Devri prirodno putovanje kose | BA.inspinre.com
Modu

Devri prirodno putovanje kose

Devri prirodno putovanje kose

Sam dijagnosticiran rijedak autoimuna bolest u 2011. I morao da počne gomilu teških lijekova, uključujući i oblik hemoterapije. Od moja kosa je mijenja i sve više lomljiva i krhka, odlučio sam da počnem u tranziciji. To je kada sam potresla SEW-u tkanje i perike, po prvi put u životu. Takođe sam prestao uzimajući kemijske Relakseri, koju sam bio Kad već mjesec dana od kada sam bio 5 godina.

Kao pred-teen i tinejdžer, eksperimentirao sam sa boje i postala zavisna od meda plavuše i crvene vatrogasno vozilo. Ja također imam kosu opletena po susjedstvu prijatelje i otišla u salon za moju Relaxer imenovanja svaki mjesec. Bio sam poznat zbog toga što dugo stick-ravnu kosu koja je pala niz moja leđa.

Zbog čega ste se odlučili da se prirodno?

Moja kosa je počela mijenja zbog hemoterapiju i druge lijekove. To nije bio u stanju da izdrži snagu od Relaxer više, tako da sam tranzicijom za nekoliko mjeseci dok nisam napokon odradio svoj prvi veliki odrezak u salonu. Onda sam učinio još jedan veliki odrezak kod kuće par mjeseci nakon toga i više se nije osvrtao.

load...

Kako je vaša obitelj, prijatelji i kolege reagirali? Kakav je bio vaš odgovor na njih?

Moja porodica voli moju kosu i oni su podržali moju odluku, jer je to bio očito zdravija jedan za sve što sam prolazila. Svaki sada i onda je moja majka me zadirkuje zbog toga što "suho" ili "divlje" kosu, ali onda je ona uvijek prati sa nudeći da mi pomogne da ga okrenete.

Kakav je najupečatljiviji trenutak vaše kose putovanje?

Going perika šoping u prvoj godini liječenja je zabavno i oslobađajuće. Osjećao sam se kao svaki stil, boju i dužinu mene pretvaraju se u roku od nekoliko minuta.

Izvor: @monique_rdz

Šta frizura (e) se osećate najviše samopouzdanja?

Osjećam se kao potpuno druga osoba, svaki put kad rock Marley obrta ili zamršen stil pleteni.

Kakav je bio vaš prelazak režim kosu?

Mnogo Moroccanoil Curl definirac da spoje dva teksture. Takođe sam volio (i još uvijek volim) Elucence vlage balansirajući regenerator.

Koji je vaš trenutni režim kosu? Nijedan omiljen proizvode koje bi željeli podijeliti?

Imam doslovno na stotine članaka o tome, tako da neću ulaziti u previše detalja - ali ja definitivno držati potpuno prirodan, bez sulfata, silikona, vode ili na bazi ulja, čiste i pouzdane proizvode pomoći zadržati vlagu i samo količina definicije volim bez otežavanja moj veliki volumen. DevaCurl, SheaMoisture i Camille Rose Naturals nisu me izneveriti godinama.

Svaki savjet želite dati drugim ženama koji mogu biti u fazi tranzicije i treba malo ohrabrenje?

Verujte svoju intuiciju, šta god čini da se osjećate dobro. Na kraju krajeva, to je tvoja kosa - imate pravo da je rock kako god hoćete.

Ono što je inspirisalo da ide prirodno? Bilo bi nam drago da čujemo od vas, komentar ispod!

Želite više fromDevri? Pratite je na Instagram @devrivelazquez

load...
load...