Da li su svi prirodni proizvodi za kosu isti? | BA.inspinre.com
Modu

Da li su svi prirodni proizvodi za kosu isti?

Da li su svi prirodni proizvodi za kosu isti?

Kada se odlučite za reskirati i otići au prirodno, to može izgledati kao bilo koji i svaki svih prirodnih proizvoda je fer igra. Na kraju krajeva sve je to prirodno. Dakle, kada naiđete na kremu za kožu ili pomadu za zanoktice, to je samo prirodno da se pita šta može učiniti za svoju kosu.

Nedavno na CurlTalk forum, jedan od članova pitala da li mogu koristiti Burt je Pčele zanoktica krema kao pomada na njenoj kosi, jer su sastojci su svi prirodni i izgleda dobro. Budući da ne sadrži sastojke na "ne postoji lista", to neće učiniti vaša kosa ispasti u pramenovima, a šanse da ćeš od ramena do TWA zbog toga su tanki na none. Ali to ne znači da treba staviti sve i svašta na kosu samo zato što su sastojci izgledaju ukusan. Saznati da li je ovaj proizvod odgovara vašem tipu kose. Letimičan pogled na liste sastojaka treba vam sve što trebate znati reći.

load...

Na primjer, popis sastojaka za zanoktica krema su: Sweet bademovo ulje, pčelinji vosak, limuna ulje, kakao sjemena maslac, Candelilla vosak, tokoferol, suncokreta ulje, ekstrakt ružmarina list, sojino ulje, beta-karoten, ulje repice i povrća ulje.

U principu kada se odlučuje da li je proizvod se može koristiti u kosi evo nekoliko stvari koje treba imati na umu:

  • Kosa ti je poroznost. Rekao sam vremena i vremena opet, jedna od najvažnijih stvari koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine proizvoda i stvaranje režim kosa je poroznost. Ako je vaša kosa ima nisku poroznost, a zatim koristite ovaj proizvod sa teških ulja, Butters i voskove kao biljno ulje, shea maslac i pčelinji vosak će ostaviti samo vaša kosa masna i masna.
  • Podobnost vašeg proizvoda za zadatak želite da obavljaju. U tom slučaju, ako se proizvod koristi za flyaways i gladak ivica, onda bi trebalo da dobije posao u zavisnosti od toga koliko je kovrčava svoj ivice. Međutim, kao svuda sealer, na primjer, to može biti pretežak. Isto tako, ako vam je potreban robusne pregib definirac za uvojcima, tanak, vodenast proizvod će učiniti ništa za kovrče. Ako vam je potreban širom ulje, gusta ulja može biti previše i možda bi bilo bolje odgovara za liječenje vruće ulje. Na kraju, uzeti u obzir da ako imate tanku kosu, lepljivost je pomada može ako se koristi za obuzdavanje ivica uzrokovati lomljenje kose, posebno. To može učiniti odličan posao održavanja kosu, ali isto tako može stvoriti mnogo stresa na liniju kose i to iščupa. Debljina pomade u kombinaciji sa četkanjem ili povlačenjem kosu mogu dovesti do proredila ivicama tokom vremena.
  • Svoj raspored pranja. Candellila voska i pčelinjeg voska su dva teška voskove koji imaju mogućnost da se izgradi na kosu vrlo brzo. Dakle, za one od vas dame koje su strastveni ko-podloške ili su bojati se pri samoj pomisli na koristeći sulfata šampon, podalje od ova dva jer ćete morati koristiti najmanje niskim poo šampon da se ove voskovi napolje. Ako često perete kosu i koristiti sulfata šamponi, onda slobodno nastavi sa ovakvim proizvoda ako rade za vas. Ako ste samo ko-pranje, i čuvajte Batersovoj, teških ulja i voskove.

Žele više?

  • Top 10 Sastojci prirodne kose Proizvodi
  • Prirodna kosa proizvodi koji uzrokuju suho vlasište i kožu

Final Thoughts

Prije odlaska all-in sa proizvodom i koristi ga na cijelu glavu probaj na malom patch kose prvi. Želite kako bi se osiguralo da proizvod miješa dobro s drugim proizvodima u režim, suši jasno, ne isušuje kosu i najvažnije od svega, zapravo radi u smislu definicije, vlage, sjaj i sve drugo što ga koristite.

Takođe, verovatno ne treba da vam kažem da nikada ne treba isprobati novi proizvod kada imate planove za veliki događaj ili kada imate negdje ići. Želite ostaviti sebi Wiggle sobu pranje kose, ako je to potrebno.

load...

Kao i uvijek zapamtiti da imaju mir ljubav i kovrdžave kose blaženstva.

load...