (ja ne mogu biti jedini koji ih uočava na zazor svugdje!) Ili kopati za plemenitim stan željeza, zaustaviti i pročitati ovo.

Vjeruj mi, ja sam bio tamo - više puta nego što želim priznati. Ali, prije nego što pokrenete sa Sally i zgrabi te duboko diskontiraju kompleti Relaxer.

Možete dobiti više od ovog grba

Znam da mogu, jer jesam. U mom trenucima slabosti i vrhova frustracije, morao sam da konzervativan dolje i biti iskren prema sebi. Nikad nisam imao Relaxer, ali znam kakav je osećaj da se sakrije iza presu svake dvije sedmice. Znam kako je to ispraviti svoju kosu nadomak svog života, a zatim se okrenuti i koriste figaro za lažni "Volume" jer vaša kosa je razrijediti strašno.

load...

Isto tako znam kako je to da se pogleda u ogledalo i mrzim svoju kosu.

Prešlo sam 21 mjeseci, u periodu koji je pokušao svaki djelić moje strpljenje, odlučnost i samopouzdanje. Bilo je dana da je moja banana isječak i Bobby igle bi ugurati daleko mnoštvo kose grijeh, a bilo je i dana gdje sam pogledao u ogledalo i rekao: "Ja ne mogu."

Ali tih dana, tih osjećanja, te frustracije - svi oni će pasti dalje, u dogledno vrijeme kao što naučiti. To ne znači da se neće vraćati, ali ćete se bolje opremljeni da se bave s njima kao što dodatno udubi u svoj prirodni put kosu. Ove 4 savjeti će vam pomoći da se nose sa iskušenju da se vratimo na ono što čini udobnijim ili lakše.

Prilagodite svoja očekivanja

Kada se prvi put krenula na svoj prirodni put za kosu, da li mislite da ste samo da se probudim sa glavom punom debele, sočne, sjajne uvojke ili kinky amo da prkosi gravitaciji? Siguran sam da jesi, jer sam učinio isto. Ja sam nekako ušlo u moj um da se u samo trenutak vremena, moj Tresses bi magično transformisati u tu moje kose zaljubljivanja. Da se zna, nije.

Do današnjeg dana, još nisam naći nekoga s kosom koja se ponaša kao što je moja.

Čak i dok je potpuno prirodna, moram da se zaustavi gleda moju kosu sa perspektivom deficit - fiksiranje na ono što ne može učiniti i ono što je moj ograničenja. Istina je da sam se najviše frustriran sa mojom kosom kad sam pokušati prisiliti da rade stvari koje ne treba da.

Moja kosa je nešto gusta, ali ne mogu dobiti kovrčave oreol oko glave kao neki od mojih omiljenih YouTubeano i Instagrammers. Što duže moja kosa dobiva, samo visi. I što sam više pokušavaju da manipulišu ga da bude velika, da se bori se sa klupka, čvorova i lom. Tako da sam se zaustavio, i prilagođen moja očekivanja. Moje kovrče nikada neće biti jedan uniformi obrazac, i ja ću uvijek imati nepoštovanje skupljanja u prednjem pola moje kose. Od trenutka kad sam prihvatila te dvije činjenice, moja frustracija rasipa i sam se vratio sa ivice.

Daj malo

Ako vaša kosa ne tera da testirate gornje granice vašeg strpljenja, urušavanja malo može biti upravo ono što vam je potrebno. Ponekad kad sam se umorio suočavanja sa mojom kosom, uzeo sam to kao znak da sam trebao Flat Iron samo da bi oštriti moja ravna kosa apetit. Ovo je za mene na dva nivoa: prvo, bilo je zabavno da se prebacite ga. Pitajte bilo kog kovrčava djevojka - ljuljanje ravno stil čini da izgleda kao potpuno druga osoba. Dva, shvatio sam da svaki put kad se uspravi moju kosu, došao sam running back na moje lokne roku od tjedan dana (ili manje). To me na miru pokazao da uprkos mojim sumnjama i frustracijama, volio sam prirodna kosa. Uzimanje mini odmor iz vašeg Kinks, kovrče, i spirale može biti samo stvar koja pomaže vam iz radite nešto drastične i nepovratan.

load...

Napomena: Ako i kada se odlučite za stan željeza, pogledajte moj topline ispravljanje rutinu i ovih velikih vrućina protectants. Na kraju krajeva, kada želite da vaš uvojci da se vrati, želite ih da to učine bez oštećenja topline.

Ostavi to

Ako ste koristili da se opustite i ravne peglanje vam neće dati istu zadovoljstvo, ili ne želite pokrenuti rizik od oštećenja topline, to je sasvim u redu da se odluče za ušuškava kosu daleko. Eksperiment sa zaštitnim podignuta kosa, imitacija Locs, heklanje pletenice, pa čak i one fancy schmancy kinky coily perike i clip-ins.

Stavljanje kosu dalje će vam pružiti toliko potrebno soba disanje, dok omogućava vam da eksperimentišete sa svestranosti. Ovo je također odličan izbor za dame koje prolaze kroz velike lom ili oštećenja u procesu tranzicije ili počinje putovanje prirodne kose. Stavljanje Relaxer ili topline na ionako krhku kosu nije najbolja ideja, ali ljuljanje zaštitni stil. Samo nemojte zaboraviti da se brine o kosi ispod!

Pokvariti kosu

S vremena na vrijeme, osećam kao da spa dan. Mineralna kupke, blato maske i masaže. Znaš šta ja govorim! Nakon dana na spa, osjećam se kao da mogu osvojiti svijet. Ili da je stvarno dobar nap. U svakom slučaju može biti, tretirajući kosu u banju dana može biti samo stvar koju trebate donijeti sami sa ivice na Relaxer kutije.

Razmišljam o tome - kad je bio zadnji put razmaziti svoju kosu? Ne prate svoj režim dovoljno samo proći, ali zapravo razmažena? Verovatno je dosta vremena. Tako tretirati kosu s tim luksuznim DIY avokado masku si odlagao. Razmetanje na tom fensi, preskupi duboko uređaj koji radi kao šarm. Daj sebi vruće ulje masaža vlasišta. Detox kosu sa maska ​​od gline. Provedite 4 sata detangling u sitnim sekcije sa svojim omiljenim kokos-jojoba-peperminta mješavina ulja dok gledate Skandal na Netflix. Dok život je previše zauzet da to svaki vikend, nema ništa loše u uzimanje neko vrijeme svakih nekoliko mjeseci da bi vaša kosa poslasticu. S vremena na vreme, moramo zaustaviti rezanje uglova!

Da li ste u iskušenju nedavno da se vratimo na Relaxer ili previše vruće stan željeza? Ono što je pomoglo te vratiti sa ivice?

load...