Domaća karnauba voskasta tamer | BA.inspinre.com
Modu

Domaća karnauba voskasta tamer

Domaća karnauba voskasta tamer

Čak i ako niste veteran prirodan, velike su šanse da ste vjerojatno čuli pčelinjeg voska. Ali, da li ste čuli za vosak?

Vosak, sa naučno ime Copernicia Cerifera, je još jedna vrsta voska koji se mogu naći u noktiju i njegu kože, proizvodi za kosu, šminka, i krema za sunčanje proizvoda. Vosak je vosak na biljnoj bazi koja se vadi iz brazilske Tropical Palm Tree. To je razlog zašto se to ponekad naziva Brazil Vosak ili dlan voskom. Vosak se dobija sušenjem strehe dlan na suncu nekoliko dana. Vosak na listovima će se na kraju pretvoriti u prah, a zatim ukloniti vršidbe. Tada se istopi, napeti i hlađenjem će se koristiti kasnije.

Vosak je vosak na biljnoj bazi koja se vadi iz brazilske Tropical Palm Tree. To daje kozmetičke proizvode glatku, sjajne površine i primjenjuje se u savitljiv, čvrstom obliku. 

Prednosti vosak

Vosak je najteži komercijalne Biljni voskovi. To je teško, svestran i lomljiva vosak koji varira u boji, od prljavo žute do smeđe, zelene ili bijele. Kada se koristi u kozmetici, vosak daje proizvodu glatku primjenu i završnu obradu. Ona također pomaže da zadrži proizvod u savitljiv i čvrstom obliku.

load...

Vosak se koristi kao emulgator koji pomaže kako bi se osiguralo da je ulje i tečnost sastojaka u proizvodu miješa dobro zajedno bez odvajaju jedno od drugog. Jer karnauba je tako teško, to se ponekad koristi za povećanje debljine čvrstih proizvoda kao što su ruževi i dezodoransi, tako da mogu zadržati svoje predviđenom obliku. Zbog teško prirode vosak, ona se koristi samo u čvrstom-based proizvoda za kosu kao što su vosak.

Foto ljubaznošću british_britt__

Ako želite stvoriti piecey pixie ili gladak niz ivice za elegantan zaštitni stil konjski rep, koristite ovaj DIY recept za maksimalnu čekanje da neće dovesti do nezdrave vlasišta nagomilavanje. Kupiti ovih sastojaka online na Amazonu ili kod vašeg lokalnog hranu radnju prirodno.

Sta ti treba

 • 6 g pčelinjeg voska 
 • 2 g vosak
 • 15 g susama ulje
 • 10 g kokosovo ulje
 • 10 g ricinusovog ulja
 • 40 g jojobe (grožđa ili maslinovo ulje se također može koristiti kao alternativa)
 • 10 kapi eteričnog ulja po vašem izboru. (Grejp, limun, sandalovina ili ylang-ylanga ulja su odlični za ovaj recept)

Uputstvo

  Rastopiti vosak u lonac.

  Promiješajte, smanjite toplotu, i polako dodajte mješavinu eteričnih ulja. Ako se vosak stvrdne prije nego što se sve miješa, postepeno povećanje topline.

  Preliti u staklenku. Kada se smjesa ohladi na oko 40 stepeni Celzijusa, dodajte eterična ulja.

load...