Jenell stewart: Obrezivanje kose 101 | BA.inspinre.com
Modu

Jenell stewart: Obrezivanje kose 101

Jenell stewart: Obrezivanje kose 101

Postoji mnogo rasprava o tome da li vaša kosa treba da bude vlažno ili suvo kada podrezivanje. Čak i među profesionalcima, ne postoji pravi konsenzus. Ovdje je nešto za vas da razmisli: pojavljuje duže Tvoja kosa kad je mokra zbog težine vode. Mislim, svi znamo o skupljanja mi doživljavamo kada nam kosa je suha i nije pružao, dakle rezanje kosu dok mokra mogao ostaviti veoma razočaran o svom konačnom dužinu i oblik kada vaša kosa se vraća u suvom stanju. Ako je vaša kosa smanjuje iznad 50% vašeg pravu dužinu, svaki centimetar ukrašene će ostaviti vaše kose kraće. Podrezivanje svojim suhu kosu će vam dati bolji vizualni dužine i bolju ideju krajnji rezultat.

Koliko često trebam trim?

Vaša kosa treba biti obrubljen za održavanje to je dužina, ali frekvencija je uvijek velika rasprava. Svi smo se pobrinuti za kosu drugačije i naš način života variraju. Manipulacija od alata za kosu, pa čak i svoje ruke utjecati na vaše kose negativno, slabeći ga sa svake upotrebe. Za ženu koja nosi puštenu kosu u afro, twist outa, i pletenica izlasci, ona češće (3 mjeseca) treba ukrasi, jer joj je kosa češće manipuliše i nije zaštićen od okoline. Međutim, žena koja drži svoju kosu u twisted stilova ili povučen u lepinje doživljava manje manipulacije i može ići mnogo duže bez opreme (4-5 mjeseci).

load...

Kada sam posjetio talentirani osoba stilista Tameeka McNeil od Jaded Tresses, ona savjetuje pomoću proteina tretmana poput Aphogee 2. Korak Protein tretman za vraćanje proteina u kosi, držeći je jaka. Davanje kosu odgovarajući protein tretmana smanjuje učestalost u kojoj morate trim.

Trim sa najboljim 

Kada podrezivanje kosu ne možete jednostavno koristiti bilo par škare. Normalno škare će grickaju kroz kosu i uzrokovati još više ispucale vrhove. Trebalo bi da investiraju u par kvalitetnih, oštre škare. Tupi noževi mogu oštetiti kosu uzrokuju ispucale vrhove i grube linije. Ovo je nelogično na svoj zdrav režim kosu. A oštrije oštrice za rezanje je efikasniji i rezultira glatkim linijama, što je vaš cilj sa podrezivanje kose. Postoje hiljade škara da izaberete, a ja visoko predlažemo da pročitate potrošačke recenzije će vam pomoći da donesete odluku.

Ne spriječiti da svoje rasta raste u strahu od ukrasi. Ukrasi su vrlo neophodan deo vidi napredak vašeg rast kose i što pre to prihvatiti, što ste bliže na duže, zdravu kosu.

load...