Dobiti snagu bez proteina: ulje od pamuka | BA.inspinre.com
Modu

Dobiti snagu bez proteina: ulje od pamuka

Dobiti snagu bez proteina: ulje od pamuka

Gossypium herbaceum ili pamuka ulje je stabilno ulje izvađen iz sjemena pamuka i među najčešćim biljna ulja koja se koriste u SAD-u. To se često naziva "original biljno ulje u Americi i bio je dio američke ishrane od 1800-tih. Pamuk još od davnina, a čak su otkrili da ljudi od 3500 BC ispleli pamuka u tkaninu. Arheolozi su pronašli i komade tkanine izrađene od pamuka od civilizacije doline Inda. Od tada je bilo razne namjene otkrio za pamuk koji uključuju cottonseeds i ulja koja se vadi iz njih. Prema podacima Nacionalnog udruženja pamuka Proizvodi, pamuka, ulje na trećem volumena iza soje i kukuruza ulje i predstavlja oko 5-6% od ukupne domaće masti i ulja napajanja. 

Pamuka, ulje ima nekoliko prednosti koje su više od kozmetičke i njegova primarna upotreba u SAD-u je kao salatu ili jestivog ulja. Ima blag, orah kao ukus i obično je jasno svetlo zlatnu boju. Ona se uglavnom sastoji od polinezasićenih masnih kiselina (PUFA) i linolne kiseline čini većinu svojih polinezasićenih masnih kiselina sadržaj. Bogata tokoferoli i prirodnim antioksidansima, pamuka, ulje je među nezasićenih ulja, zajedno sa kukuruzom, soje, uljane repice, šafranike i suncokreta ulja i nema holesterola.

load...

Visoke ceramidi Koncentracija

Pamuka, ulje je veliki pobjednik za ceramida koncentraciji od 54%. Ceramidi su jedan od tri lipida aka masne materijala koji su u sendviču između kutikule i korteksa zove ćelijske membrane kompleksa ili CMC. Ceramidi se ne treba miješati sa sebuma. Se vežu zanoktica sloj na mjestu ili ležeći ravno. Unatoč činjenici što je prirodno, neke žene trebaju u proizvodima za kosu, jer kroz nepravilne kose kroz kemijskih tretmana, topline aplikacija, pa čak i pranje tokom vremena, ceramidi mogu isprazniti i to može dovesti do podignuta ili oštećene zanoktice. Naša kosa treba elastičnost, vlagu i snagu i ceramidi uklapa u kategoriji snagu, iako oni nisu proteini.

Sa prilično visoku koncentraciju ceramidi, žene sa hemijski oštećenu kosu tražiti nakon pamuka ulja. U ceramidi pomažu da kutikule stan, pomoći u jačanju kose, i zato što pomažu da kutikule stan one povećavaju kosu da postane sjajnija i glatko.

Sastav pamuka nafte

Preko Chempro

  • Linolna kiselina: 42%
  • Oleinske kiseline: 35%
  • Palmitinska kiselina: 20%
  • Miristinska kiselina: 0,4%

Ona također ima visok pušenje tačke oko 450 tako da je pogodna za termičku stila i napravio stabilan uz značajnu količinu vitamina E, koji također pomaže u borbi protiv off slobodnih radikala. Prema kozmetika Info, Koristi se u kozmetici kao ublažavajući, okluzivnog, a sredstvo za čišćenje emulgator agent i agent viskoziteta veći.

Kosa proizvode sa pamuka ulja

  • L'Oreal Professional Mythic Oil šampon  
  • L'Oreal Professional Mythic Oil njegujući regenerator 
  • L'Oreal Professional Mythic Oil njegujuća maska 
  • The Body Shop pamuka Curl Boost 
  • Mill Creek Keratin regenerator  

Da li ste pokušali pamuka ulje?

load...