Jenell Stewart je 5 minuta svakodnevne rutine vlage za malčice sa prirodnom kosom | BA.inspinre.com
Modu

Jenell Stewart je 5 minuta svakodnevne rutine vlage za malčice sa prirodnom kosom

Jenell Stewart je 5 minuta svakodnevne rutine vlage za malčice sa prirodnom kosom

Nakon gužve i buke rigoroznog jutarnju rutinu s dvoje djece mlađe od 5 moram malo da nema strpljenja za styling kose moje kćerke. Mislim u sebi: "Zašto ona mora da ima toliko kose?" - Da li me to čini loše mama?

Girl Bye!

Tendenciju da žele da bude savršeno u svemu što radimo kao mame nas čini naglasio nego što stvarno treba da bude. Moja kćerka Elle (izgovara el kao slovo "L") je stara dvije godine, a još uvijek u godinama kada moram da je pomogao u većinu svog dana u dan zadataka. Trebao mi je jutro rutinu koja je jednostavan, lak i bez stresa i na mene i kosu. Došao sam sa brz i jednostavan dnevni hidratantna rutina koja obnavlja hidrataciju mojoj kćeri prirodnu kosu i potrebno je samo sve od 5 minuta da radim. Ovi savjeti su mi je pomoglo da zadrži "momster" u ormaru, a ja ih prolazi na tebe.

load...

Naša noću rutina

Kada se radi sa Elle prirodne kose, znam bez obzira na to koliko sam pripremim joj kosu noću, ja i dalje morati da radi sa kosom na neki način u jutarnjim satima. To je nerealno očekivati ​​dete da spava u jednoj poziciji kao sleeping beauty - vraga Ja čak ni ne spavaju u istom mjestu cijelu noć. Da bi Elle kosu od isušivanja potpuno, uveo sam satena haube da je noć vrijeme rutinske kada je imala 1 godinu dana. Tokom vremena ona je dobila mnogo bolje spava s njim na celu noć i zato smo napravili nosi haube snažan dio njenog noć rutinske ona nikad ne zaboravlja da je nosi. Toplo preporučujem haube za vaše mališane za održavanje preko noći vlage.

Šta ako im haube stalno padne?

Ako vaš mali neće spavati sa haube ili stalno pada sa tokom noći, stavio satena jastučnicu nad jastuk - problem riješen i nije potrebna bonnet (jednom spavaju na satenskim jastučnicu).

Da li twist ili pletenica noću?

Odgovor je: "Ako imam energije." Ti si mama tako znam da shvate koliko malo energije imam na kraju dana. Uz to, rekao je, ja obično stavio Elle kosu u visokom ananas sa satenskim amajlija, ona stavi poklopac motora na glavi, a ona hmelja u krevetu za priču za laku noć.

Naša češalj bez jutarnju rutinu

Sada na jutro, cilj je da se vlaže i stil što je brže moguće, ali da se i izbjegli oštećenja kose i bol. Ne koristim češljeve na Elle kosu ujutro, da budem iskren, gotovo nikada ne koristim češljeve na Elle kosu na sve. Moj glavni razlog za to je jednostavna jednačina: dijete + prirodne kose + češljeve = bol. Ne možeš se boriti nauke. Znaš šta ja govorim o mami, bez obzira na to koliko je nježan mislite da su vaši mali je "oohing" i "ahhing" ili potpuno na plače. Pa zašto se truditi? Oh, ne daj mi da priča o čvorova i klupka, jer vi i ja znamo onog trenutka kada češalj ostavlja da pramen kose je zamršen i ponovo zamršene. Ne kažem da nikad ne koristite češalj Ja ih ne koriste kao dio jutra rutinu jer nisam zabrinut s otpetljava. I spasiti češljevi danima pranje gdje sam uništiti te zapetljavanje.

load...

5 minuta na vlagu

U jutro zasititi Elle kosu vodom i početi da koristi ruke za distribuciju vode oko njene kose ravnomjerno. Mogu odmah osjetiti život obnavlja natrag u njenu kosu kao što sam lagano povucite na svoju kosu otpuštanjem smanjenih područja njene kose. Kada joj je kosa meka izgleda kao oblak da masiram je dovoljno iznos od odmora u uređaj za svoju kosu u rubrikama dalje koristi ruke vrlo lagano da se protežu kroz kosu dok istovremeno distribuciju proizvoda kroz kosu.

Nakon odmora u uređaj ja masiram bogat kosu maslac za Elle kosu za brtvljenje u vlage. Nakon nanošenja hidratantne kreme koristim kontrolne ivica i masirajte ga na nju kose. To će pomoći kontrolirati bilo flyaways za nekoliko sati, dok je ona u dnevni boravak. Na kraju, ja koristim vepra Četka da izglade vanjski sloj Elle kose, a zatim koristite elastičnim trakama da stavi svoju kosu u jedan, dva ili tri udisaja.

Gotov izgled je zdrav hidratizirana kosa da sam završio u manje vremena nego što je potrebno da se pripremi kafu. Da vidim kako Elle i ja završiti jutros rutinu melodiju u videu ispod.

Koliko vaše dijete za njegu kose rutinu uzeti ujutro?

load...