Devojka, tvoja kosa je žedna | BA.inspinre.com
Modu

Devojka, tvoja kosa je žedna

Devojka, tvoja kosa je žedna

Nama ne treba raketni znanstvenik da nam kaže ako nam je kosa suha. Za većinu kovrdžav, koji je potpuno prirodan. Međutim, postoje mnogi faktori koji mogu napraviti kosu čak i žeđ. Imam nekoliko trikova u rukavu da će konačno ugasiti žeđ vaše sasušena brave.

    Prestanite da koristite sulfata

To je ne-brainer. Sulfata su oštre deterdženti u mnogim šampona (i mogućnost pranja sapunom) da oduzme kosu sebuma, prirodnih ulja naš skalp proizvodi za hidratizaciju sebe. Ako želite da zadrži vlagu, morate izbjeći sulfat šampona.

  1. Start ko-pranje

Ponekad, čak i bez sulfata može biti previše sušenja kovrčave kose. Koristeći uređaj za pranje vlasišta je alternativa šampon. Možete koristiti bilo koji svakodnevno uređaj ili možete kupiti posebno formulirane ko-pranja. Co-pranje vlaži suhu kosu i sprečava je da postane oduzeta svojih prirodnih ulja.

load...

  1. Duboko stanje redovno

Siguran sam da mnogi od vas već duboko stanje, ali ovdje je stvar, da je vrijeme da kupiš pravi duboko uređaj. Mnogo kovrdžav želite uštedjeti novac čineći DIY maski ili pomoću redovnih uređaj za duboko stanje, ali ne i smjesa će učiniti ono što je posebno formulirana duboko uređaj može učiniti. Splurge na dobrom duboko uređaj, kosu treba ga! I iako duboko uređaj se preporučuje jednom ili dva puta tjedno, to je u redu da se duboko stanje vaše kose svaki put kad tuš. Za dublje stanje, staviti na kapu za tuširanje da primi toplotu.

  1. Seal uljem

Kovrčava kosa ima tendenciju da bude suva, jer kutikulu se prirodno podiže što je dovelo do gubitka vlage. Pomozite svom suhu kosu zadržati vlage podmazivanje odmah nakon tuširanja. Pečata ulja u svu vodu i uređaj iz vašeg pranje i otići i stvoriti barijeru za sprečavanje gubitka vlage i promovirati sjaj. Naftu je u redu, kokosovo ulje je vrlo popularan za jačanje svojstva.

  1. Stanje svakodnevni

Vi ste čuli ljudi govore da se ne shampoo svaki dan, ali niko nije rekao ne možeš uvjetovati svaki dan. Ako je vaša kosa postaje osušila do kraja dana onda neće škoditi vam dati svoju kosu vlage žeđ-gašenje da joj je potrebno. Možete samo skočiti pod tuš i stanja kosu svako jutro. Uređaj svaki dan će dovesti do kose sa manje zaplete!

  1. Spavati sa satena

Zaštitite kosu preko noći da zadrži vlagu. Spavati na satena jastučnicu ili spavati sa satenskom haube. Pamuk je jako upijajuće i može ukrasti vlagu iz kose dok spavate. Satin je elegantan materijal koji neće izazvati kovrča i da će pomoći sa zadržavanjem vlage.

load...