Hemijski za kovrčave kristalne kose različite kategorije silikona | BA.inspinre.com
Modu

Hemijski za kovrčave kristalne kose različite kategorije silikona

Hemijski za kovrčave kristalne kose različite kategorije silikona

Zbog velikog interesa za silikone, uzimamo povremeno bliži pogled na neke od brojnih silikona nalaze u preparate za kosu. Ovaj mjesec ćemo biti u potrazi na Cyclomethicone.Cyclomethicone je INCI (International nomenklature za estetsku Sastojci) naziv za kategoriju silikona koristi u mnogim proizvodima za ličnu negu. Cyclopentsiloxane, cyclotetrasiloxane i CYCLOHEXASILOXANE su Označavanje za istu klasu molekula. Za razliku od linearnih silikone kao što su dimetikon, ove molekule imaju ciklički, ili prsten nalik arhitektura sastoji od samo 4-6 ponavljanja jedinice dialkil siloksan grupe. Ovi su mnogo manje molekule nego polimernih silikone, kao što su polydimethyl siloksan (dimetikon) koje mogu imati na stotine hiljada siloksan ponavljanja jedinica.

Ciklički silikone (ili siloksana) se često koriste kao otapala za miris i eteričnih ulja, ali i kao nosač tekućine za veće silikone molekularne težine, kao što su dimetikon i dimethiconol. Ovo pomaže formulator u pripremi njen finalni proizvod, jer ona može pripremiti njoj fazi ulje kombinacijom Cyclomethicone i silikona i / ili miris ulja i dodajte joj emulgator, prije toga čitave faze ulje u vodenoj fazi.

Cyclomethicones također preferiraju formulatori jer lako nanosi na kosu i kožu, i podmazivanje oni pružaju nije masna ili ljepljiv. Zbog njihove nizak pritisak pare, oni ispari lako od kose ili kože na sobnoj temperaturi, a samim tim i nisu skloni graditi-up ili masnu ostataka. Iz tog razloga, oni se ponekad koriste kao aditiv u proizvodima kao što su sprej odsustvo-u uređaja da pomogne brzine vrijeme sušenja. Još jedna dobrobit svojih nizak pritisak pare je u tome što pruža način za željeni sastojke da prodru u osovinu kose i kože. Ciklični silikon je prevelika da prodru u kožu ili same kose, ali je dovoljno mali da raspusti korisnih sastojaka, deponirati ga na površinu kose, a zatim ispari, ostavljajući iza koristan sastojak.

load...

Ciklički silikona se mogu pojaviti na etiketama po nekoliko različitih imena, kao što su:

  • Cyclomethicone (može biti jedan ciklički silikona ili mješavina dva ili više)
  • Cyclopentasiloxane
  • Cyclotetrasiloxane
  • CYCLOHEXASILOXANE
  • Octamethyl cyclotetrasiloxane
  • Nekoliko kovrčave kose potrošača o NaturallyCurly su prijavili vrlo nepovoljnih rezultata sa proizvodima koji sadrže cyclopentasiloxane posebno. Ovi problemi su pripisana graditi-gore na površini ili izgraditi zbog prodora manjih silikona u vratila kosu. Međutim, ovo se čini malo vjerovatno zbog hemijske i fizičke osobine ovih molekula. Vjerujem da isparavanje ciklične silikona stvara mrsio kosu kutikule koji stvara grubo, neprijatan tekstura na površini kose na isti način kao isparavanje etil alkohol ili izopropil alkohol. Blago kiseli pH šampon i regenerator će pomoći vratiti zapečaćena, stan površine zanoktica, čime se poboljšava teksturu i sjaj kose.

    load...