Gerilin prirodno putovanje kose | BA.inspinre.com
Modu

Gerilin prirodno putovanje kose

Gerilin prirodno putovanje kose

Recite nam nešto o svojim prirodnim putovanju kosu

Kemijskih hair straighteners su način života iz mog djetinjstva u dobi od 19.It nije bilo dok sam bio 20 kada sam prvi put ošišala (ili 'veliki sjeckani') da sam shvatio da je brijanje glave je nešto što sam htio uraditi. Dakle, ljuljala sam obrijanu glavu za desetak godina, uz posljednjih nekoliko godina teturao između moja prirodna kose i kože. Prije oko tri godine, želio sam da vidim kako mi kosa izgledala kao da sam bio da se zaustavi brijanje to. Na moje iznenađenje, nije bilo svijet pregib rasta, zavidno gustoće, i gipko kalemova da su tamo nisam znao. Kao što sam i dalje na svom putovanju prirodne kose, ja sam fasciniran njegovim dinamičnost i prividnu vječnost, stalno nudi nove izazove i otkrića.

Kakav je bio vaš prelazak režim kosu?

brio Photography

Šta vaša kosa govori o tebi?

Budući da je nosi 4C, čvrsto smotan, kosa je osnaživanje za mene; Ja bih da verujem da to pokazuje. Da li bih biti uvjeren, kao hrabar, kao otvoreno i bez nje? Možda. Ali da to me čini ohrabreniji stajati visok zbog onoga što Afro i guste kalemova i "pelena" dlaka znači na svjetskoj sceni. To je prizivanje snage, otpornosti i ljepotu; Nadam se da je moja kosa, bez obzira na to kako sam odabrati da ga nose, komunicira to.

load...

Šta frizura vas čini najviše samopouzdanja?

Od dobiti kutija pletenice po prvi put ove godine, bio sam imati pune na ljubavnu vezu s njima. Moja omiljena stvar za učiniti s njima je kosa flip i headbang prilikom slušanja muzike - rock on! Kada oni nisu u, moj go-to "Ja ću pogledati tako sladak" -hairstyle je Bantu Čvorovi jer štite moj kraj, su uredno izgleda i da se osećam spojen na moje afričke baštine.

CJK Foto

Kakav je najupečatljiviji trenutak vaše kose putovanje?

Pošto je moj put nije završen, većina dirljiv trenutak postaje pletenice po prvi put. Čitav svijet mogućnosti je otvorila u pogledu stilova da ja nikada mislio da ću biti u mogućnosti da pokuša. U stvari, ja sam baci pogled na nekoliko perika rock između kutiji pletenice i moje 'amo i Bantu čvorova. Iskustvo je bilo otkrovenje za mene, a ja sam tek počeo!

Ono što je tvoj najveći kosa izazov odrastanja?

Uggggh - dužina !!! Ono što nisam shvatio kada sam odrastao je da će moja hemijski ispravljenu kosu NIKADA rasti dugo, jer je hemijski pržene na redovnoj osnovi. Moja kosa nije imao šanse. Međutim, kada sam počeo raste moja prirodna kosu, shvatio sam da bi upravo to: rastu OUT, a ne dole. Kada se to postalo jasno, zajedno sa činjenicom da je skupljanje je magična funkcija Tip 4 kovrče, želja za dužinu napustio moj um. To me nije nikada zabrinut.

Koji je vaš trenutni režim kosu?

Biti u mogućnosti da se test proizvoda na redovnoj osnovi mi daje priliku da se prebacite moj režim kosu tokom bilo kog pranja dan sjednice. Iako je ovo realnost za mene, ja imaju tendenciju da učine isto tri stvari svaki put kad je potrebno da se puk dane pranje:

    Nanesite ulje na moje vlasište prije šamponiranja / čišćenje.

    Pojasniti moje glave i kovrče.

    Nanesite više nafte na moje glave i zapečatiti moju kosu pramenove sa svjetlom odsustvo-u uređaj.

    load...

Koraci između može varirati, ali u većini slučajeva, nikada nisam preskočite ova tri ključna koraka u svojoj rutini, uključujući i one koji puta moram zaštitne stilova.

load...