Evo kako obnovim svoje curke nakon boje | BA.inspinre.com
Modu

Evo kako obnovim svoje curke nakon boje

Evo kako obnovim svoje curke nakon boje

Kao žena boje, ja sam uvijek govorila da sam ofarbala kosu, to bi sve ispasti.

Odlučio sam da ću ići na to u svakom slučaju. Moj najveći fantasy od srednje škole imao lijepo obojenu kosu, ali se činilo nemoguće postići. Kada sam konačno uvjeren moju majku da mi dozvoli da probam ruku na kao DIY kolorističke, gledao sam svaki video na YouTube-u o tome kako da farbaju kosu. Nažalost, sve ove video je pokazao kako da ofarbam ravnu kosu. Ionako Pokušao sam ga.

Izvor: @offbeatlook

U mojim ranijim danima bojenja moje kose, morao sam da se bori protiv kovrče monstrum koji me je opljačkao od Curl Definition-nešto što ja nikada nisam imao problema sa ranije. Konačno sam imao boju da želim, što je veliki uspeh za mene, ali sada sam morao smisliti kako da vratite moje lokne u svoje bivše, zdravije obrazac.

Od tada, moj život se sastojao od isprobavanja svaki način jačanja i hidratantnih moja kosa da mogu dočepam. Imam vrlo specifičan rutinu za njegu kose u kojem sam obično ko-pranje, koristite samo proizvode koji su bez sulfata, a završiti rutinu s vrlo lagana curling gel.

load...

Volim čišćenje uređaja poput Pureology Smooth Perfection čišćenje regenerator jer je nježan na moje kose. Uvijek sam dodati ispire sa kose na kraju da držim kovrče sretno hidratizirana. As I Am Leave-In Conditione r je lagan i nije ljepljiv. Nakon korištenja proizvoda na bazi vode, ja ugraditi ulje u moju kosu kao što je Chi ulje čajevca koji vlaži i hrani kosu. I na kraju moja rutina sa sveti gral za Curl Definition; Deva Curl Light definirajući gel koji daje definiciju bez stvaranja hrskavi kovrče!

Izvor: @offbeatlook

Ja sam uvek smatrao najljepše kada nosim kosu s bočnog dijela na desnoj strani glave. Moje kovrče vole da budu slobodni i dozvoljeno da prirodno raste u obrascu žele napraviti. Osjećam se mnogo zadovoljniji kosu i ja kad sam dozvoliti da moja kosa da to je to stvar.

Međutim, imajući kosa mi se u lice ne uvijek žaliti na mene i ponekad morate nositi to sjajilo za usne da na neki način drži pola glave kose nakon blagog povjetarac, tako stilova pola pola-dole su moji GO- u.

Ja sam eksperimentisao sa različitim načinima sušenja mi kosa od feniranja do feniranja sa difuzorom, prst namotavanja na flexi šipke, ručnik za sušenje sušenja zraka. Saznao sam metodu koja radi skoro hiljadu puta bolja za mene je jednostavno prirodno sušenje.

Izvor: @offbeatlook

Nakon pet godina učenja više o tome kako moja kosa interakciju sa različitih proizvoda, a kroz mnogo pokušaja i pogrešaka, konačno sam dobio moje kovrče da me voli koliko i ja ih volim. Oni coil mnogo čvršće danas i čini se da značajno zdraviji kao dobro.

Najvažnija lekcija koju sam naučio u proteklih nekoliko godina bio je eksperimentirati dok ne pronađete nešto što volite! Za mene, to je boja kose, koja je kanal kroz koji izražavam lični stil. Za tebe, to bi mogao dobiti najviše obim iz kose moguće, pa čak i određenu frizuru, ali nikad se ne zna dok ne isprobate ono što privlači vas, bez brige o tome šta bi tvoja mama rekla.

Koji su vaši sveti gral da vam pomoći da vratite lokne?

load...