Imam 15 godina, a moja kosa se iscrpljuje | BA.inspinre.com
Modu

Imam 15 godina, a moja kosa se iscrpljuje

Imam 15 godina, a moja kosa se iscrpljuje

Tatiana ako istražene u dubini svaki razlog da si doživljava prekomjerne kosa pada, ovaj članak bi desetine stranica dugo, što bi moglo pobjedi svrhu jednostavan odgovor koji sam siguran da tražite. Au svrhu dobijanja ravno na stvar, ja ću odrediti ove opšte mogućnosti i kako možete riješiti problem:

Prije svega, znamo šta je normalno, a šta nije.

Prosječna glavu kose ima 100.000 do 150.000 vlasi. Gubi do 50 niti je normalno, međutim, sve preko toga nije. Po prirodi, kovrčavu kosu baca više nego ravna kosa.

Stop perete kosu.
Dodaj vitaminima A, D, i E u svoj dnevni režim.

Iako je važno napomenuti da ne postoji takva stvar kao previše od njih, to je također samo kao važno da ih potpuno zanemaruju iz ishrane ili ljepote rutinu. Obojica su pomažu u regulaciji ciklusa kose fokusirajući se na dužinu i snagu. Antioksidansi u vitamin A vlaže sebuma u vlasište. Uzimajući svoju dnevnu dozu vitamina E će također promovirati zdrav rast kose, jer poboljšava cirkulaciju krvi i stimulira folikule kose. Pitajte tvoja mama da ti kupim dinja, mrkva, i tamno zeleno povrće. Ona može dobiti multivitamin (koja sadrži sve od ovih vitamina u 1 kapsuli) koji se mogu naći na bilo koji dućan u wellness sekciji. 

load...
Ne farbam, opustiti, ili ispraviti.

Spomenuli ste da ste više ne Flat Iron kosu, tako da znamo toplota nije krivac u ovom slučaju. Nisam siguran da li su eksperimentirali sa štetnim kutija boje ili Relakseri. Upravo sada je vaša kosa u super krhko stanje, pa bih predložiti podalje od stvari kao što su amonijak, lužine, izbjeljivač i hlora. Evo jednostavan, prirodni recept za boju i zgusnuti kosu u isto vrijeme, ako ste apsolutno mora obojiti kosu.

Koristite skalp stimulator.

Svakih nekoliko dana, dodajte nekoliko kapi direktno na skalp (prema uputstvima proizvoda) promovirati brži rast i snagu kose. Castor, čajevca, badema i jojobe će biti vaš najbolji prijatelji u narednih nekoliko mjeseci. Sviđa nam se:

  • Eden Body Works All Natural Tea Tree ulje za kosu
  • Mielle Organics Mint bademovo ulje
  • Nubijski baštine Jačanje & Grow Serum
  • Karen Body Lijepa Heavenly jojoba ulje za kosu
Idi da vidiš doc.

Kosa prolivena u mladim godinama može biti zbog osnovne zdravstvene situacije, kao što su problemi štitnjače, anemija, alopecija, loša ishrana, ili čak i genetika. Razgovarati sa tvojom mamom, ako neko u porodici doživjela gubitak kose u ranoj mladosti, a koji mogu pomoći da shvatimo gde tvoja dolazi. Zakazati sastanak da vide svog lekara.

Imaju valovit, kovrdžave, ili coily Q?

Želimo da imate najzdraviji, najsrećniji kosu moguće! Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno posjetite našu Q & A Sekcija za koristan savjet od kovrdžav kao što si ti!

load...