Evo zašto se žalim što ne idem u frizerski salon | BA.inspinre.com
Modu

Evo zašto se žalim što ne idem u frizerski salon

Evo zašto se žalim što ne idem u frizerski salon

Kao i mnogi kovrčava djevojkom, razvio sam anksioznosti za frizera posjeta nakon loše iskustvo u frizer.

Tokom te posete, frizer razrijeđen moju kosu i izgubio sam prekrasna, prirodna volumena kose.

Ja sam blagoslovljen s debelim kose i sitne kovrče. Međutim, oprati dani su ponekad pakao za mene, jer je težak proces za raščešljavanje kose koja ponekad traje više od sat vremena. Prema tome, ja sam odlaganje dana pranje i nisam detangling moju kosu onoliko često koliko mi je trebalo. Osim toga, ako bi provesti mnogo vremena u tuš Dao bih se na proces za raščešljavanje kose. Počeo sam da nosim kosu rjeđe.

Fotografija ljubaznošću @whitneyfromtheblog

load...

Tokom tog vremena, počeo sam s obzirom na odlazak kod frizera da bi mi kosa ponovo postati jak. Nakon istraživanja Morango pregib na internetu, Zvala sam ih rezervirati termin. Vlasnik frizerskog salona je jedini frizer koji ima DevaCut certifikat u Nizozemskoj. 

Nakon čekanja za dva mjeseca, konačno sam otišao posjetiti Morango Curls. Bio sam jako nervozan jer sam se bojao da bi ona mogla tanke moje kosu. Čim sam seo na stolicu na koju je ukazala da je moja kosa bila oštećena i mat. Zaposlenik joj je oprala kosu s ljubavlju i pažnjom. Nakon tretmana duboko uređaj, dva radnika počeo otpetljava kosu i dobio sam neke sjajne kovrčave saveti za negu kose.

Što duže sam sjedio na stolici više sam se pokajao što ne idem kod frizera ranije. Ako sam ranije otišao, ja bih shvatio ranije da mi je kosa potrebno mnogo više vremena i truda. Iako sam mislio da uzima veliku brigu mog kovrče, ja sam definitivno nesvesno ih zanemaruje. Mislio sam da svoje proizvode za njegu kose su bili veliki, jer sam vidio rezultate sam želeo da "vidim", ali ako bih posjetio iskusni frizer ranije ona bi me obavijestio da je proizvode sam volio toliko su uzrokujući mnogo koji se razvije gore, a zbog nagomilavanja, imao sam strašno čvorova u mojoj kosi što je proces za raščešljavanje kose još teže. Nakon obilaska frizer kosa mi je postala mnogo više upravljati.

Fotografija ljubaznošću @whitneyfromtheblog

Kako možete pronaći iskusan frizer?

1. Koristite NaturallyCurly Salon Finder, pridružite Facebook grupe, ili potražite blogove kosu za žene koje imaju prirodno kovrčavu kosu. Članovi ove grupe često dijele kovrdžave savjeti za kosu ili veliki frizera. Također se možete pitati članove ako znaju veliki frizera u vašem području.

2. Istraživanje frizera online i proći kroz njihove društvene medije. Često dijele prije i afters svojih kupaca. Neki označiti svoje kupce na slikama i možete vidjeti kako cut kupca izgleda nekoliko tjedana nakon posjete.

3. Da vam se sviđa ono što vidite? Pozovite frizer kako bi sastanak.

Kako se sad mislite o frizera u pregib putovanje?

Mi bi rado znati! Dijeliti svoje misli s nama na Facebook-u!

load...