Evo 4 najbolje alatke za uklanjanje kose, prema stilistu | BA.inspinre.com
Modu

Evo 4 najbolje alatke za uklanjanje kose, prema stilistu

Evo 4 najbolje alatke za uklanjanje kose, prema stilistu

Potrebno je specifičan način razmišljanja i režim sa pravim alatima za prevazilaženje funk od otpetljava. Baš kao i dobre higijenske, raščešljavanje kose je jedna od onih stvari koje se moraju obavezati da za postizanje glatke i upravljati skup kose. Plus ti treba pravi alat! Vidio sam na UN-upravlja klupko čvor, čak i na Wash & Go, postati tako jako da je upletena u neposlušnog države u kojoj se osoba morala uzeti u obzir rasla loc, prisiljeni po defaultu inkorporirati stil kao što je "The Weeknd. "

Raščešljavanje je od suštinske važnosti za ishod bilo koji stil i za pravilno upravljanje kosu. Baš kao što je "udarala tačke" krpom neće smanjiti ga za kupanje, ti ne samo da pokupi sve i proći kroz neke kosu kada otpetljava. Međutim, postoje neke divne alata koje možete koristiti za detangling prirodne kose od korijena do vrha. Kao stilista, to su 4 alata preporučujem svima imaju u svojim detangling alat.

# 1: uređaji i ostavi ins

load...

Uvijek stanju i primijeniti odsustva-u prije nego bilo koji instrument se koristi za otpetljati za premijera kosu i pripremiti ga da se preselio. Uređaji imaju nizak pH, i niže pH gradi zanoktice i pruža slip. Također, uređaji pružaju mnogo potrebne hidrataciju uz postizanje elastičnosti za upravljanje. Uređaj je tako važno, jer čak i jaka kosa će snap kad je dehidrirana. Hidratacija stvara fleksibilnost i elastičnost, što je sposobnost da se protežu bez razbijanje.

Na primjer, dijete može pasti neke korake i hop vraćam se u mnogim slučajevima bez previše boli, jer tijelo i kosti deteta su otporni i fleksibilan. Međutim, neka starija odrasla osoba propustiti one iste korake, a oni mogu biti u punom gipsu.

# 2: Friction bez četke

Osećam se kao da dajem dalje poslovna tajna sa ovim! I LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE the Wet Brush! Gubim um, ako to nije u mom slučaju.

Mnogo naturals će doći u moj salon i panika zbog detangling pitanja, ali ovaj Wet Brush radi trik. Ostale četke rade ok, ako vaša kosa je mokra, ali ovaj kist je dizajniran za mokru kosu. Razmak čekinje apsolutno savršen - oni nisu preblizu povući za kosu, ali dovoljno blizu da se ravnanje. Čekinje su trenje besplatno i imaju malo muda da su mini detanglers na kraju kao dobro. Oni su stvarno nježan i izglađivanje, dajući nula trenje na kosu.

A rake češalj i Denman četkom čak i ne napraviti mojoj listi. Oni su postali cool da kažu u zajednici prirodne kose - ali po mom mišljenju trenja Besplatan Wet Brush je vrhunski raščešljavanje alat koji je najveći adut. Moje šupi test mi je mokra četka, što mi omogućava da jasno vidite prolivanja i biti u mogućnosti da se bave određenim pitanjima sa klijentom.

Nema ni kosu radim od 1A-4C, opušteno na prirodne, da ja ne koristim Wet Brush dalje. Volim to!

# 3: Sekcioniranje isječci

Vrlo važan korak u procesu raščešljavanje je sortiranje. Ako imate kosu kao veliki amo ili jumbo kovrče, morate clip nešto od toga se organizirati put do otpetljati. To je kao sobu koju treba temeljito očistiti. Morate sekcija sa područja vi čišćenje i napadaju ih u rubrikama. Snimke držati na zadatak i pomoći organizirati kose, koji dodaje da se bolje raščešljavanje iskustvo. Snimke će vam pomoći da zadrži jasnu razliku između sekcija ste razvezane i one imaju ne tako da ne završiti rade dva puta posao.

load...

# 4: Škare

Ako naiđete na problem kada imate "vila čvorova" (također poznat kao jedan pramen čvorova) ili ispucale vrhove, odličan alat za izvlačenje je škare. Sa škare možete učiniti svjetlo zaprašivanje (najmanjega od trim) samo da riješi malo krajeve kose. Oni ispucale vrhove su kao trule jabuke u gomili u školi tvoji roditelji ti je rekao da se ne druži. Upozorenje je: "Ako objesiti oko njih, možete postati poput njih." Split krajevi su ti loše jabuke. Split završava dovesti do više ispucale vrhove, i ići ravno do pramenove jer ih niste presjeći u korijenu iz skoka. To čini kosu čvor gore, uzrokujući ga razbiti. Pogledajte ovaj punu tutorial o tome kako prašinu svoju kosu kod kuće.

Baš kao i tuširanje i kupanje, raščešljavanje je korak ne možete preskočiti. Ako to učinite, to će staviti kosu u stanju funk da će samo jedinstvenu i vas koštati na kraju.

U zavisnosti od kose, otpetljava može biti veći izazov. Na skali od 1-10, grube dlake je 20 u ravnanje kose izazov. Ali, sve kose svih tekstura, i najzdraviji kose, zahtijeva raščešljavanje. To nikada neće završiti, uvijek morate otpetljati. Baš kao i tuširanje i kupanje, raščešljavanje je korak ne možete preskočiti. Ako to učinite, to će staviti kosu u stanju funk da će samo jedinstvenu i vas koštati na kraju.

Šta je tvoj najgori raščešljavanje kose noćna mora, a ono što alate ste koristili da ga ukrotiti?

Komentar ispod sa svojim detangling iskustava i najboljih praksi.

load...