Dan u životu Carlos Flores iz salon Mario diab | BA.inspinre.com
Modu

Dan u životu Carlos Flores iz salon Mario diab

Dan u životu Carlos Flores iz salon Mario diab

Dan u životu

Ovo je treća u tekućem nizu karakteristika o nekim od najboljih pregib stilista. Vodimo vas iza stolice doživjeti dan u svom životu. Ovaj mjesec, dobijamo izbliza sa dugogodišnjim curl stručnjak Carlos Flores iz New Yorka Mario Diab salona. Flores je razvio međunarodni ugled za svoje znanje i strast o tehnikama kovrčave kose.

Carlos Flores

Na ovoj Soggy petak ujutro u proljeće, Mario Diab salon u New Yorku je dobrodošao utočište za kovrdžav. Stepping unutra, klasične crno-bijele dekor je razvedrila izaberite komada modernih umjetnosti. Izgled je minimalistički, ali ne i sterilan. Umirujuće, lagana muzika postavlja miran ambijent. Klijenti su dočekali sa svježe pivo cappuccino, bezbroj biljnih čajeva, gazirana voda, i kvadrat ili dva bogata, tamna čokolada.

To je udoban. I to je upravo kako curl-centric stilista Carlos Flores ga voli.

load...

A sebe opisuje kao "Jersey dečko", Flores je odrastao u neposrednoj blizini-plesti Portorikanac porodice. "To je skoro kao selo, vodili smo računa jedni o drugima", prisjeća se on.

Flores poseduje ošišani, ali je njegov prirodni tekstura je kovrdžava. On je obukao svoju kovrdže za nekoliko godina u prošlosti da iskuse iz prve ruke zakrivljenja od teksturom Tresses.

"Kovrčava kosa je pogrešno. Sjećam se svoje frizure, kada sam osjećao mučio", kaže Flores.

I iako je stilista nije bio dječački san, njegove sestre su nesvjesno proročki kada su ga pritisnuli u njegovu strast. "Nikad ne umukneš; treba biti stilista", oni bi rekli, sa simpatijama.

Tokom svoje 12 godina kao stilista, njegov razgovor vještine su ga dobro služio. Njegov ćaskanja su lepršav, posuti napadi smijeha i brzo osmeha. Često temu pretvara da putuju, što Flores uživa. On leti za London tri puta godišnje da smanji kosu i uživajte u mini-odmor. Ali po njegovom mišljenju, stilist bi trebao biti manje oko ega i više o jednostavno upoznaje sa svojim klijentima.

"Život je ogledalo", kaže Flores, obučen jednostavno u Levis farmerke i crnu majicu ispod prugaste, košulju (otvorena zavrnutih rukava), sa crnom kožom patike. "Ako nastaviš to pravi, ti se vratiti pravi."

11:00

"Pa, šta se kuva?" Flores pita Isabel McGurn, klijent od šest godina s ramena karamela kovrče.

Kao on počinje rez (uvijek na suhu kosu), chat vrti oko McGurn je 10-godišnji sin, koji nema pojma kako da upravlja svojim kovrdžave brave.

"Prvo, da ga šampona, nikada ne koristite četkicu i da ga ostavi u tonama uređaj," kaže Flores, nudi savete kako bi se smanjila frizz. On također predlaže pregib-pomlađivanje spritz ili sprej bocu napunjenu sa dva dijela vode i jedan dio uređaj, ako je kovrdže su "previše nadima."

"Pa, to je manje silovit i više kao da samo ide na čudan kovrdžave smjeru", kaže McGurn.

Ona obećava da će ga dovesti u za rez, možda sljedeći mjesec. "Mislim da bi bilo u redu, uz pomoć. Tako je u kovrče", kaže McGurn.

11:37

Flores stealth asistent Mitzy korake tiho na svoju stolicu, gledajući ga sa obrva lagano podignuta.

load...

"Ona je suho?" Flores pita, pozivajući se na raniju klijenta.

Mitzy, sa kratkim, moka uvojke i umirujuće prisutnosti, klima glavom da.

Tokom dana, bit će još gurkanja nominacije i pokrete razmenili stilista i asistent, ali malo riječi. Tu je utješno bliskost koja dolazi iz znajući šta jedni od drugih misli, neprimjetno usmjeravanje klijentima u i iz stolice.

11:55

Out-of-grad klijent dolazi sa tamne čokolade kovrdže odmaraju tik iznad ramena.

"Zdravo, kako si?" kaže Flores.

"Pa, moja kćerka je tu da posjetite i kaže da će negdje dobiti pucanja", kaže kovrčava klijenta iz Floride.

U međuvremenu, kiša izvan pomeren od snow na pljusak.

"Na dan kao što je danas?" on pita.

"Da", kaže ona, smeje i slegnuvši ramenima ramena.

12:07

Flores ulazi u narednih otvoren prostor za provjeriti na McGurn koji sjedi mirno pod kosu pored stola ukrašen svježim, limun-žuta tulipani i sjajna zelene jabuke.

Uvjeren McGurn stil je na pravom putu, to je vratio u kovrčave klijenta iz Floride. Ona dolazi s njim više od dvije godine. Njihov razgovor se nastavlja i spominje moguće uzimanje redovne, brzo putovanja (svakih pet nedelja) u Washington da smanji kosu kao dobro.

"Šta je sa Floride? Znate, gdje je sunčano i predivno. Halo !?" ona uzvikuje. "Da li znaš koliko je kovrčava klijenata na Floridi će se postroje za vas?"

On kaže da će definitivno smatram da je; oni se slažu da rade na detaljima.

12:35

Opet, Mitzy suptilno uđe u prostoriju, daje Flores oka i osmeh.

"Spremni?" on pita.

"Da", kaže ona.

"OK", on se okreće svom Floridi klijenta ", ti ćeš pratiti Mitzy."

Mitzy je voljena od strane klijenata Flores, posebno ovaj. "Volim Mitzy jer ona brine o Carlos", zračenja kovrčava od sunce države mi govori. "Svako ko se brine o njemu je u mom krug ljubavi."

12:48

Carlos čini nekoliko konačnu podešavanja na McGurn je kovrdžave Do i ona je van. Njegov sljedeći sastanak je otkazan, ali vrijeme je brzo popunjena. Dok je njegova Florida klijent u leđa za čišćenje, njena kćerka dolazi i uvodi sebe.

"Moja mama je veliki fan, veliki fan!" kaže da je 20-nešto, brineta kovrčava samo u od kiše - kosa joj se povukla u kratkom konjski rep. Viri ivice torbe ona nosi su kišobran i nedavno kupio stan željeza, još uvijek u pakiranju. (Ona se odlučila iz salona pucanja jer pada kiša, odlučivši da pokušaju ispravljanja kasnije sebe.)

"Budite oprezni s tim", rekao je Flores, gledajući stan željeza.

"Oh, to je samo jednom u neko vrijeme, za posebne prilike." Ona napominje, nonšalantno.

"Stvarno? Vidim da imaju slabu kosu, a ja kažem da je s toliko ljubavi", kaže on. "Moramo da razgovaramo, samo da nauče neke dos za i protiv o tome, kako bi se sprečilo kosu od lomljenja."

Flores uvijek govori svojim klijentima ne postoji takva stvar kao što je loše za kosu, samo loše navike. U stvari, gotovo svi njegovi klijenti su kovrdžav, iako je također vidi "povremeno kovrčava djevojka u poricanju."

01:04

Floride mama šeta natrag u sobu. "Vaša kosa izgleda lijepo!" njena kćerka kaže.

"Pa, duh", mama kaže sa osmehom.

"U redu, Carlos, ja ću raditi na jačanju moju kosu. Pozitivne afirmacije!" kćer kaže, prije nego što krenem kupovati dok je njena majka završava se u salonu.

Šale se odbija nazad na uvjerljiv Flores da dođu na Floridu. "Ono doba godine želite da siđe?" ona insistira.

Oni obećavaju da će staviti nešto na kalendaru uskoro.

02:00

Sljedeći u stolici, ljubomorna kovrdžave crvenokosa.

"To je predugo, sam morao koristiti puno klipova", kaže ona.

Flores zna šta da radi i kreće u pravu za rez. Leđa-i-dalje šale sada se kreće od TV emisije (Ples sa zvijezdama) i mjuzikle (West Side Story, kosu) da putuje po Evropi i predsjednik Obama. On je rijetko dopušta više od štucanje tišine, ipak razgovor nikada ne prisiljeni.

Nakon što su razmjenjuju odlične kritike o Oskarom nagrađenog filmovi "Slumdog Millionaire" i "Milk", Mitzy odvodi je dalje da je očisti novo ukrašene uvojke.

02:46

Crvenokosa je ponovo u Flores stolicu.

"Kako je bilo?" on pita.

"Bilo je divno", kaže ona, sa svojim vatrenim uvojke u savršenoj formi. "Da sam ja mačka, ja bih se prede. Ti znaš sve komentare dobijem. Ljudi me zaustaviti na ulici i kažu 'Oh, vaša kosa je tako lijepa!' '

load...