Da li sunce izbledi kosu? (i da li je to loše za vas?) | BA.inspinre.com
Modu

Da li sunce izbledi kosu? (i da li je to loše za vas?)

Da li sunce izbledi kosu? (i da li je to loše za vas?)

Nisam uvijek koristi za prijenos suncobran, znaš.

Kad sam bio mali, čak i kao uglavnom zatvoreni dijete, znao sam šta mjeseca ljetnih da je provjerom boje moje kose. Tih vrućih dana provedenih u ljetnom kampu, moja kosa izbledeo od crne do duboko kestenjastu. Za unutrašnju odrasle, ljeto dnevni boravak fenomen je manje istaknuti, ali sunce i dalje utiče na naš obojenost! Naša koža postaje tamnija, naša kosa postaje lakši, i mi prilagoditi postavke kontrasta naših omiljenih Instagram filtrira u skladu s tim.

Ostaje pitanje: da li je sunbleaching loše za tebe?

Kratak odgovor? Da. Što duže odgovor, kao i uvijek, je da to zavisi.

Kosa posvjetljenje prirodnim sredstvima, nije nužno loša stvar, ali zapamtite da SVI izbeljivanje je rezultat doslovnog kemijskih promjena koje mogu doći s neželjenih nuspojava. Kao i kod naše kože, sunčeve zrake su štetne i naše pojedinačne izloženosti i genetika im omogućava da bude. A danas je putovanje na sunčanije vrijeme neće imati mnogo efekta, osim ako se već bave veliku materijalnu štetu, ali ako često rade i igraju van, vaš sunkissed ljeta kosa može biti u opasnosti za isušivanje i pucanje.

load...

Pored praćenja vaše vrijeme provedeno na suncu, pogledajte kako gusto vaša kosa je prepun, kao i širina svake osovine kose. Ako imate glavu fino Cornsilk kovrče i vlasišta jednostavan-to-see, razmotrite sa šeširom u prirodi, i pojačati svoju rutinu sa dnevnim sesijama vlage osvježavajući. Ako je vaša kosa je duža i deblja, možda ne treba ili čak stane u šešir. Međutim, i dalje treba da polože neki zaštitu od sunca van i dodati u svoj uređaj rutinu. Sve tipove kose treba uzeti u obzir ulje pre-poo sa dobrim intenzivnu masažu da bi vaše vlasište smireno i bezalkoholnih bez vaganja niz kovrče.

Tako bi trebalo da nosite zaštitu od sunca na glavi?

Negativan, osim ako ti se ljulja na undercut, fade, ili zujanje. Sa ovim frizure, kratka dužina vaše kose može značiti da dajući mu jednom završimo s nekim SPF bi ti dobro poslužiti. Pronađite kremu za sunčanje koja radi za vas i dati svoj lokne sprej prije nego što izađe i potopiti u tim zrakama.

Za one od nas ljuljanje all-over TWA ili duže, to nije potrebno, praktični, ili privlačan na bilo koji način da se protectants kože na kosu. Ali postoje proizvoda da nam pomogne. Sprejevi bogata antioksidant ulja, kao što su Roscaro ulje Briogeo, a Alikay Naturals 'Wake Me Up Curl Refresher može vam pomoći uzeti prirodni pristup zaštiti od sunca. I za sastojke slične komercijalne kreme za sunčanje bez Goopy teksture, pokušajte Cantu Anti-Fade ulje ili krema od prirode Shine Mist. Na liniju teško izgovoriti sastojaka može se činiti više zastrašujuće u odnosu na druge prirodnije ruta, ali sa elementima posebno dizajniran za zaštitu od štetnih UV zraka, definitivno razmotriti sve opcije!

U redu, ali je sve ovo zaista potrebno?

Da. 100%. Čak i ako dolaze iz duge loze suncem voli ljude, ne zaboravite da su naši preci nisu imali posla koliko štete sunce iz oštećuju ozonski omotač kao i mi. Iza toga, starije generacije zaštićeni svoju kosu više nego što smo skloni dati im kredit za. Ljepote industrija nije samo pop u 20-ih godina - različite kulture su usavršavanju svoje metode njegu kože i kose stoljećima. Sada smo dobili punu korist od pokušaja i pogrešaka.

load...

Dakle kao i uvijek, ostati zaštićen, ostati hidrirana, i uživajte u novu boju!

Kako vam se dopada da zaštitite svoje kovrče u ljetnim mjesecima? Javite nam u komentarima ispod.

load...