Formalno obučavanje u stilu prirodnog friziranja nije potrebno, ali je ipak važno | BA.inspinre.com
Modu

Formalno obučavanje u stilu prirodnog friziranja nije potrebno, ali je ipak važno

Formalno obučavanje u stilu prirodnog friziranja nije potrebno, ali je ipak važno

Svaka država ima vladina agencija poznata kao odbor kozmetologije i Berbersko, također poznat kao država odbor, koji postavlja standarde i propise za izdavanje dozvola za Berbersko i kozmetologiju industriji. Osnovna misija države ploče je zaštita zdravlja i sigurnosti potrošača. Licenciranje je oblik osiguranja minimalnih kompetencija pojedinca pružanja usluge i regulacija se utvrdi da sprovede da su zdravlje i sigurnost praksi se održavaju prilikom pružanja usluge za javnost.

Šta zakon zahtijeva?

U državi Kalifornija, afričke kosa pletenica (kao što je definirano u tužbu protiv Državnog odbora Kaliforniji 1997. Godine) nije čin kozmetologije. Tužba posebno Uporedo da mandat nastavni plan i program te države "ne predaje pletenice." Kao rezultat toga postoji izuzetak u zakonu za Braiders kosu koja ne zahtijeva licenciranje ili formalnu obuku u Kaliforniji.

Postoji 19 država koje zahtijevaju neki oblik formalne obuke u stilu prirodne kose. Sate potrebne za licenciranje ili potvrda se kreće od 6 sati, online kurs do 600 sati iz odbor odobrio škole. Neke od država koje je potrebna obuka nije potrebna i praktični dio ispita, a fokus je na sigurnost i kanalizacije. U državama kao što su Kalifornija, licenciranje nije potrebna za pletenice i oblikovanje kose prirodno. Kao rezultat toga, nema formalnu obuku o pravilnom pletenica, uvrtanje, i tehnike zaključavanja. Studenti kozmetologije ne uče kako da pravilno stil i održavanje afro-teksturom ili kovrčava kosa koja nije mijenjan od topline ili hemikalija.

load...

To nije potrebno, ali je važno

Ako ste trenutno licencirani ili zainteresovan da postane licencirani, predlažem da prvo provjerite sa svojim državnim odbor da vidim da li oni nude obuku ili kurseve koji će vam omogućiti da postanu licencirani ili ovjerenoj da ponudi prirodne kose stajling usluge za javnost. U suprotnom, ja vas ohrabrujem da traže radionice koje naučiti kako oblikovati i održavati prirodnu kosu. Kosa industrija je jedan od rijetkih licenciranih industrijama koje ne zahtijevaju kontinuirane edukacije za održavanje licenciranje. Iako to nije potrebno, to je od vitalnog značaja za vaš uspjeh kao profesionalac.

Jedan broj dlaka pokazuje mogućnosti ponuda za profesionalce da se poveže sa liderima industrije za obuku o novim tehnikama stil. Ako ste u mogućnosti pronaći trening koji ti treba na Hair Show, učiniti neke istraživanja na koji su stručnjaci u području obuke treba da vidi da li oni nude radionice ili obuke jedan-na-jedan. Nudim hands-on trening zajedno sa nekim od mojih kolega, uključujući Felicia Leatherwood i Talia Waajid.

Kosa industrija je u stalnom razvoju, a kao licencirani profesionalni, važno je da ulažemo u sebe da poboljšaju svoje vještine i povećati naš nivo stručnosti, tako da možemo efikasno na potrebe naših klijenata.

load...