Gubitak kose Chemo: Lasulje za ton kože i oblik lica | BA.inspinre.com
Modu

Gubitak kose Chemo: Lasulje za ton kože i oblik lica

Gubitak kose Chemo: Lasulje za ton kože i oblik lica

Kao što mnogi od vas znaju, oktobar je borbe protiv raka dojke Mjesec svijesti koji će mnogi pojedinci prevodi na jednu stvar: kosu. To je zato što kad ljudi misle da od raka dojke, misle jednog od najznačajnijih posljedica liječenja raka: kemoterapije gubitak kose.

Suočavanje s rakom je već dugo, a ponekad i bolan iskušenje. Osjećaj kao da se je jedan od najvažnijih koraka možete uzeti u oporavku. To je razlog zašto mnogi pacijenti raka koji pate od gubitka kose hemoterapije kupiti običaj perike. Evo nekoliko savjeta za odabir pravo periku za tonus kože i oblik lica.

Color & Skin Tone

Držeći je Natural

Za one koji imaju dobro razumijevanje svoje boje kože i šminka izbora, birajući perika boja je ne-brainer. Perika boja treba biti izabrani na osnovu toga da li ste koža ima toplija ili hladnija tonova.

load...

Ako si koža ima zlatne ili breskve tonovima, ili se događa da se vrlo blijedo ili žuta, ti si na toplije opseg tona. Ako je vaša koža ima tamno maslinasto ili ružičasto tonovima ili porculana ili smeđe u tonu, ti si prema hladnjak opseg tona.

Također možete koristiti vašu prirodnu boju kose da odaberete boju. Stajati na suncu ili pod svjetlo sa ogledalom i primijetiti boju kose koja sija. Ako je vaša kosa ima zlatni ili crveni tonovima, trebalo bi izabrati toplije boje. Ako je vaša kosa svetluca više plave, zelene ili ljubičaste, birate hladnije boji periku.

Pridružite se CurlTalk convo: toplo ili hladno tonova? »

Kovrčava perike mogu transformirati vaš stil - i to nije varanje! »

Crvena je boja sezone, da li je rock? »

Perika Style & oblik lica

Optimizirati svoje karakteristike

Sada kada ste odabrali boju, sljedeći korak je da odaberete stil perika. Ali koji stil je najbolji za vas? Stil se obično biraju na osnovu vaše lice oblik. Postoji više od pola tuceta oblika lica i dosta periku stilova za svaki lice.

Trik za pronalaženje pravo periku je pronalaženje pravo frizuru za svoj oblik lica. Obratite pažnju na krive i uglova u lice, i pronaći frizuru koja najbolje funkcionira da biste poboljšali dobrih osobina, balansira vaše lice, i umanjuje ono što osjećati negativne karakteristike.

Na primjer, ako imate lice u obliku trougla, želite frizuru koja balansira širem širina brade sa manjim čelo. Da biste to učinili, odaberite kratka dužina periku sa neravnim dijelom staviti veći naglasak na vrh glave, stvarajući ravnotežu između vrha i dna glavu.

Razumijevanje stil može biti teško, ali to nije beznadežna. Većina web stranice periku i dobru periku prodavnicama su stručnih informacija na osnovu vaše lice oblik (i na tonus kože, kao i) će vam pomoći da donesete pravu odluku.

load...

Pronađite najbolje šešir stilova za svoj oblik lica! »

Pronađite najbolje frizuru da pohvalim svoj oblik lica. »

Probajte frizuru koja čini da izgledaju tanje! »

Ljudskih vs. Sintetičke kose

Odluke, odluke

Debata između ljudske kose i sintetičkih kosa će direktno utjecati na vaš izbor perika. Zašto? Jer obje vrste perika imaju svoje prednosti i mane koje zadovoljavaju različite potrebe.

Ljudska kosa može biti stilski svaki koji način, ali treba da se uradi neko sa iskustvom ili profesionalnog periku stilista. Međutim, ljudske kose je teže održavati od sintetičke kose s obzirom da ljudske kose često mora biti razvezane i održavana sa posebnim proizvodima kao i kosa na glavi. Sintetički kosa ne može biti stilski, ali je niska održavanje.

Postoji takva velika razlika između ta dva tipa da sada postoje kombinacije perika i sa ljudske i sintetičke kose. Gotovo pravilno od strane stručnjaka, kombinacija perika ima sposobnost da preuzme nove oblike, ali je lakše održavati nego uspravno ljudske kose. Win-win za sve one koji žele najbolje od oba svijeta.

Diže kosa na glavi vijesti: krađa pravi perike za kosu u porastu. »

Celebrity gossip: Beyonce troši od 2 miliona na nju perike! »

Saznajte kako koristiti Hairpieces da produžite ljepotu. »

Generički Savjeti se odnose na galeriji

  • Često puta, perike su jedna od mnogih važnih stavki za nekoga koji pate od gubitka hemoterapije kose. Daju toj osobi osjećaj snage i sebi.
  • Ako bolujete od raka, nešto kao što je povjerenje nosi periku može čak i omogućiti brži oporavak.
  • Bez obzira da li se zasniva pravo boje na boju kože, savršen stil bazira na oblik lica, ili odabiru sintetičke ili kose perika ljudski, perike su dobar izbor za one koji žele poticaj i odličan izbor za one koji žele dobro izgledati i osjećati bolje.

Žele više?

Za žene prolaze kroz hemoterapiju, perika kupovina je dio života. Ali, to se postavlja pitanje: kada će vaša kosa rasti leđa?

load...