Hidraulične tehnike za kičme dužine struka | BA.inspinre.com
Modu

Hidraulične tehnike za kičme dužine struka

Hidraulične tehnike za kičme dužine struka

Jedan od mojih samo pritužbi prirodna kosa ima nedostatak vlage. Osećam se kao da sam na beskrajnom potragu za pronalaženje pravu kombinaciju da držim pranje i go hidratizirana za više od jednog dana. Ovdje su tehnike koje pomažu mojoj kosi zadržati dugotrajnu vlažnost:

Moisturizing dugu kosu

Seal sa pravom ulje za vas

Većina naturals koristi varijacije ulja za brtvljenje kosu, međutim, morao sam dati više misli na ono ulje koje sam koristio kako bi zapečati efikasno. Volim koristiti maslinovo ulje u mom dubokom uređaj mješavina međutim, kada je u pitanju brtvljenje, ona je uvijek činilo previše svjetlo za moju kosu. Dakle, prebacio sam do skupi, ali veliki arganovo ulje. Arganovo ulje je malo teži, što je više na snazi ​​za moju kosu. Hidrira moje kovrče, jača slabe kose pramenove, i pomaže da se vratiti prirodni sjaj vaše kose. Volim to!

load...

Duboko stanje redovno

U redu, shvatio sam da možete preko usloviti kosu, ali to nije slučaj za mene, jer mi je kosa voli vlagu. Sada se obično duboko stanje sa toplotnom kapom jednom tjedno i do mini duboko uvjetima svaki put radim pranje i otići (obično 1-2 puta tjedno) pomoću Aussie 3 Miracle tretman vlage. Time se osigurava da mi je kosa ostaje hidrirani.

Green House Method

Jer imam nizak poroznost kose, smatram da imam praktično prisiliti vlage u moje niti. Tokom sedmice, ako moja pranje i otići je malo suvo, ja volim da koristim ovu metodu da se malo vlage vratiti u moju niti. Da sam direktno prskati moja kosa sa vodom, to će sjediti na vrhu kosu i zatim se suše.

Kako sam uraditi zeleni način kuće: Uz bocu s vodom, ja prskati vodu u zrak i ostavite da se pasti moju kosu. Ako sam ga direktno sprej, kosa mi je previše mokro i onda zelena metoda kući samo čini moju kosu neposlušnu. Odatle stavim plastičnu kapu za tuširanje na glavu za oko sat vremena, izvadite ga, a zatim ponovno zapečatiti kosu.

Triple metoda brtvljenje

Probao sam sve: uređaj samo metoda, uređaj sa gel, samo gel, brtvljenje sa svim gore i ni radili. Shvatio sam da mi je potrebno više slojeva vlage u svakom trenutku. Pošto je moj twist outa ostati vrlo hidratizirana, odlučio sam da primjenjuju tehniku ​​koriste radi preokret outa na moje pranje i go. To znači ostavljam tri sloja vlage u kosi kad ja operem i otići, tako da mi je kosa ostaje sjajna i hidrirana na duži vremenski period.

Moj prvi sloj je obično uređaj. Uvijek sam ostaviti malo uređaj u mojoj kosi bez obzira na to kako sam styling to. Zatim dodam teža krema ili maslac proizvoda u kosi i na kraju, ja zapuniti sa arganovim uljem ili shea maslac i arganovo mix. Ovo do sada je najbolja tehnika za čuvanje moju kosu hidrirani.

Kako se držiš kosu vlaži za više od jednog dana?

load...