Imam finu, visoku poroznost tipa 3b kovrdžave kose | BA.inspinre.com
Modu

Imam finu, visoku poroznost tipa 3b kovrdžave kose

Imam finu, visoku poroznost tipa 3b kovrdžave kose

Ne postoje dva šef kovrče su identični. Možda ste shvatili da ste tip 3b kovrdžave ali osjećaju zbunjeni kada vidite neki drugi tip 3b čiji uvojci izgledaju potpuno drugačije od tvoje! To je zato što pregib uzorak samo jedan aspekt vaš tip kose - ima toliko mnogo više od toga! Imamo 3 žene s Tip 3b kovrče u NaturallyCurly uredu i sve svoje kose izgleda drugačije jedna od druge! U ovom infographic smo se razbije jedinstvene karakteristike pregib naše grafički dizajner, Fran. 

Curl obrazac

Fran Vrsta 3b kovrče liči na loopy "S" model koji je više definiran prema krajevima. Svaki pregib je opseg marker marker.

Ako niste sigurni vaše pregib obrazac, pogledajte ovaj brzi vodič. 

Teksturu i poroznost

Fran kovrče su super fino, što znači da svaki od njenih pojedinačnih niti je tanka. Njene niti su visoke poroznosti, jer joj je kosa trajno boji. Poroznost određuje koliko vaša kosa upija vlagu, ako ne znate svoj poroznost evo kako ga testirati. 

load...

Dužina

Fran ima kosu ispod ramena, što znači da je težina njene kose crpi kovrdža naniže. To je, u kombinaciji s njom dobro niti znači da joj je kosa nema mnogo volumena.

Loša strana u redu, visoka poroznost, 3b lokne?

Fran jačine ponekad mogu pasti ravno, tako da ona ne može nositi teške oblikovanje proizvoda. Od nje lokne su izmanipulisani trajna boja za kosu, ona kaže da je njen najveći problem je lom. Oh, i nemoj ni da joj je počeo detangling! "Fairy čvorova da mi se desi način prečesto Kada Osećam pacijent ću stvarno sjesti i pokušati da oslobodi moje niti -. Dok osećam poražen."

Fran sveti gral

  • Dnevno i čišćenje regenerator: Devacurl No-Poo Decadence i jedan uslov
  • Koji se ne ispire: Camille Rose Naturals Coconut vode ispire In Treatment
  • Duboko regenerator: Camille Rose Naturals Alge Obnovi duboki regenerator
  • Curl definirajući Styler: Jessicurl Rockin 'uvojke Styling napitak, Ouidad Climate Control gel
  • Sealant: Darshana prirodne Indijski ulje za kosu

Ono što radi za Fran

Proizvodi na bazi vode u cjelini radu zaista dobro za moju kosu. Oni upijaju u moju kosu dobro i držim lokne tražim i osjećaj svjetlosti i pahuljasto.

Režim fran

Prvo, uvijek perem kosu noću. I dobili najbolje zvuka kada sam pustio mi je kosa suva preko noći. Ova tehnika bolje od pranje-i-go Anyday. I CO-pranje, stanje i otpetljati pod tušem. Zatim, da se prijavim Camille Rose Naturals Coconut Water Leave-In Treatment odmah nakon izađem ispod tuša. Ja obično samo freestyle metodu koristim da se proizvod, ali uglavnom samo rake kroz moju kosu sa malo mole ruke tu i tamo. Uvijek sam pobrinite se da uvijek SCRUNCH moje lokne na kraju. Nakon toga, da se prijavim Jessicurl Rockin 'uvojke Styling napitak u istom metodom kao korak 2 - onda plop oko 4 sata nakon perem kosu, a onda sam dozvoliti da moja kosa se osuši preko noći.

Je Fran vaše pregib blizanac?

load...
load...