Ginkgo biloba za rast kose | BA.inspinre.com
Modu

Ginkgo biloba za rast kose

Ginkgo biloba za rast kose

Ako se bore sa rastom kose, verovatno ste našli u internet rupu informacija, čitajući o i pronicljive šta prijavili rješenja zapravo radi. Nedavno smo slušali prirodne biljke ginkgo biloba vezuje za kosu. I dok ove biljke ima mnogo dokazane zdravstvene prednosti, bez obzira da li pomaže u rastu kose je u velikoj mjeri sporno. Evo nekoliko stvari koje biste trebali znati o ginkgo biloba prije nego što

Dakle, šta je to?

Vekovima biljke ginkgo biloba se koristi za kuhanje, piće, i kao ozdravljenja melem. Bilo je nekoliko studija o tome kako ove biljke komunicira sa telom, i na taj način utiče na naše kose. Jedan od najpoznatijih načina da pomaže ljudsko tijelo je poboljšavajući protok krvi i cirkulaciju. Što više protok krvi i cirkulaciju kože glave ima, lakše je za folikul postane stimuliranom. Kada se folikul je podstaknut cirkulaciju, rast kose može odvijati. U suštini, biljka ne može direktno uzrokovati rast kose, ali ima promovirati stimulacija, koja može stvoriti zdravije okruženje za bolji i brži rast. To je jedan od razloga što je jedan od biljnih dodataka najprodavaniji u SAD-u i Europi.

load...

U suštini, biljka ne može direktno uzrokovati rast kose, ali ima promovirati stimulacija

Gdje je dokaz?

Veza između cirkulaciju i rast kose nije ništa novo i postoje mnogi izvještaji da napravite ovo. Prema studiji izvode Massachusetts General Hospital, povećanje protoka krvi je u direktnoj vezi sa zdravim i sjajnija kosa. Koristeći protein koji stimulira rast krvnih sudova u koži, istraživači tretirali folikula miševa. Njihova otkrića pokazuju ukupno povećanje volumena kose prema neverovatnih 70% sa kosom što deblje i više novi rast javljaju. Druga studija je naveo na američkoj National Library of Medicine Nacionalnog instituta za zdravlje, prenosi da je ginkgo biloba je priznati simulator protok krvi. Istraživanje je provedeno na cerebralni protok krvi i pacijenata u istraživanje je pokazalo znakove povećanog protoka krvi preko odbora. Sa cirkulacijom krvi bude tako važan faktor ne samo za stvaranje novih rast, ali i bolji rast, ima smisla dodati simulator protok krvi, kao što su ginkgo biloba vašoj ishrani.

Kako da biste ga dodali na svoj režim

Prije nego što dodate ginkgo biloba za rast kose na svoju ishranu, postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu.

  1. Provjerite sa svojim lekarom - Uvek treba da provjerite sa svojim lekarom pre dodavanjem novih dodataka, čak i ako su over-the-counter. Mogu postojati reakcija na trenutnu lijekova ili zdravstvenog stanja.
  2. Start mala - Ako ste novi Ginkgo, možda želite početi sa nižim dozama, nakon svog lekara odobrava. Odličan način da počnete da dodajete ove biljke u svoju rutinu je tako što je biljni čaj od toga. Možete ga pronaći u pojedinačnim obliku dodataka, ili kao sastojak u suplemenata kosu poput Mielle Organics odraslih Healthy Hair Formula vitamina. Ako ne odaberete da se dodatak u obliku tableta, pobrinite se da piti puno vode i uzeti sa hranom. Ovo omogućava da se upije lakše, kao i štiti želudac od iritacije.
  3. Nanesite ga površinski - Nekoliko marke su uključeni ginkgo biloba u svoje proizvode za godina. Pokušajte Taliah Waajid Curls, Waves & Naturals Hairline Pomoć 2-u-1 kao lak opcija za dodavanje biljke direktno na pramenove.
  4. load...

Uzimate li bilo kakve dodatke za zdravlje kose? Dijele ispod!

load...