Hoćeš dugu kosu? Prestanite biti neodlučni | BA.inspinre.com
Modu

Hoćeš dugu kosu? Prestanite biti neodlučni

Hoćeš dugu kosu? Prestanite biti neodlučni

Ako ste nešto poput mene, verovatno volim isprobati različite frizure. U stvari, samo ovog vikenda prošlog vikenda, pokušao sam set štap koji je mnogo manje vremena da puf se nego je to uradio za mene instalirati te loše momke. Ja definitivno mislim da je to bila kombinacija glicerina u mojoj kosi, a vlažnost Jasno nije pripremio za vas. Moja kosa usisala sve vlage u zraku! Ne strašno, iako, jutros sam se vratio u ono što radi, kutija pletenice.

Moja duga kosa putovanje

Držeći se jedan stil je definitivno bio ključ za zadržavanje dužina u mojoj kosi putovanju. Za mene je to jedan stil je ili kutija pletenice ili Senegala obrta. Nosim set pletenice / obrta za rasponu od 6-8 nedelja. Nosila sam posljednji set za 7 nedelja i vidio neke izuzetan rast! Najbolja stvar o njima nosio je to jer sam na put rasta, a ne "vide" svoju kosu za duži vremenski period daje mi nešto da se radujem i pomaže mi da vidim rast kad uzmem kosu. Plus, s obzirom da mi je kosa skloni, moj krajevi su dobro zbrinuti i nikada nisam morati smanjiti veliku kose.

load...
Ograničavanje određene odluke kose (kao što su bojenje, primjenom topline ili isprobavanje različitih stilova često) zaista može pomoći da vidite razliku u zdravlje i dužinu lanaca
To može raditi za vas

Ali, ova metoda nije samo za pletenice / obrta. Neki drže Bunning. Neki štap za pranje i go. Neki naturals koriste razvučeno stil, perike, ili drugim lokalima. Ključ je pronalaženje stil koji radi za vas i vaš životni stil i nosi ga većinu vremena. Imajte na umu da ova metoda ne znači da ne možete se prebaciti ga, ali ako ste na zdrav put za kosu / rast, naći ćete da ograničavanje određene odluke kose (kao što su bojenje, primjenom topline ili pokušavajući različite stilove često) zaista može pomoći da vidite razliku u zdravlje i dužinu niti.

Pick nešto, i držati ga

Evo nekih od razloga zašto se oslanja na jedan stil je korisno za zadržavanje dužina:

1. Niska manipulacije. Ostavljajući kosu sama može biti vrlo važno kada je u pitanju biti prirodno. Imajući ruke u kosi previše, pogotovo ako koristite alate za kosu, može dovesti do isušivanja, nepotrebne prolijevanja, ili čak i lom ako niste oprezni. Kada se držite jedan stil, vi ste više vjerojatno da bi mogli da napuste svoju kosu na miru, a ne stalno ga manipulirati.

2. Usavršavanje svoj način. Kada ste pronašli svoj stil jedan, važno je da radi to dok imate stila gotovo "savršeno." To znači da saznaju što proizvodi rade najbolje za postizanje tog stila, koje korake morate uzeti u pripremi kosu za stil i kako da se oporavi od stila. Po usavršavanju svoj način, možete smanjiti vrijeme stila i povećati dugotrajnost vašem stilu. Također, možete prilično garantirati kako će krajnji rezultat izgledati.

3. Lakoćom. Suočimo se s tim: to nije uvijek lako se bave našim prirodna kosa. Ali, ako ste u potrazi kako bi život malo lakše, ova metoda može biti za vas. Oslanjajući se na jedan stil čini stvari lakše, jer je to predvidljivo. Drugim riječima, imate plan igre na mjestu i to radi.

load...

Ako nastavi ovaj metod, pobrinite se da odaberete pravi stil za vas. Na primjer, ako znate da je za pranje i go prouzrokovati velike zaplete, možda želite probati nešto više zgodan. Ako znate da zaštitni stilova kao što su pletenice / obrta imaju tendenciju da napuste svoju kosu suho ili mat, možda ćete htjeti probati drugi stil ili da preispitate svoju rutinu.

Na primjer ove metode u akciji, pogledajte poznati skup minival štap ChiGirlMakeup 's:

Ovaj post je napisao Kanisha parkova za CurlyNikki.

load...