Domaća kondicija pre-poo za rast kose | BA.inspinre.com
Modu

Domaća kondicija pre-poo za rast kose

Domaća kondicija pre-poo za rast kose

Uživam u izradi i kreiranju proizvoda kada imam slobodnog vremena, pogotovo ako koristite Ayurvedski bilja, koji su divni za kosu i kožu.

Ako niste upoznati sa praksom Ayurveda, University of Maryland Medical Center, opisuje ga kao "jedan od najstarijih ozdravljenja nauka koji imaju holistički pristup zdravlju. To je osmišljen kako bi pomogao ljudima da žive duže, zdrav i dobro -balanced život. To je praksa u Indiji najmanje 5000 godina. Nedavno je ponovo postala popularna u zapadnim kulturama i koristi se za liječenje bolesti i održavanje ravnoteže u organizmu, um i svijest kroz pravilno jesti, piti, i način života ".

Ja dijeljenje svoj recept za liječenje kuće pred-poo / uređaj koji podstiče zdrav rast kose. Mi ćemo početi sa opisom svakog od sastojaka koji čine ovaj hidratantni tretman.

Sastojke, i zašto oni rade

cassia Seeds

Prednosti: Cassia je vrsta cimeta, i daje kosi prekrasan sjaj. Sjeme nisu ni nalik cassia u prahu, a oni se uglavnom koristi da se napravi topli čaj. A nenapadnih omiljena moja, mnogi koriste u prahu, ali ne znaju za sjeme.

Iznos: 3 kašike

Piskavice Seeds (opcionalno)
load...

Prednosti: sprečava gubitak kose, promovira rast kose, pomaže u jačanju vratilo kose, svjetlo proteina.

Napomena: piskavice ima vrlo jak miris. Ako vam je neprijatno, ostavi ga. Oni koji ga koriste vole. 

Pripremite: treba potopiti preko noći prije korištenja. Piskavice je koristan, ali nije potrebno za većinu.

Iznos: 2 žlice, natopljenom u 1 čašu destilirane vode

Cijeli Amla (sušene)

Prednosti: Amla stimulira rast kose, ima predivan svojstva uređaj, jača kosu od korijena.

Iznos: 3 ili 4 komada

To je moja prednost koristiti amla cjelini, ali to je u redu da se koristi prah, također. Koristite ono što imate pri ruci, naravno.

sušeno Rosemary

Prednosti: Rosemary stimulira vlasište, potiče rast, pruža olakšanje za iritiranu kožu glave, dokazuje lijep sjaj na kosu.

Jeftin, lako dostupna biljka.

Ako ste trudni, to se ne preporučuje da koristite ove biljke. Ja nisam doktor, naravno, pa vas molim da se konsultuje sa svojim lekarom.

Iznos: 2 kašike

Sušeno Hibiscus / Sorrel Cvijeće

Prednosti: Cvijeće hibiskusa / kiseljak proizvoditi supstancu zvanu sluz, koja ima za omekšavanje i uređaj učinak na kosu. Ovi cvijeće također promovira zdrav rast kose, spriječiti gubitak kose, i zgusnuti kose.

Daje lijep bogat crvenom tonu kada je u tečnosti. Ako je vaša kosa je svjetlo u boji (ex: plava) zamijeniti ovo sa kamilice ili drugog cvjetne izbora da ne bi bilo bojenje. Kose u smeđe, crvene i crne tonove koristi pomoću ovog cvjetnim. Dodaje bogat ton i ima svjetlo iznos od klizanja za otpetljava.

Iznos: 4 ili 5 cvijeće

sušeno Mint

Prednosti: Soothing skalp stimulans koji je divno za suho vlasište.

Koristiti bilo koju vrstu želite; Otkrio sam da većina ljudi koristi pepermint. Ja koristim miks od mojih omiljenih bombona za moju mente spoj. Volim topao miris i malo peckanje daje skalp.

Iznos: 2 kašike

med

Prednosti: A vlažilac koji pruža vlagu i i sjaj kada se koristi. Med može biti skupo, ali brand Nebeski organska hrana, na primjer, nije baš skupo. Stvarno, možete koristiti bilo koju vrstu med koji imate na raspolaganju.

load...

Iznos: 2 kašike

Kozje mlijeko

Prednosti: Kozje mlijeko umiruje iritiranu kožu glave i omekšava kosu. Alternativno možete koristiti kokosovo mlijeko, soja mlijeko ili bademovo mlijeko.

Iznos: 1/2 cup

Destilovana voda

Prednosti: Čista voda bez ikakvih kemikalija i aditiva. Najjednostavnije i najbolje hidratantna komponenta svakog režima.

Ako nemate destilirane vode, možete zamijeniti kokosovo mlijeko, sojino mlijeko, bademovo mlijeko, itd

Iznos: 1 čašu vode

Napomena: dodati destiliranu vodu, ako je preskočen korak piskavice.

Uputstvo

  1. Dodajte 1 šolja destilovane vode u piskavice sjeme. Neka to potopiti preko noći.
  2. U jutarnjim satima, zagrijati kozje mlijeko blago. Zatim dodajte cassia sjemena, hibiskus, amla, ružmarina i mente.
  3. Pokrijte i isključite izvor topline.
  4. Neka mješavina strmim dok je Mildy toplo.
  5. Procijedite bilje iz ubrizgan mlijeka.
  6. Dodajte med mleko i mešati dok se med rastvori. Dodajući da u ovom trenutku pomaže da se održi integritet meda.
  7. Kada se med u potpunosti inkorporiran dodati piskavice vodu ili običnom destilirane vode (ako ste preskočili korak piskavice). Ako želite koristiti pire od piskavice na infuziju vodu, možete ga na taj način koristiti kao dobro.

Ovo rješenje je jako lijepo za kosu. To se može koristiti kao što je, kao pred-poo, kao ispiranje nakon pranja (ako koristite piskavice pratiti sa nečim što miriše na riješi mirisa) ili dodati u svoj omiljeni uređaja.

Primijeniti

Nakon što je sve u potpunosti inkorporiran, sipam ga u boju aplikator bocu. Ako se to koristi kao pred-poo uređaj, nanesite ga na nepran kosu, isperite, a zatim očistiti i duboko stanje sa drugih proizvoda.

Ako se to koristi kao uređaj, nanesite ga nakon kosa je očišćeno. Ja primjenjuju masku na moju kosu za 30 minuta do sat vremena, a zatim isperite.

Uživajte!

Ako probati ovaj recept, molim vas komentar ispod i javite nam kako se to radi za vas!

* Napomena: Ja nisam liječnik. Volim DIY i podijeliti sa drugima. Ako ste alergični na bilo koji od ovih sastojaka ne probate. Ako niste sigurni da li treba da se obratite lekaru, naravno.

load...