Da li vam je potreban mini čep? | BA.inspinre.com
Modu

Da li vam je potreban mini čep?

Da li vam je potreban mini čep?

Uprkos našim naporima da se brine za kosu s pravom proizvoda i tretmana, postoje trenuci kada se jednostavno ne postupi ili u redu. Naši proizvodi možda više neće raditi kao nekada i osjetiti naše kose može vrištati šteta uprkos zdrav izgled. Kada se to dogodi, možemo biti zbunjeni, ali ponekad je odgovor jednostavan kao ispituje naše krajeve blisko. Oštećenja uzrokovana svaki dan trošenja, toplinskim oblikovanjem ili jednostavno starost naših kosa može uzrokovati da odglume. Jednostavan trim može popraviti, ali neke od šteta može i dalje biti tu. Zašto ne uzeti u obzir radi mini kotlet i rezanje dva ili više inča off na svoj sljedeći trim?

Šta možete da Fix Sa Mini Chop?

Ispucale vrhove

Trichoptilosis, poznatiji kao split završava, nastaje kada zaštitne kutikule na samom kraju kose ošteti izazivajući ga podijeliti na dva ili više niti. Štetu nastalu u špagu može doći iz dana u dan habanju, a kada ih imate, ne mogu se popraviti. Najbolji pravac djelovanja je da trim kosu da ih se otarasi. Mali ukrasi koji uklanjaju posljednje ½ inča iz kose su dobri, ali problem je što mnogi naturals mogu potvrditi da su vidjeli špagu koji su inča gore od kraja Strand. Bilo bi nemoguće provjeriti svaku nit za split, tako da je najbolje dati svoju kosu temeljnu trim da riješi većinu od njih.

load...

Jednolančanu čvorova

Jedan pramen čvor nastaje kada je kosa plače sama u sebe i stvara čvor dužinom kose. U najvećem broju slučajeva, te čvorove zaista ne predstavljaju opasnost za zdravlje kose i jedva primjetan. Oni, međutim, utjecati na vašu sposobnost da otpetljati od čvorova čine kosu zamršeno skloni. Također, krajevi kose može osjetiti grubo i jedan pramen čvorova može biti očiglednija kada radite protezao stilova kao što su pletenice i obrt outa kada krajeve kose odbijaju da postane glatko. Kao i kod ispucale vrhove, mali trim možda osloboditi jedinstvenog Strand čvorova niže dužinu kose, ali oni su također bili poznati da se formira nekoliko centimetara se vratila kosu.

Osloboditi štete

Tokom godina, ništa od toplote loše za njegu kose i nedostatak jačanja tretmani mogu uzrokovati kosu da slabi i da dođe do oštećenja. Vremenom to oštećenje pogoršava, a od kraja naše kose su najstariji, oni su više nego vjerojatno najviše oštećeni. Tih ciljeva su obično frizzier i dosadniji od ostatka naše kose, tako osloboditi sebe od tih mrtvih završava mini kotlet poboljšati izgled čitavog Do.

Evo nekih stvari koje treba imati na umu kada se radi mini chop:

  • Uklanjanje toliko kose može ostaviti neujednačen ako se ne radi kako treba. Ako ste DIY kovrdžave, trim postepeno podrezivanje manje nego što želite, a zatim sve više i više kao što ste postali sigurni sa svojim podrezivanje vještine. To je najbolje da biste koristili ovu metodu, jer ako smanji premalo, uvijek možete vratiti i smanjiti više, ali ne možete ga vratite ako smanjiti previše.
  • Koristite škare za kosu skratila kosu. Ne mogu naglasiti ovo dovoljno. Pomoću običnih tupim škarama može učiniti više štete nego koristi i dovesti do više ispucale vrhove da se razvije.
  • Konačno, nakon mini kotlet, očekujemo da ćemo imati glađe silkier kosu koja će otpetljati kao san. You''ll također morati koristiti manje proizvoda da bi vaša kosa na saradnju.

Nadam se da ovaj članak pomogao kovrdžave u nevolji. Kao i uvijek, ne zaboravite da ima ljubavi, mira i kovrdžave kose blaženstva.

Žele više?

  • Teksturom dlake Sweeps Fox Dance Show
  • load...
  • Njeguje Your Hair Naravno sa shea vlage
  • 10 lomljenje kose tretman Savjeti
load...