Estee Lauder stiže ojon | BA.inspinre.com
Modu

Estee Lauder stiže ojon

Estee Lauder stiže ojon

Je Estee Lauder Companies, proizvođač i distributer za njegu kože, šminka, mirisa i proizvoda za njegu kose, se složio da steknu Ojon Corp., privatna firma prestiž za njegu kose sa sjedištem u Kanadi.

Zatvaranja akvizicije se očekuje u ovom mjesecu. Uvjeti sporazuma nisu objavljeni.

Ojon tržišta i prodaje proizvode sa sastojcima koje je prikupio Tawira, autohtone zajednice koja živi u Centralnoj Americi kišnih šuma. Ojon, inkorporirana u 2003. Godini, prodaje svoje prirodno-izvedeni šamponi, uređaja, oblikovanje proizvoda i tretmana kroz QVC; specijalitet trgovaca, uključujući i Sephora, Ulta i Nordstrom; a oko 300 high-end salonima. CurlMart i maloprodaji linije. U Ojon proizvodi također su dostupni u ograničenom distribucije u inostranstvu.

load...

Ojon proizvodi izrađeni su od palminog orah ulje proizvedeno od strane Tawira ljudi i poboljšati kosu Snaga, vlagu, sjaj i smanjuju lomljenje. Krajem 2006. Godine, Ojon je pokrenuo Rare Harvest Tawaka Collection, tri-proizvod tretman njegu kože i kose linije zasnovan na divlje izrađen mješavina anti-oksidansa bogat kakao bere u Hondurasa prašume.

Do izvora njegovih sastojaka, Ojon se udružio sa Pawisa Agencije za Mosquitia za razvoj Honduras Mosquitia (MOPAWI Organization), lokalni neprofitne organizacije koja radi u ime autohtonih zajednica u regionu. Kroz svoj ugovor sa MOPAWI, Ojon kupuje divlje izrađeni palminog matica ulja i drugih sastojaka iz hiljada Tawira proizvođača. Sastojke uglavnom palmino ulje i kakao, se šalju na Originitalia, pogon u sjevernoj Italiji, gdje su pročišćeni i uklopljena u Ojon proizvode.

Ojon je izdvojila dio profita od prodaje Ojon proizvoda da pomogne Tawira sačuvati svoj tradicionalni način života i zaštite i održe kišnih šuma. Etablirao sigurnosne standarde, stipendije sredstva i mjere zaštite okoliša.

Osnivač Denis Simioni će ostati kao predsjednik Ojon, izvještavanje Philip Shearer. Je Estee Lauder Cos. Će imenovati generalni direktor za brend i planira zadržati postojeći menadžment tim kompanije i sjedištem u Kanadi i nastaviti raditi Ojon kao samostalni posao. Ojon Očekuje se da će zadržati svoj odnos sa svojim trenutnim proizvođača, Originitalia.

Je Estee Lauder proizvodi se prodaju u više od 130 zemalja i teritorija pod takvim imenima kao Estee Lauder, Aramis, Clinique, Prescriptives, Lab Series, Origins, MAC, Bobbi Brown, Tommy Hilfiger, La Mer, Donna Karan, Aveda Jo Malone , Bumble and Bumble, Dermalogica, Michael Kors, American Beauty, flertuj !, Dobro kože, Grassroots, Sean John, Missoni, Daisy Fuentes i Tom Ford Beauty.

load...