Istina o uljima od avokada i pšeničnog klica | BA.inspinre.com
Modu

Istina o uljima od avokada i pšeničnog klica

Istina o uljima od avokada i pšeničnog klica

Obično ne pričam mnogo o mojoj kosi, ali u zadnje vrijeme bilo je suho i zamršenu! Ozbiljno - to je strašno. Mislim da je loš izbor u-it-yourself Do proces boja i moje biće između "sveti gral" uređaji su oboje krivi. Od Mrzim osjetiti plastu sijena na glavi, ja sam je eksperimentiranje s različitim uljima i kućnih tretmana, dok sam razmišljati što komercijalne proizvode za kupovinu (nadamo se) više dugoročno rješenje.

Dok čitaš forume ovdje na NaturallyCurly.com u nadi otkrivanja novog uređaj, pročitao sam nekoliko razgovora o avokada i pšeničnih klica ulja i da li ili ne sadrže značajne količine biljnih proteina. Pošto su neki od nas sa kovrdžave kose ljubavi i traži uređaj proizvodi koji sadrže proteine, dok ih drugi izbjegli poput kuge, to je važno pitanje. Tako je, mislio sam da bi bilo relevantno, a možda i zabavno da ispitaju ove dvije biljnih ulja bliže.

Uljem avokada i pšeničnih klica ulje izvedeni su iz svojih izvora koristeći različite metode; obično ekstrakcija otapalom, hladno pritisnite ili mehaničke ekstrakcije, i rjeđe, superkritičnim vađenje ugljičnog dioksida. Ono što svaki od tih tehnika ima zajedničko je da oni djeluju da razdvoje relativno niske molekularne ulja težine (masne kiseline) i ulje-topivih vitamina i minerala prisutnih u plodu ili sjeme od ostalih materijala koji čine cijeli - vlakana, proteina, šećera i vode.

load...

Iako sam vidio različite proizvode oglašavanja da je njihovo pšenične klice ulje sadrži "mnogo proteina," dokazi ne podržava ovu tvrdnju. Htio sam da se mišljenje stručnjaka, tako da sam konsultovao profesor Dunford Katedre za Biosystems i poljoprivrednu tehniku ​​Oklahoma State University-a. On navodi da su neke čvrste granule ili čestice mogu dobiti u ulje tokom procesa ekstrakcije, što može dovesti do uključivanja neke male količine proteina u ulju. Međutim, rafiniranih ulja prolaze kroz više koraka pročišćavanja, uključujući dodatne otapala ekstrakcija, filtracija i sušenje. Iz tog razloga, većina tih ulja koja se koriste u kozmetici i proizvoda za osobnu njegu treba da sadrži više od tragovima proteina, ako ih uopće.

Relativna koncentracija iznosi ulja i tragove proteina treba uzeti u obzir. Ako ulje se sastoji od 1% po težini proizvoda (ili čak 5%), a sadrži vrlo malu količinu proteina, koncentracija proteina je zanemariv na razrjeđivanje ulja u formulu proizvoda, a još više kada je razrijeđen vodom u primjeni. To je moje nagađanje da je koncentracija proteina u proizvodu ili čak u direktnu primjenu ulja će biti znatno manje nego u uređaj koji sadrže proteine.

Dakle, ono što je u ovim ulja koja ih čini posebnim?

Pšenične klice ulje

Ulje pšeničnih klica ( "Triticum vulgare" na većini etikete ličnu negu-proizvod) je vrlo bogato nutrijentima, biljka-izvedeni ulje koje sadrži brojne zdrave supstance. Među njima su nekoliko različitih duže lanca masnih kiselina, dugog lanca zasićene masne alkohole, kao što su octacosanola, i bogat količine nekoliko vitamina i minerala. Posebno je cijenjena zbog visokog sadržaja tokoferola (vitamin E), poznat pružiti mnoge zdravstvene prednosti.

Pšenične klice se ne razlikuje od drugih triglicerida derivat ulja, po tome što sadrži brojne masnih kiselina, tačan odnos koji će se razlikovati. Glavne komponente, redom koncentracije su:

  • Linolne kiseline, omega-6 esencijalnih masnih kiselina
  • Oleinske kiseline
  • Palmitinska kiselina
  • Linolenska kiselina, omega-3 EFA

Nekoliko drugih masne kiseline su prisutne u vrlo malim količinama. Prosječna molekularna dužina od glavnih masnih kiselina u pšenične klice ulje je veći od kokosovog ulja, što može dati poboljšane ublažavajući koristi pšenične klice ulje. Prisustvo dugog lanca masni alkoholi također pruža dodatni podsticaj za uređaj i hidratantna svojstva pšenične klice ulje. Na kemijske profila na, čini se kao odličan proizvod treba uključiti u svoju rutinu kućnu njegu kose.

load...

Uljem avokada

Uljem avokada se sastoji uglavnom od oleinske kiseline, palmitinske kiseline i linolne kiseline. Ona također ima nekoliko drugih masnih kiselina prisutnih. Njegove komponente glavni masnih kiselina su gotovo identični onima koje nalazimo u pšenične klice ulje, ali distribuciju razlikuje. Uljem avokada sadrži značajne količine vitamina A, E i D, ponovo s tim da vitamin E prisutan u značajnim iznosima. Ovo ulje je cijenjena zbog svoje svjetlo osećaj i odlična ublažavajući svojstva.

Magija sastojak u oba ulja?

Oba pšenične klice ulje i avokado ulje sadrže značajne količine tokoferol, ili vitamina E. Vitamin E je utvrđeno da je posebno korisno kao hidratantnu agent i za kosu i kožu zbog svoje sposobnosti na prodiranje ispod površine. Istraživanja su pokazala da tokoferol acetat (vitamin E acetat) se apsorbira direktno u korteks kose, gdje može vlaže i punije vratila kosu. Taloženje / prodiranja profili su pokazali da se značajne količine se apsorbuju, i da su efekti su kumulativni. Taloženje se utvrdi da se poveća na površini oštećene kose, koja je od značaja za kovrčave kose, što je češće imaju oštećene kutikule sloj.

Još jedna fascinantna atribut Vitamin E je da je utvrđeno da posjeduje svojstva koja mu omogućiti da pomogne u prevenciji i ukidanje nekih oblika gubitka kose. Kao snažan antioksidant, vitamin E može zaštititi kosu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima naišao zbog izlaganja UV zračenju (suncu), kemikalija i zagađivača.

Uključivanje prirodnih, biljnih ulja na bazi u rutinu kućnu njegu kose je bezvremenski tradicija. To je toliko zabavno igrati s njima, jer postoji toliko kojima eksperimentirati, a većina njih mirišu stvarno dobar! Njih dvojica ulja govori u ovom članku čini se da su izuzetne kandidate zbog masni alkoholi prisutna u pšenične klice ulje i vitamin E nalaze u oba od njih. Osim ako ima ozbiljne alergije na pšenicu proteina posebno, ja bih da se brine o prisustvu svaki trag količine proteina molekula u ulju. Dakle, još jednom, da je vrijeme da udari zdravlje prodavnicu hrane i zaliha na nekim kuhanje i kozmetičkih proizvoda!

Izvori:

Centerchem

Skolnik, P. Eaglstein, WH, Ziboh, VA "Ljudska Esencijalne masne kiseline Nedostatak". Arch Dermatol, 1977; 113 (7): 939-941 (ref 6751.). - masnih kiselina i gubitak kose

Podijelite svoja pitanja na Tonya.

load...