Glicerin: konačan odnos ljubavi i mržnje sa prirodnom kosom | BA.inspinre.com
Modu

Glicerin: konačan odnos ljubavi i mržnje sa prirodnom kosom

Glicerin: konačan odnos ljubavi i mržnje sa prirodnom kosom

Dobra vijest je otkad sam počeo blogging sam postao mnogo više informisani o znanosti iza raste i održavanje zdravih prirodnu kosu i moje istraživanje igra je na drugom nivou. (Yay mene!), A ne samo uzimanje tuđe riječi, sada traže dodatne informacije da se formira moje odluke. Sada znam sve nema vremena za to, a to je razlog zašto si ovdje pa da zaroni u pravu! A ako ste potpuno izgubili nakon čitanja prvog stava onda definitivno držati čitanje.

Što je glicerin? (Naučni slom)

Glicerin, poznat i kao glicerol, je gusta, bez mirisa bistra tečnost potiče prirodno iz biljnih ulja, kao što su palme, soja ili kokosovo ulje ili sintetički iz nafte. Hemijski, glicerin je topiv u vodi uređaj šećerni alkohol sa 3 vodikove veze svojstva, što je supstanca velika kao ovlaživač za druge proizvode osim samo za njegu kose. Glicerin se najčešće koristi u stvaranju sapuna, sredstava za higijenu, droga i neka pića kao zaslađivač i konzervans. Vjeruj mi lista se nastavlja i dalje. 

load...

Kako glicerin radi?

Bez plaveći vam previše naučni jezik glicerin u srži je vrsta vlažilac, što znači da privlači vlagu na sebe. Vodonika vezivanje svojstva ovlaživača privlače vodu iz atmosfere donosi vlagu na kosu i na kraju poboljšava zadržavanje vlage za kosu. Kao rezultat toga, glicerin i druge ovlaživači su široko popularan u proizvodima koji promovišu oslobađajući sebe suhe, žedan kosu. Glicerin se koristi kao sredstvo za zgušnjavanje u mnogim proizvodima za stvaranje lijepo potpuno teksturu apsolutno volim.

Glicerin, vlažnost, a kosa

Dok glicerin ima ogromnu sposobnost privlačenja vlage na kosu također ima suprotan efekat. Sve je u balansu. Na izuzetno vlažnim dana previše vlage mogu privući na svoju kosu uzrokujući kosu da otiče i kovrdžanje. Međutim, na niskom dana vlažnost (hladno, suho dana), gdje je više suho nego kosu okolnog vazduha, suprotno dešava. Vlaga se izvući iz kosu u zrak da izbalansira vlage u atmosferi.

Mislite o tome na ovaj način... To nije o tebi, ali ravnotežu vlage u atmosferi.

Nadam se da to ima smisla. Ako ne, pokrenimo ga ponovo. Na visokom dana vlažnost vlage iz zraka se pažnja na druge stvari za ravnotežu i na niska vlažnost dana vlaga se izvući iz stvari nazad u vazduh za ravnotežu.

Kako znate da je vlažnost visoka ili niska van? Većina Vrijeme aplikacije će ravnici navesti vlažnost% ili točke rosišta. Što je veća točke rosišta, više vlage u zraku.

Dakle, u čemu je velika stvar o glicerin i prirodne kose?

Stvar je sastojaka materije. Vaša okolina pitanja. I vaše specifične kosi je potrebna i teksture materija. Ako imate izuzetno suhu kosu glicerin može biti tvoj najbolji prijatelj, ako se koristi ispravno. Previše glicerin ako nisu ispravno razrijediti može da napusti kose osjećaj ljepljive zbog guste viskoznosti sastojka. Srećom, proizvoda koji sadrže glicerin su već uradili teži dio za vas miješanje sve velike sastojke zajedno. Međutim, obratite posebnu pažnju na redoslijed kako su sastojci navedeni. Tvrtke označiti sastojci po nalogu dominacije, što znači da je prvi sastojak je češći u proizvodu, a onda drugi i tako dalje. Ovisno o tome što treba mojoj kosi, klima van, i stil želim da postignem znam da li ili ne trebate koristiti proizvod koji sadrži puno glicerina ili samo malo.

load...

Na primjer, prošle nedelje sam pospremio svoju kosu sa Cantu Coconut Curling krema gdje glicerin je drugi sastojak naveden. Ne samo da mi je kosa ne osuši do kraja, ali je sljedećeg jutra bio je kišovito, topao prolećni dan ispunjen sa puno vlage. Moja kosa Frizzed pre nego što sam to napravila od parkirališta do moje kancelarije. U retrospektivi, trebalo je da vjerojatno koristi više od uvijanja putera, na primjer Karen Body Lijepa Super Duper hidratantna krema, gdje je drugi na prošlu sastojak biljni glicerin. Oba odlične proizvode, ali služi u dvije svrhe za mene u zavisnosti od dana.

Kako napraviti DIY glicerin curl Osvježavajući sprej:

Kao što je već spomenuto, mnoge žene stvaraju sopstvene glicerin miks osvježiti lokne ili kose dnevno. Evo brzog recept Pokušao sam ranije kao miješanje u spreju. Slobodno igrati sa sastojcima kako bi dobili pravo izmišljotina za teksturu, ali samo zapamtite da uvijek razrijediti glicerin vodom.

  • 1/2 šolje destilovane vode
  • 1/2 šolje Rosewater
  • 2 kašičice biljni glicerin
  • 1 kašičica maslinovog ulja

Ovaj članak je napisao Charlene Walton od teksturom Talk i objavljen na CurlyNikki.

load...