Da li treba šamponirati, ispirati i ponoviti? | BA.inspinre.com
Modu

Da li treba šamponirati, ispirati i ponoviti?

Da li treba šamponirati, ispirati i ponoviti?

Naturals imaju mnogo osećanja o danu pranja. Toliko je savjet plutaju oko na tu temu, to može brzo osjetiti neodoljiv kada pokušavam da shvatim šta je najbolje za vaše kovrče. Jedan od najčešće postavljanih pitanja kovrdžav se treba perem kosu dvaput? Iako je to često raspravlja tema u zajednici prirodnu kosu, evo nekoliko stvari koje treba razmotriti prije nego što sapunicu na lice, isprati i ponoviti.

Fotografija ljubaznošću @ iStock.com / stock_colors

Treba perem kosu dvaput?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od vaše kose, stil imate u, a ako imate bilo kakve uvjete vlasište. Ne postoji jasan odgovor da kaže koliko puta treba šampona dan pranja. Postoji nekoliko različitih faktora koji igraju u ovu odluku.

Vrstu šampona

Mnogi ljudi pretpostavljaju da jer je njihov šampon nizak ili ne sapunicu, ne smije se na čišćenje radi kao teško. Na pjenu nije pokazatelj snage šampona. Međutim, nisu svi šamponi očistiti baš isto. Neki šamponi sadrže sulfata koje imaju za cilj da se očisti vlasište od ulja, naslage, i stajling proizvoda, i dok oni mogu biti prihvatljivo za jednu pranje, može biti prestroga prema šampon dva puta. Ako koristite nježnije šampon sa prirodnim sastojcima slobodni od sulfata, udvostručuje se na šamponiranje je više prihvatljiv za kovrče.

load...
Koliko često perete

Debata o tome kako često za pranje kose je beskrajna argument u zajednici prirodna kosa. Bez obzira da li perete kosu dva puta tjedno ili jednom u dva tjedna, to može igrati ulogu u koliko puta na šampon. Na primjer, ako je vaš dan za pranje pasti dva do nedelje, jedan šampon može biti najbolji dok je dvostruki pristup aplikacija može biti idealan za one pranje manje često.

Koliko naslage imate

Naravno, pitanje koja vrsta šampona i koliko često da opere je usko vezan za način na koji naiđete nagomilavanje. Ako ste svjetlo rukom uz proizvode i nisu skloni masne naslage u cjelini, jedna za pranje treba biti dovoljna. Ako ste malo teži sa svojim proizvodima ili iskustvo prekomjerne naslage, trebalo bi oprati uvojci dva puta da zaista razbiti sve to i dobiti dobru čist. Jedan šampon Ja stvarno volim za razjašnjenje je Ouidad Vodovod šampon.

Kako suho je vaša kosa

Druga stvar uzeti u obzir prilikom odlučivanja o tome da li da Šamponi dvaput je stvar suhoće. To je zapravo glavni razlog puno naturals izbjegavaju šamponiranje dva puta (čak i kada bi mogli imati koristi svoje kovrče!) Jer smo naučeni na početku da je suhoća je naš najgori neprijatelj i da je više-šamponiranje nama oduzeo našeg prirodnog vlage. Međutim, ako imate naslage u kojoj dva šampona može pomoći da vam čistije, zdravije vlasišta nasuprot jedan šamponiranje to ne baš obaviti posao, vi ste nedostaje out na bolje za njegu kose. Ključ je u tome da zna šta treba vašu kosu i paziti isušivanja. A zadržavanje vlage šampon poput Doux Sucka Free šampon bi bilo idealno za dana pranje ako borbu protiv suhoće, ili čak i čišćenja uređaj bi bio dovoljan, kao što su As I Am Coconut CoWash čišćenje uređaj.

Ako imate skalp stanje

Ako patite od skalp stanja kao što su psorijaza ili ekcem cijeli promjene igra. Definitivno želite biti sigurni da koristite šampon koji je umirujuće za vlasište i hidratacija, tako da ne iritira osjetljivu kožu u vašem području vlasište. Potražite onaj koji ima sastojke kao što su kamilica, ruža, ili med, kao što je Honey Baby Naturals vlage i vlasište Balance šampon. Svi ovi su poznati za ublažavanje svraba, pomoći promovirati zadržavanje vlage i smanjiti crvenilo. I također bih predložio samo šamponiranja jednom da zaista budete sigurni da su nježan sa ovog područja.

load...
Ako nosite zaštitnu stilova

Ako šamponiranja kosu dok je nosio zaštitnu stil, najčešće briga hoćeš li nered svoj stil pomoću šampona? Jer često ne možemo dostići naš skalp direktno, to je najbolje koristiti svoj omiljeni razrijediti s malo vode u spreju, kako ne bi došlo do nagomilavanja na koži glave. Jedna od metoda koristim kad imam faux Locs u, je stavljanje mog omiljenog šampona u bočici s mlaznicom na njemu, razrijediti šampon s vodom, squirt je između mojih Locs, lagano izmasirati vlasište kako ne bi poremetiti moj stil, a zatim isprati rješenje s vodom iz boce. Ako ne možete naći bocu s vodom s mlaznicom, isprobati DevaCurl Nataložena Buster Micellar pročišćavanje vode i serum. To je dovoljno lagan da se posao završi, i dolazi sa šiljastim mlaznicom već u prilogu! Ja bih to učiniti jednom, a zatim pratiti s velikom šampon jednom je vaš zaštitni stil uklonjen.

Šta mislite o šamponiranja kosu sada? Hoćete li se mijenja svoje navike?

Javite nam u komentarima ispod.

Za više savjete i trikove, pratite nas na Facebook-u!

load...