Dobar proces za duboke tretmane | BA.inspinre.com
Modu

Dobar proces za duboke tretmane

Dobar proces za duboke tretmane

Pitanje: Šta preporučujete za nekog novog da ide prirodno?

A: To je velika odluka kad god neko odluči da ode prirodno - prvenstveno zato što je ne samo promjenu frizure, ali to je promjena načina života, previše. Predlažem počevši sa svojim ciljevima lični kosu, pitate pitanja kao što su "Šta ja želim da moja kosa izgledati, osjećati kao, i koliko vremena sam spreman da dam moje održavanje kosu?"

Kada ide prirodno, držati kosu hidrirani sa hidratantnim tretmana koji njeguju i opušteno kosu i novi rast. Zapamtite, kosa je većina krhka gdje prirodnu kosu i opuštena kosa susreću. Dakle, budite sigurni da izbjeći pretjerano uske stilova ili stilova koje zahtijevaju rigorozne manipulacija kosu. A stil kao što je dva-Strand twist je odličan izbor jer poboljšava i definira prirodna tekstura i zahtijeva vrlo malo održavanja. A ako vam je draže kosu koja je glatka ili svilenkasta, keramičke udarac sušilice i stila alati mogu se koristiti za stvaranje gotovo bilo koji željeni izgled, a ispravljanje novi rast, kao dobro. Ovi stilovi će prelazak sa opuštenom lakšeg prirodne kose... Bez ugrožavanja zdravlja ili izgled.

load...

Pitanje: Koji je najbolji proces duboko tretman?

A: Otkrio sam da je prirodno kovrdžava kosa treba intenzivnu vlagu, bez obzira na to koliko je čvrsto na uvijanje. Ovo je najbolji proces duboko uređaj:

  1. Čiste kosu šampon koji će nježno ukloniti sve nečistoće iz kose i vlasišta, a obnavljanje vlage. Kada šamponiranje, imajte na umu da imate dva teksture kose, tako da šampon nježno pomoću prstiju radeći kroz krajeve kose. Ako ste šamponiranja previše energično možete naći da ćete postaviti nepotrebne tenzije na kosi koja je prethodno opustila, što bi moglo dovesti do pucanja.
  2. Nakon šamponiranja, ručnikom izbrisati kosu da biste uklonili višak vode. (Višak vode često sprječava duboko prodiranje u uređaj.) Za najbolji tretman duboko uređaj, preporučujem Design Essentials Stimulacije Super regenerator. Hidrira duboko u vratilo kose za vraćanje trajne vlagu i vitalnost kose. Također sadrži pepermint ulje, organski sastojak koji osvježava i stimulira vlasište. Kosa je ostavljen na najzdravije stanje moguće nakon stimulacije duboko tretman.
  • Nanesite kvartala za pola dolara iznos veličine na kosu (ovisno o dužini i tekstura).
  • Onda uzmi veliki, širokim zub češalj i, počevši od potiljka glave (ili unazad), češalj uređaj kroz male dio po dio dok ne ovo završi tokom cijele glave.
  • Pratite postavljanjem plastičnu kapu za tuširanje na glavi i da odstoji 5-10 minuta. Intenzivirati tretman, zamotajte malo grijani, navlaženom peškir preko vrha poklopca. To stvara neka vrsta liječenja parom at-home zarobivši vlage i pare u poklopac, prisiljavajući uređaj da prodru u vlas kose čak i više.
  • Dopustiti ovaj tretman da se probije za 10-20 minuta, u zavisnosti od količine vremena na raspolaganju. Nakon završetka, isperite kosu mlakom vodom (skoro cool). To će pomoći u zatvaranju kutikulu i zaključavanje u vlage. Isperite sve dok višak tretman uklonjen iz kose.

Pitanje: Šta mogu da učinim za svrbež vlasišta?

A: Jedan svrbi vlasište je lukav. To može biti uzrokovan iz nekoliko razloga. Klima, dijeta, iritacije vlasišta, ili čak i više ozbiljnih razloga kao što su seboreja dermatitis ili peruti. Najčešće, to je zbog suhog vlasišta, ili napetost postavljen na vlasište.

load...

Ja bih preporučio vlagu intenzivnog čišćenja i uređaj režim koji bi uključivao koristeći Design Essentials 'Therapeutics Rx protiv svraba šampon (za ublažavanje suhe, svrbež vlasišta) i dizajn Essentials vlage zadržavanje uređaj (u obnovi i zadrži vlagu). Ako i dalje pronalaženje da ste u potrebi daljnjeg vlage, predlažem primjenom skalp hidratantne kreme kao što su dizajn Essentials Herbal Complex 4 kose i vlasišta tretman da dopuni vlage u vlasište bez nagomilavanja. Kako bi smanjili svrbež ili pojavu peruti, pokušajte Design Essentials Therapeutics Rx kose i vlasišta tretman, koji sadrži salicilnu kiselinu, dizajniran za tretiranje simptoma seboreje dermatitisa i peruti. Oba tretmana zahtijevaju samo primjenom malu količinu na vlasište području gdje se javlja svrbež ili suhoća. Koristiti po potrebi.

Budite sigurni da se konsultuje sa lekarom ili dermatologom ako imate više teških simptoma.

Pitanje: Kako da znam da li je moj prolijevanja je normalno ili ako sam je pao previše?

A: Ovo je vrlo čest pitanje za žene i muškarce. To je normalno da se oslobodi između 35-40 vlasi dnevno.

Prirodno kovrdžava kosa bilo teksture, kosa ima poseban obrazac rasta u kolutima ili kovrče. U nekim slučajevima, jer su kovrdže su tako jako, kosa koja je prirodno prolio će ostati u kosi zarobljen svojom teksturom ili uvijanje. Znači, ako se čekati nekoliko dana da šampon, stanje, stil, češalj, itd naći ćete mnogo veću količinu kose linjanja nego ako oprani, uređaj, stilu, a češljana na dnevnoj bazi.

Ako otkrijete da je kosa rasterećenje u većim količinama specifične za područje, ili nakon određene radnje kao što je stil, koristeći termičkog oblikovanja alata, ili nepotrebne tenzije kao čvrsto kike, onda možda želite da se obratite profesionalni frizer za konsultacije.

Pitanje: Kako da znam kada je pravo vrijeme da se uradi Big Chop?

A: BC treba odrediti na svoj lični nahođenju. Ako želite zadržati svoj dužine, kao što je, onda možete odlučiti da raste svoj Relaxer out do prirodnu kosu dostigne željene dužine. Međutim, ako ste otvoreni za kratko usjeva, a zatim smanjiti opušteno kosu i početak nove sa prirodnim Do '. Odluka je tvoja!

load...