Da li tiling znači da radi? Ili iritira kožu | BA.inspinre.com
Modu

Da li tiling znači da radi? Ili iritira kožu

Da li tiling znači da radi? Ili iritira kožu

Pepermint ulje se dobija iz biljke paprene metvice, koji je hibrid vrsta metvice i vodene metvice. To je istorijski koristi u medicinske svrhe, ona ima dugu povijest u čak kineske i japanske narodnoj medicini. Pepermint ulje sadrži kalcij, bakar, folna kiselina, željezo, magnezij, mangan i omega 3 masnih kiselina, vitamina A i C. Također je vrlo korisno za glavobolje, bolovi u mišićima, alergijske reakcije, svrab, vlasišta i kose.

Pepermint ulje ima u tom smislu da većina svesni i sa svojim antiseptik, regenerativno i podsticanje efekti se često tužio na ublažavanje vlasišta iritacije kao što su suhoća i perut hlađenja. Oni stimulativnih efekata čine ga popularna kod pate gubitka kose za povećanje cirkulacije krvi u vlasište i stvaranju zdravijeg okruženja za rast kose.

Ono što je ulje čajevca?

Izvađen iz lišća stabla čaja ili Melaleuca alternifolia. Ovo ulje je poznato kao sve lek i ja ga koristio za pitanja guma na peruti tako da sam vjernik u njemu. Ovo prirodno ulje je posebno efikasan protiv bakterija, gljivica i virusa i ima antiseptičko, antivirusno, antibakterijsko, antimikrobno, stimulans, i cicatrisant svojstva. Koristi se za akne, nokat gljivice, ringworms, psorijaza, i perut i mogu se koristiti na malim rezovima.

load...

Ulje čajevca je odličan za kosu i kožu i to za ublažavanje peruti. Prije nego što sam je koristio CGM, imao sam perut problem i mrzio koristeći lekovima šampona. Počeo sam dodajući nekoliko kapi ulja čajevca na dlanu kada koristim običan šampon. Tea Tree Oil je također stimulativna svojstva, što pomaže povećati protok krvi u vlasište i stvoriti zdravo okruženje za rast kose. Baš kao pepermint, ima da hlađenje ili peckanje osjećaj kada se koristi na koži glave i kose. To je jedan od prirodnih ulja vrlo često se koristi za uklanjanje vaši i umirujuće suho ljuštenje vlasišta.

Je peckanje stimulativno ili iritantan?

Prema American Board Certified haircolorist i frizer Monae Everett:

"Pepermint i čajevca ulja su visoko koncentrirana eterična ulja i predlaže se da nosač ulja se koriste da ih razrijediti. Ako se nanosi na kožu ili samo vlasišta, senzacija golicanja može biti znak iritacije. Tako testirati nivo osjetljivosti na ulja prvi. U suprotnom, peckanje osjećaj ovih ulja stvaraju kada razrijeđen pravilno je rezultat antiseptik i podsticanje svojstva ulja. "

To se ne preporučuje da koriste pepermint ili čajevca ulja bez razblažujete u baznog ulja ili proizvod kao što je uređaj, osim ukoliko lekar ili kozmetičar. Ova ulja su visoko koncentrirana i dalje na snazi ​​kada razrijeđen s nosača ulja ili preparate za kosu, tako da ih koriste samo je nepotrebno. Sa ulja paprene metvice i ulja čajevca oni su jednako moćni i prednost u kombinaciji s uljima i proizvodima.

Volite li proizvode za kosu s blago peckanje?

load...